Închide meniul

Uta Abe s-a prăbuşit emoţional la Jocurile Olimpice. Imagini tulburătoare la Paris

Valentin Pîrcălabu Publicat: 28 iulie 2024, 16:47

Reclamă
Uta Abe s-a prăbuşit emoţional la Jocurile Olimpice. Imagini tulburătoare la Paris

Uta Abe s-a prăbuşit emoţional după ce a fost eliminată de la Jocurile Olimpice. Imagini tulburătoare la Paris

Profimedia

Uta Abe s-a prăbuşit emoţional după ce a fost eliminată de la Jocurile Olimpice. Campioana en-titre a pierdut în turul 2 şi nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocurile Olimpice pot aduce un sportiv pe culmi, într-o stare de fericire aproape absolută. Dar, de asemenea, îl pot arunca în cea mai mare suferinţă, atunci când rezultatul nu se ridică la înălţimea aşteptărilor lor. Uta Abe, campioană olimpică în urmă cu trei ani la Tokyo, oraşul ei natal, a trăit un astfel de rollercoaster emoţional duminică la Arena Champ-de-Mars, scrie lefigaro.fr.

Uta Abe s-a prăbuşit emoţional după ce a fost eliminată de la Jocurile Olimpice

După o victorie perfect controlată în prima rundă, prin ippon după doar un minut de luptă – care i-a dus seria de victorii consecutive în toate competiţiile la 27 – japoneza a înfruntat-o pe Diyora Keldiyorova din Uzbekistan, nimeni alta decât numărul 1 mondial la categoria sub 52 kg.

Dominantă, Uta Abe părea să se îndrepte spre victorie, cu un avantaj de waza-ari şi două penalizări împotriva sportivei uzbece. Dar judo-ul nu iartă excesul de încredere sau lipsa de concentrare. A fost nevoie doar de o clipă pentru ca destinul celor două protagoniste să se schimbe. Cu o singură mişcare, un singur atac, Keldiyorova a răsturnat-o pe jucătoarea japoneză, care s-a prăbuşit pe spate. Ippon. Şi eliminare.

Uta Abe s-a ridicat cu greu în picioare, s-a înclinat în faţa adversarei sale în mod tradiţional, a părăsit tatami-ul şi… s-a prăbuşit la podea într-o criză de lacrimi. În braţele antrenorului său, japoneza a rămas aşa foarte mult timp, prosternată, ghemuită, cu spasme, strigându-şi durerea şi neputând să-şi oprească torentul de lacrimi, simbolizând dezamăgirea, frustrarea şi chiar furia faţă de ea însăşi. A fost un moment puternic, pe care publicul francez l-a însoţit cu empatie şi tandreţe aplaudând-o.

O imensă campioană tocmai căzuse în arena de onoare. La vârsta de 24 de ani, nu există nicio îndoială că va reveni mai puternică, pentru că uneori trebuie să cazi pentru a a te ridica.
Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:05

FotoOamenii stau la cozi uriaşe ca să îl vadă pe David Popovici în semifinala de la 200 de metri liber! Imagini de senzaţie

20:55

Farul – FC Botoşani 0-1! Şoc pentru Gică Hagi la Ovidiu. Jucătorii „Regelui” au rămas fără gol marcat în acest sezon al Ligii 1

20:37

Rafael Nadal – Novak Djokovic, „şocul” din turul doi de la Jocurile Olimpice 2024! Nadal, mesaj special despre duelul stelar

20:36

Bernadette Szocs, cu lacrimi în ochi după eşecul de la dublu mixt, la JO 2024! „De aici aşteptam medalia olimpică”

20:24

Reacţia lui Toto Wolff după ce George Russell a fost descalificat: „Trebuie să ne asumăm! Am făcut o greşeală!”

19:55

UPDATEŞoc total! George Russell a fost descalificat la Marele Premiu al Belgiei. Hamilton, învingător

1 VIDEOMax Verstappen, cel mai rapid pilot din calificările MP al Belgiei, nu va pleca din pole! Cursa e duminică (Antena 1, 15:45) 2 FotoCele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice 2024! Întorc toate privirile la competiția din Paris 3 FotoNadia Comăneci, reacție de trei cuvinte după participarea surpriză la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 4 VIDEOIsack Hadjar a câştigat cursa principală de Formula 2 din Belgia, LIVE în AntenaPLAY 5 UPDATETeam România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 1. Performanțe obținute de tricolori la canotaj, tenis şi tenis de masă! 6 VIDEOCallum Voisin a câştigat cursa principală din Formula 3, LIVE în AntenaPLAY! Prema Racing a cucerit titlul la constructori
Citește și