Închide meniul
Video

Klaus Iohannis, mesaj pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Paris: „Sportul reuşeşte să aducă oamenii împreună”

Alex Masgras Publicat: 17 iulie 2024, 20:38

Reclamă

Klaus Iohannis, mesaj pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Paris: "Sportul reuşeşte să aducă oamenii împreună"

Klaus Iohannis, Ionela Cozmiuc şi Marius Cozmiuc / Facebook COSR

Klaus Iohannis a avut un mesaj pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Paris. Cu câteva zile înaintea startului oficial al întrecerilor din capitala Franţei, cei 107 sportivi ai României au fost primiţi de preşedintele ţării la Palatul Cotroceni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Soţii Ionela şi Marius Cozmiuc, campioni la canotaj, vor purta drapelul României la Ceremonia de Deschidere.

Klaus Iohannis, mesaj pentru delegaţia României la Jocurile Olimpice: „Sportul reuşeşte să aducă oamenii împreună”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la ceremonia de primire a Echipei Olimpice a României înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Republica Franceză, că performanţa de nivel olimpic se construieşte prin muncă asiduă, cu multă hotărâre, disciplină şi pasiune, iar sportivii români sunt adevărate modele pentru întreaga societate românească!

”Mă bucur că, înaintea participării la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, care vor începe peste doar câteva zile, am această întâlnire cu dumneavoastră, membri ai familiei olimpice – sportivi, antrenori, arbitri, reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi ai federaţiilor sportive. Îi salut, totodată, pe toţi cei care susţin acest parcurs al excelenţei şi, în mod special, pe cei care, în felul lor, sunt tot parte a echipei, chiar dacă nu sunt în prim-plan. Mă refer, bineînţeles, la familiile şi prietenii care vă încurajează şi vă susţin în activitatea sportivă şi a căror contribuţie contează extrem de mult în asigurarea succesului. Vă mulţumesc tuturor”, a transmis preşedintele, potrivit news.ro.

”Calificarea la Jocurile Olimpice înseamnă deja o reuşită pentru fiecare dintre dumneavoastră şi sunt sigur că, în cadrul competiţiilor, veţi da totul pentru a face performanţă. Ştim cu toţii că drumul parcurs până aici nu a fost uşor. Fiecare dintre dumneavoastră a făcut sacrificii, a renunţat la multe şi a muncit considerabil pentru a-şi pune în valoare talentul. Adevărata luptă a unui sportiv este aceea cu propriile limite, iar dumneavoastră vă autodepăşiţi constant. Performanţa de nivel olimpic se construieşte prin muncă asiduă, cu multă hotărâre, disciplină şi pasiune, iar dumneavoastră sunteţi adevărate modele pentru întreaga societate românească. Vă transmit toată aprecierea mea pentru modul în care v-aţi profilat ca adevăraţi lideri în disciplinele sportive în care activaţi”, a spus şeful statului.

Reclamă
Reclamă 4

Klaus Iohannis: „Sportul atinge inimi într-un mod în care cuvintele nu reuşesc tot timpul să o facă

Potrivit lui Iohannis, sportul este evident un remediu pentru combaterea nu doar a problemelor de sănătate, ci, mai ales, a unora sociale. ”În vremurile pe care le trăim, cu schimbări şi provocări complexe, sportul reuşeşte să fie ancoră pentru valorile fundamentale ale societăţii în care trăim, şi anume demnitate, respect, loialitate, disciplină şi fair-play. Sportul sparge bariere, uneşte culturi, promovează cooperarea şi solidaritatea între naţiuni, pacea şi toleranţa, atunci când singurele lucruri care contează cu adevărat sunt talentul, seriozitatea şi munca. Sportul oferă satisfacţii şi beneficii imense, şi m-aş bucura ca tot mai mulţi români de toate vârstele, dar în special generaţiile tinere, să găsească inspiraţie în modelele pe care sportivii noştri le promovează. Sportul atinge inimi într-un mod în care cuvintele nu reuşesc tot timpul să o facă. Sportul reuşeşte să aducă oamenii împreună, să stârnească creativitatea şi să schimbe mentalităţi”, a declarat şeful statului.

Klaus Iohannis a mai spus că la un secol distanţă de la prima participare a României la Jocurile Olimpice şi de la momentul în care a intrat în palmaresul olimpic prima medalie, aceştia vor merge în acelaşi loc ca atunci şi este sigur că vor scrie o nouă pagină importantă în istoria sportului românesc.

”Vă apreciem pentru toate eforturile de până acum şi vă vom urmări prestaţiile la Olimpiadă. Aveţi în mine un susţinător şi sunt convins că întreaga ţară vă este alături şi aşteaptă ca imnul României să răsune de multe ori la Paris şi să se bucure de rezultatele bune pe care le veţi avea. Veţi fi încă o dată ambasadorii ţării noastre şi mă bucură faptul că sunteţi în număr atât de mare cei care veţi purta cu onoare şi mândrie drapelul României. Vă felicit şi vă mulţumesc în numele statului român pentru tot ce aţi realizat până acum şi vă doresc mult, mult succes de acum încolo la Paris, la Olimpiadă!”, a spus preşedintele în final.

Reclamă

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:38

FCBS a primit o veste uriaşă înaintea dublei cu Maccabi Tel Aviv! Decizia luată de formaţia din Israel

23:17

Irina Begu este în formă înainte de Jocurile Olimpice de la Paris! Românca s-a calificat în sferturile de la Palermo

23:16

Mihai Stoica, anunţ despre atacantul dorit de Gigi Becali la FCSB! Ce şanse sunt să se realizeze mutarea de Champions League

22:52

Mihai Rotaru, detalii despre plecarea lui Jovan Markovic! Ce echipă l-a mai ofertat: „Vrea să demonstreze că e cel mai bun!”

22:38

Dan Petrescu, criticat de un fost jucător chiar înainte de Rapid – CFR Cluj: „Sunt lucruri pe care nu le pot accepta ca om”

22:31

„Fac scut în jurul lui!” Anunţul spaniolilor despre viitorul lui Andrei Raţiu! Ce se întâmplă cu fundaşul român

1 Gigi Becali a anunţat care e jucătorul de grupa Ligii Campionilor care semnează azi cu FCSB 2 Discursul lui Federico Piovaccari, după ce a început să plângă în Ghencea: „A fost emoţionant! Este imposibil de uitat!” 3 Prima reacţie din partea FRF, după ce Edi Iordănescu a decis să plece de la naţionala României 4 Câţi bani a câştigat Gigi Becali de la UEFA, după ce FCSB a umilit-o pe Virtus în primul tur preliminar al Ligii Campionilor 5 Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi 6 PSG i-a găsit înlocuitor lui Kylian Mbappe. Negocieri intense cu un star de 100 de milioane de euro
Citește și