Închide meniul

Jocurile Olimpice 2024 | Un australian şi-a amputat degetul pentru a ajunge la Paris: „Încă trebuie să mă obişnuiesc cu asta”

Alex Masgras Publicat: 19 iulie 2024, 13:24

Reclamă
Jocurile Olimpice 2024 | Un australian şi-a amputat degetul pentru a ajunge la Paris: „Încă trebuie să mă obişnuiesc cu asta

Jocurile Olimpice 2024 | Un australian şi-a amputat degetul pentru a ajunge la Paris: "Încă trebuie să mă obişnuiesc cu asta"

Matthew Dawson / Profimedia

Jocurile Olimpice 2024 | Un australian şi-a amputat degetul pentru a ajunge la Paris. Olimpiada reprezintă visul oricărui sportiv de performanţă, iar Matthew Dawson a făcut un sacrifiu uriaş pentru a putea fi prezent la ediţia din această vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Component al echipei Australiei de hochei pe iarbă, Matthew Dawson a decis să i se amputeze o parte a unui deget pentru a putea fi prezent la Jocurile Olimpice de la Paris, relatează RMC Sport.

Jocurile Olimpice 2024 | Un australian şi-a amputat degetul pentru a ajunge la Paris: „Încă trebuie să mă obişnuiesc cu asta”

Matthew Dawson a decis să i se amputeze o parte din degetul inelar drept. El şi-l fracturase, ceea ce îi punea în pericol participarea, potrivit news.ro.

Prezent la Tokyo în 2021, unde a câştigat medalia de argint cu naţionala ţării sale, Matthew Dawson nu a vrut să rateze evenimentul de la Paris. În condiţii normale, el ar fi trebuit să aibă o perioadă de repaus. „Unii oameni au probleme mult mai grave decât pierderea unui deget”, a spus sportivul în vârstă de 30 de ani pentru 7News. „Mă consider norocos că mi-am pierdut „doar” o bucată de deget”.

„Am discutat cu chirurgul plastician şi cea mai bună soluţie, nu doar pentru JO, ci şi pentru viaţa mea de după, a fost să-mi îndepărtez partea de sus a degetului”, a declarat Dawson. „Pentru moment, încă trebuie să mă obişnuiesc cu asta, dar este o provocare foarte interesantă. Nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a lua o decizie”.

Reclamă
Reclamă 4

Australia va juca primul său meci la JO în data de 27 iulie, împotriva Argentinei, campioana olimpică din 2016.

Matthew Dawson aproape că şi-a pierdut vederea la un ochi în urmă cu câţiva ani, după ce a fost lovit de o crosă de hochei. La începutul lunii iulie, el a postat pe reţelele sale de socializare o fotografie cu biletul său de avion.

Dawson a ajuns la Paris joi, împreună cu restul delegaţiei australiene.

Reclamă

Se va califica FCSB în turul trei preliminar al Ligii Campionilor după dubla cu Maccabi Tel Aviv?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:26

Croații sunt șocați de situația Corvinului! Au auzit că hunedorenii nu au drept de promovare și au răbufnit: „O regulă nebună!”

17:20

Alvaro Morata a semnat cu AC Milan. Anunţul oficial făcut de italieni

17:11

Ronald Koeman a făcut praf conducerea Barcelonei înainte de startul noului sezon: „O rușine! Legendele nu înseamnă nimic”

17:05

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 iulie

16:58

VIDEOCalificările din Formula 3 ale Marelui Premiu al Ungariei au fost în AntenaPLAY! Cursa de sprint e sâmbătă, de la 10:50

16:50

LIVE VIDEOCalificările etapei de Formula 2 a Marelui Premiu al Ungariei sunt ACUM, în AntenaPLAY

1 VIDEOCarlos Sainz a fost cel mai rapid pilot în prima sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Ungariei, LIVE în AntenaPLAY 2 FotoCum arată stadioanele de la Cupa Mondială 2026! Antena va transmiste exclusiv competiţia 3 Cât vor costa biletele la FCSB – Maccabi Tel Aviv! Anunţul lui Mihai Stoica, înaintea dublei din preliminariile Champions League 4 Lista posibilelor adversare ale FCSB-ului, din turul trei preliminar din Champions League! Cu cine s-ar putea duela campioana 5 Gabi Stan a lovit şi înjurat un copil de 10 ani, în timpul unui meci. „Aia e lovitură, ce dracu?” 6 Ion Ţiriac a anunţat ce ar fi făcut în locul Simonei Halep, după revenirea în circuit: „Ea e locul 2005, sau pe cât e”
Citește și