Închide meniul

David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal, printre vedetele de la Jocurile Olimpice 2024

Dan Roșu Publicat: 25 iulie 2024, 8:18 / Actualizat: 25 iulie 2024, 11:45

Reclamă
David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal, printre vedetele de la Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal, printre vedetele de la Jocurile Olimpice 2024

David Popovici, pe podium - Profimedia Images

David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal se numeră printre vedetele de la Jocurile Olimpice 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înotătorul David Popovici, gimnasta Simone Biles, jucătorul de tenis Rafael Nadal sau baschetbalistul LeBron James sunt câteva dintre marile vedete aşteptate să strălucească şi să încânte fanii la Jocurile Olimpice de la Paris.

David Popovici, LeBron James, Simone Biles sau Rafael Nadal, printre vedetele de la Jocurile Olimpice 2024

Prezent pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, David Popovici zboară spre Paris cu gândul la podiumul olimpic, după locul 4 pe care s-a clasat la Tokyo 2020 la 200 m liber.

În 2022, David a uimit mapamondul după ce a devenit cel de-al patrulea cel mai rapid înotător al lumii, al doilea înotător din lume care a câştigat probele de 100 şi 200 m liber la aceeaşi ediţie a CM, cel mai tânăr campion mondial din istoria nataţiei şi primul înotător român care a cucerit aurul mondial la seniori.

Revine Simone Biles

Considerată una dintre cele mai mari gimnaste din toate timpurile, Biles şi-a rezervat a treia apariţie consecutivă la Jocurile Olimpice cu victoria sa la selecţiile americane în iunie.

Reclamă
Reclamă 4

De patru ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Biles s-a retras din mai multe probe la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 din cauza „twisties”, o pierdere temporară a conştiinţei spaţiale în aer. Însă sportiva în vârstă de 27 de ani va reveni pe scena olimpică de la Paris mai puternică decât niciodată.

De 22 de ori campion la turnee majore de tenis şi „regele zgurii” va face echipă cu tânărul Carlos Alcaraz pentru a juca dublu pe zgura pariziană şi va lupta pentru aur şi la simplu.

Sportivul în vârstă de 38 de ani a sărit peste turneul major pe iarbă de la Wimbledon de la începutul acestei luni pentru a se pregăti pentru competiţia de tenis de la Jocurile Olimpice, care va avea loc pe terenurile de zgură de la Roland Garros, unde Nadal a câştigat de 14 ori.

Reclamă

Spaniolul a ratat aproape tot anul 2023 din cauza unei probleme la şold, iar revenirea sa de la începutul acestui an a fost blocată de o ruptură musculară, înainte ca mici probleme să-i afecteze pregătirea pentru Roland Garros.

Shelly-Ann Fraser-Pryce e regina sprintului

Regina jamaicană a sprintului, Fraser-Pryce, va concura la a cincea şi ultima sa participare la Jocurile Olimpice în proba feminină de 100 m.

Sportiva în vârstă de 37 de ani, care are opt medalii olimpice, dintre care trei de aur, se va retrage după Paris 2024, fiind unul dintre cei mai mari sprinteri din toate timpurile şi o sursă de inspiraţie pentru generaţia următoare.

Vedeta Dressel a câştigat cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, apoi a şocat lumea înotului în 2022, retrăgându-se brusc din sport pentru a se ocupa de sănătatea sa mintală.

La revenirea sa, sportivul în vârstă de 27 de ani nu s-a calificat pentru a-şi apăra medalia de aur la 100 m liber, dar a câştigat probele de 50 m liber şi 100 m fluture, ceea ce înseamnă că va avea şansa de a-şi apăra două din cele trei medalii de aur individuale la Jocurile din 2024.

Kenyanul Eliud Kipchoge aşteaptă cu încredere să intre în istorie cu a treia medalie de aur consecutivă la maratonul olimpic la Jocurile din acest an de la Paris.

În vârstă de 39 de ani, el a declarat pentru Reuters, într-un interviu acordat în aprilie, că rezultatul dezamăgitor de pe locul 10 la Maratonul de la Tokyo din 2024 şi vârsta sa relativ înaintată nu l-au făcut să se îndoiască de şansele sale la Paris.

În 2019, Kipchoge a devenit prima persoană care a parcurs distanţa de maraton de 42,2 km în mai puţin de două ore, deşi recordul a fost neoficial, deoarece a fost însoţit de mai multe echipe şi timpul nu a fost stabilit în cadrul unei competiţii deschise.

Dream Team-ul lui Lebron James

La câteva luni de la împlinirea vârstei de 40 de ani, James, cel mai bun marcator din toate timpurile al Asociaţiei Naţionale de Baschet din SUA (NBA), se întoarce pentru a patra sa participare la Jocurile Olimpice – dar prima din 2012.

La Paris, cvadruplul campion NBA va deveni primul jucător american de baschet masculin care participă la Jocurile Olimpice în trei decenii diferite.

De trei ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, James a declarat la începutul acestei luni că „încă joacă la un nivel înalt”.

„Încă iubesc jocul de baschet. Iar echipa SUA s-a descurcat bine cu mine, aşa că am simţit că este important pentru această vară să pot merge acolo şi să joc cu restul băieţilor”, a spus el.

Katie Ledecky vrea să păstreze supremaţia

Ledecky, mereu impresionantă, va încerca să menţină supremaţia SUA în bazinul olimpic din Paris, unde o aşteaptă o echipă australiană formidabilă.

Ledecky s-a calificat în probele de 200 m, 400 m, 800 m şi 1.500 m liber – deşi se aşteaptă să renunţe la proba individuală de 200 m pentru a se concentra nu numai pe câştigarea unui al patrulea aur consecutiv la 800 m liber şi a unei alte coroane la 1.500 m, ci şi pe recâştigarea coroanei la 400 m liber.

Australianca Ariarne Titmus, care a uimit-o pe Ledecky la 400 m liber la Tokyo, deţine recordul mondial şi a înregistrat al doilea cel mai bun timp luna trecută.

Cu şapte medalii olimpice de aur şi 21 de titluri de campioană mondială, Ledecky este deja una dintre cele mai mari personalităţi ale înotului din toate timpurile şi este de aşteptat să îşi mărească numărul de medalii la Paris.

 

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
12:22

LIVE VIDEOAntrenamentele din Formula 2 ale Marelui Premiu al Belgiei sunt ACUM în AntenaPLAY

12:07

Saul Alvarez îşi pune centurile în joc! Cu cine se va lupta Canelo

11:30

VIDEOAntrenamentele din etapa de Formula 3 a Marelui Premiu al Belgiei au fost în AntenaPLAY! Luke Browning, cel mai bun timp

11:29

Probleme mari în Franţa, înaintea debutului Jocurilor Olimpice: „atac masiv pentru a paraliza reţeaua TGV”

11:25

România a coborât în clasamentul coeficienţilor UEFA! Pe ce loc am ajuns după rezultatele din preliminarii

10:53

Scena supremă a Formulei 1, descrisă de Adrian Georgescu

1 Programul complet al sportivilor români la Jocurile Olimpice 2024 2 VIDEOMaribor – Universitatea Craiova 2-0. Dezastru pentru olteni în Conference League! Meciul a fost în AntenaPLAY și pe Antena Stars 3 FotoIubita lui Denis Alibec și-a uluit fanii. Fosta gimnastă Anca Surdu, o nouă imagine virală alături de starul naționalei! 4 Adrian Mutu l-a sfătuit pe Gigi Becali să transfere un jucător, înainte de Maccabi Tel Aviv – FCSB: „Ar fi un mare plus” 5 Cum ar putea arăta primul 11 al Universităţii Craiova în duelul cu Maribor (Antena Stars şi AntenaPLAY, 21:15) 6 Dosar penal pentru Gică Craioveanu după ce a fost prins la volan cu permisul suspendat
Citește și