Închide meniul

„Au rezistat şocurilor!” Gareth Southgate nu se teme, înainte de Olanda – Anglia: „Avem ocazia să scrie istorie!”

Viviana Moraru Publicat: 10 iulie 2024, 11:13

Reclamă
„Au rezistat şocurilor! Gareth Southgate nu se teme, înainte de Olanda – Anglia: „Avem ocazia să scrie istorie!

Gareth Southgate nu se teme, înainte de Olanda - Anglia

Gareth Southgate este selecționerul Angliei / Profimedia

Gareth Southgate nu se teme, înainte de Olanda – Anglia, meciul din semifinalele EURO 2024. Selecţionerul englezilor a transmis că fotbaliştii englezi, deşi au avut un debut lent la EURO 2024, „au rezistat în ciuda tuturor şocurilor” pentru a ajunge în semifinale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa nu a reuşit să „se lanseze la început, dar ceea ce a fost impresionant, este că jucătorii au rezistat”, a mai spus selecţionerul, adăugând că a văzut progrese clare în timpul fazei cu eliminare directă.

Gareth Southgate nu se teme, înainte de Olanda – Anglia

„Una din forţele noastre în cursul ultimilor şapte sau opt ani a fost să avem mai puţină teamă, mai puţină inhibiţie. Eu cred că de la începutul acestui turneu, aşteptările erau foarte mari”, a declarat la conferinţa de presă tehnicianul, care se află la cârma Angliei din 2016.

Englezii, mari favoriţi ai turneului din Germania, au avut evoluţii sub aşteptări în grupă, înainte de a elimina Slovacia (2-1) şi Elveţia (5-3 la penalty-uri).

„Am arătat o viziune mai bună despre noi înşine cu mingea, mai liberi. Nu ştiu dacă mesajul s-a schimbat, dar am impresia că grupul nostru s-a schimbat şi că am fost într-un moment al turneului în care ne întrebam ‘ce este posibil, realizabil’, mai degrabă decât să ne gândim la ce se poate întâmpla rău”, a mai spus Southgate.

Reclamă
Reclamă 4

„Echipa are ocazia să scrie istorie, are ocazia să participe la prima finală din afara Angliei”, a mai spus selecţionerul, citat de agerpres.ro.

Anglia nu a disputat decât două finale în istoria sa, ambele pe stadionul Wembley din Londra, cu victoria la Cupa Mondială din 1966 şi o înfrângere la precedentul Campionat European din 2021.

Olanda şi Anglia se vor înfrunta miercuri seară la Dortmund (22:00 – ora României) în cea de-a doua semifinală de la EURO 2024, câştigătoarea urmând să înfrunte în finală, pe 14 iulie, selecţionata Spaniei.

Reclamă

Spania s-a calificat în finala EURO 2024

Spania s-a calificat în finala Campionatului European după ce a învins echipa Franţei cu scorul de 2-1 (2-1), pe Munchen Football Arena, în penultimul act.

Spania s-a impus prin golurile marcate de Lamine Yamal (21) şi Dani Olmo (25), după ce ”Les Bleus” au deschis scorul prin Randal Kolo Muani (9).
Ibericii au demonstrat că sunt echipa mai bună, în faţa unei formaţii care a oferit foarte puţin la acest turneu final, deşi a excelat la pragmatism.

Spania va lupta pentru al patrulea său titlu european după cele din 1964, 2008, 2012, ceea ce ar însemna un record.
”La Roja” a început ofensiv, iar Fabian Ruiz a avut prima ocazie (5), însă a trimis peste poartă cu capul, din centrarea lui Yamal.
Spania a devenit prima echipă cu şase victorii consecutive la un turneu EURO.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
15:17

Când îi va da Gică Hagi răspunsul final lui Răzvan Burleanu! Anunțul „Regelui” despre preluarea naționalei

15:15

UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Încep emoţiile la canotaj, tenis şi tenis de masă! Programul complet

14:55

Irina Begu și Ana Bogdan, eliminate de la Jocurile Olimpice 2024! Româncele, învinse de Swiatek și Paolini

14:53

Ion Ţiriac, derapaj incredibil după ce a văzut ceremonia din Franţa: „Ăsta este Parisul, cu travestiții, cu homosexualii”

14:37

VIDEOVerstappen, cel mai rapid în ultimul antrenament din Marele Premiu al Belgiei! Calificările, pe Antena 3 CNN și AntenaPLAY, 16:45

14:27

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş s-au calificat în semifinale la dublu vâsle feminin, la Jocurile Olimpice 2024

1 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEODino Beganovic a câștigat cursa de sprint din etapa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY
Citește și