Închide meniul

Viitorul lui Didier Deschamps a fost decis, după eliminarea Franței de la EURO 2024! Federația a făcut anunțul oficial

Alex Ioniță Publicat: 10 iulie 2024, 17:38

Reclamă
Viitorul lui Didier Deschamps a fost decis, după eliminarea Franței de la EURO 2024! Federația a făcut anunțul oficial

Viitorul lui Didier Deschamps a fost decis, după eliminarea Franței de la EURO 2024!

Didier Deschamps / Profimedia

Federația Franceză de Fotbal a anunțat că viitorul lui Didier Deschamps a fost decis, după eliminarea Franței de la EURO 2024! Tehnicianul. criticat pentru stilul de joc al echipei sale, a fost confirmat în funcţia de selecţioner până în anul 2026, data la care îi expiră contractul cu Federaţia franceză de fotbal (FFF), informează site-ul eurosport.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Philippe Diallo, preşedintele FFF, a anunţat miercuri vestea într-un interviu acordat L’Equipe înainte ca delegaţia naţionalei Franţei să revină în ţară.

Viitorul lui Didier Deschamps a fost decis, după eliminarea Franței de la EURO 2024!

„A îndeplinit obiectivul sportiv care îi fusese fixat. Când ne uităm la parcursul lui în fruntea naţionalei Franţei, este excepţional. Didier a condus această echipă în cel mai bun mod posibil la acest Euro”, a spus succesorul lui Noel Le Graet, care va discuta „zilele următoare” cu selecţionerul său, notează agerpres.ro.

„Nu văd niciun motiv să-i pun în discuţie contractul. Rezultatele din trecut vorbesc pentru el. Didier îşi va continua misiunea… Luna aceasta, am văzut mult profesionalism, căutarea excelenţei. Trebuie să menţinem naţionala Franţei în această direcţie”, a spus Diallo.

Preşedintele FFF a asigurat că a simţit „o foarte mare unitate între jucători, Didier Deschamps şi staff” în timpul Campionatului European din Germania. Diallo a amintit că „multe ţări ne invidiază rezultatele” pe care el le consideră „excepţionale”.

Reclamă
Reclamă 4

Deschamps pregăteşte de 12 ani naţionala Franţei, care sub conducerea sa a devenit campioană mondială în 2018 şi a mai jucat două finale (EURO 2016 şi Cupa Mondială 2022) şi o semifinală (EURO 2024).

Pe tuşă din 2021, după ce a plecat de la Real Madrid, Zinedine Zidane, care nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a deveni într-o zi selecţioner al Franţei, va trebui să mai aştepte doi ani, scrie site-ul eurosport.fr.

Golgheterul all-time al Franţei s-a retras de la naţională

Olivier Giroud a anunţat, înainte de startul EURO 2024, faptul că turneul final din Germania va fi ultimul la care va participa alături de Franţa. Acesta va schimba şi echipa de club, în această vară, urmând să fie rivalul lui Lionel Messi, în MLS.

Reclamă

Olivier Giroud a început meciul cu Spania ca rezervă, şi a fost trimis în teren în minutul 79, în locul lui Ousmane Dembele.

După meci, Didier Deschamps a transmis un mesaj emoţionant pentru Olivier Giroud, mulţumindu-i pentru momentele petrecute împreună la echipa naţională.

„Este dezamăgit ca toţi jucătorii. A fost acolo de la început, e ultimul rămas de la primul meci împotriva Uruguayului de la Le Havre (prima întâlnire din era Deschamps, în 2012 – n.red.). A avut momente grele şi a ajuns să fie cel mai bun marcator.

Este un exemplu de longevitate, seriozitate şi profesionalism. Chiar dacă a avut mai puţin timp de joc la EURO, a fost pe deplin implicat în grup. A fost unul dintre lideri, chiar dacă nu era pe teren. Sunt bucuros să-i spun ‘Bravo’ şi să-i mulţumesc pentru tot ce a făcut”, a precizat Deschamps.

Franţa a deschis scorul la Munchen prin Randal Kolo Muani (9), însă Spania a egalat printr-o execuţie senzaţională a tânărului Lamine Yamal (21), iar apoi a marcat golul victoriei prin Dani Olmo, al cărui şut a fost deviat în propria poartă de Jules Kounde (25).

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:42 15 iul.

Constantin Budescu a tras un semnal de alarmă, după ce a fost huiduit de fanii fostei sale echipe!

23:26 15 iul.

William Baeten a fost prezentat oficial la FCSB! Când va putea debuta la echipa lui Gigi Becali

23:25 15 iul.

Petrolul – Gloria Buzău 0-0. Mehmet Topal nu a reuşit să câştige la debutul în Liga 1. Gicu Grozav a ratat un penalty!

23:23 15 iul.

CSA Steaua a primit o ofertă scrisă de asociere pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1!

23:06 15 iul.

FotoPrimele imagini cu William Baeten la antrenament, după transferul la FCSB! Cum s-a pregătit noul jucător al campioanei

23:02 15 iul.

EXCLUSIVFederico Piovaccari a spus care sunt cei doi jucători ai FCSB-ului care îl impresionează: „Am urmărit mereu echipa”

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 Spania a scris istorie şi a devenit cea mai titrată naţională din Europa! Succes uriaş la EURO 2024, în finala cu Anglia 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și