Închide meniul

Simone Biles a câştigat medalia de aur la sărituri! Un nou record uriaş pentru gimnasta din SUA

Valentin Pîrcălabu Publicat: 3 august 2024, 18:50

Reclamă
Simone Biles a câştigat medalia de aur la sărituri! Un nou record uriaş pentru gimnasta din SUA

Simone Biles a câştigat medalia de aur la sărituri! Un nou record uriaş pentru gimnasta din SUA

Profimedia

Simone Biles a câştigat medalia de aur la sărituri! Un nou record uriaş pentru gimnasta din SUA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gimnasta Simone Biles a câştigat, sâmbătă, medalia de aur şi în finală la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după cele cu echipa şi la individual-compus. România va avea reprezentare, luni, în finalele de la bârnă şi sol.

Simone Biles a câştigat medalia de aur la sărituri! Un nou record uriaş pentru gimnasta din SUA

Biles a fost notată cu 15.700 la prima săritură şi cu 14.900 la cea de-a doua (medie 15.300, ca în calificări), iar pe podium au mai urcat Rebeca Andrade (Brazilia, medie 14.966) şi Jade Carey (SUA, medie 14.466).

Pentru Simone Biles este a treia medalie de aur la Paris, după cea cu echipa şi alta la individual-compus. La sărituri a mai câştigat aurul olimpic în 2016. Duminică va avea loc finala la paralele, iar luni cele de la bârnă şi sol. Sabrina Maneca Voinea este calificată la bârnă şi sol, iar Ana Maria Bărbosu în finala la sol.
Anterior, medalia de aur la individual-compus a revenit gimnastei Simone Biles (SUA), care a câştigat aurul olimpic şi în competiţia pe echipe, în care România a revenit după 12 ani şi s-a clasat pe locul 7.

Simone Biles, după ce a câştigat aurul cu Statele Unite, la Jocurile Olimpice

Simone Biles a recunoscut după ce a câştigat aurul cu Statele Unite, pe echipe, la Jocurile Olimpice, că americanele au apelat la psihilog înainte în ziua finalei de la Paris.

Vedeta gimnasticii artistice americane Simone Biles, care a cucerit medalia de aur cu echipa SUA la Jocurile Olimpice de la Paris, marţi seara, la revenirea sa pe scena olimpică după trei ani de la problemele psihice cu care s-a confruntat la Tokyo, a explicat că şi-a „început ziua cu program psihologic”, relatează AFP.

Reclamă
Reclamă 4

„Am început ziua cu un program psihologic. I-am spus psihologului meu că mă simt calmă şi pregătită şi exact aşa s-a întâmplat. După sărituri, am fost foarte încrezătoare şi mi-am spus ‘vom reuşi’”, a declarat ea.

„În 2016, toată lumea spunea că vom câştiga aurul, iar atunci am făcut ce aveam de făcut şi am câştigat aurul. Dar eram foarte tinere şi mai naive. Nu a fost cazul acum. Acum suntem mai mature, mai experimentate şi profităm de ceea ce facem, ne amuzăm. Deci este un pic diferit. Am profitat de performanţele noastre, ne-am făcut gimnastica”, a adăugat Biles.

Echipa feminină de gimnastică artistică a Statelor Unite a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, marţi seara, în timp ce România s-a clasat pe locul 7.

Reclamă

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:54

FotoImagini apocaliptice la Ovidiu! Meciul a fost întrerupt în repriza a doua din cauza furtunii

22:40

LIVE TEXTFarul Constanța – Poli Iași 2-0. Rivaldinho şi Gabi Iancu au înscris. Meciul, întrerupt de două ori la Ovidiu!

22:33

Andreea Elena Taloş s-a clasat pe locul 10 în finala de triplusalt: „Mi-am îndeplinit cel mai mare vis!”

21:53

FotoNocturna a cedat la Farul – Poli Iaşi! Gică Hagi, criză de nervi la marginea terenului

21:25

„Ce urmează pentru mine?” David Popovici, reacţie sinceră după ce s-a întors acasă cu două medalii de la Jocurile Olimpice 2024

20:52

Prin ce trece Jose Mourinho din cauza lui Istvan Kovacs: „Şi-a pierdut somnul şi are mare anxietate!”. Dezvăluiri din interior

1 FotoImagini de senzaţie cu Ianis Hagi şi Elena în luna de miere. Paradisul unde au plecat cei doi: „Ce frumuseţe!” 2 FotoCâţi bani a primit solistul din momentul controversat al „Cinei cea de Taină”, de la deschiderea Jocurilor Olimpice 3 Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 7 | România a obţinut două medalii de argint la canotaj 4 Foto„Incompetenţi şi furioşi!” Reacţii fără precedent, după scandalul de dopaj din finala de 100 m liber de la Jocurile Olimpice 5 Dinamo – Gloria Buzău 4-1. „Câinii” au făcut spectacol de ziua lui Cornel Dinu şi sunt pe locul 2 în Liga 1! „Dublă” Politic 6 FotoDavid Popovici, aşteptat cu flori pe aeroport la revenirea în România: „E nevoie de bani investiţi în sport”
Citește și