Închide meniul

Annaliese Drăgan a ratat finala probei de gimnastică ritmică de la Jocurile Olimpice! S-a clasat pe locul 21, în calificări

Alex Ioniță Publicat: 8 august 2024, 19:50

Reclamă
Annaliese Drăgan a ratat finala probei de gimnastică ritmică de la Jocurile Olimpice! S-a clasat pe locul 21, în calificări

Annaliese Drăgan a ratat finala probei de gimnastică ritmică de la Jocurile Olimpice!

Annaliese Drăgan / Profimedia

Annaliese Drăgan a ratat finala probei de gimnastică ritmică de la Jocurile Olimpice! Gimnasta a terminat calificările pe poziția cu numărul 21. Annaliese a fost singura reprezentantă a României în această disciplină sportivă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi Jocurile Olimpice de la Paris în AntenaPLAY pe canalele TVR*. Cu AntenaPLAY ai acces la canalele must carry, posturile Antena, dar și canale exclusive. Peste 70 de canale sunt disponibile acum. (*program retransmis în temeiul Legii audiovizualului)

Annaliese Drăgan a ratat finala probei de gimnastică ritmică de la Jocurile Olimpice!

Notele obţinute de Annaliese Drăgan în cele patru rotaţii, pentru un total de 114.850 puncte, sunt: 27.200 la cerc, 30.550 la minge, 31.650 la măciuci şi 25.450 la panglică, notează news.ro.

În calificările individuale au participat 24 de gimnaste, din care 16 sunt din Europa. Marea surpriză a calificărilor a fost ratarea finalei de către multpla campioană europeană Stiliana Nikolova (Bulgaria), favorită la podiumul olimpic şi care a încheiat pe locul 11, fiind prima rezervă.

Medalii olimpice se vor acorda şi în probele de grup, care vor intra în calificări vineri, cu finala programată sâmbătă. Tot vineri va avea loc şi finala la individual.

Reclamă
Reclamă 4

Gimnastica ritmică românească s-a aflat la a cincea participare olimpică. Ultima dată, la JO din 2016, Ana Luiza Filiorianu s-a clasat pe locul 22 în calificările individuale. Anterior, în 1996, Alina Stoica s-a clasat pe locul 15 şi Dana Carteleanu a încheiat spre finalul clasamentului la individual-compus.

În 1992, Irina Deleanu, actuala conducătoare a forului naţional de profil s-a clasat pe locul 6, iar Ancuţa Goia pe locul 16, cele mai bune rezultate ale României la JO în această disciplină datând din 1984, atunci când Doina Stăiculescu a fost vicecampioană olimpică la doar 16 ani, iar Alina Drăgan a fost pe locul 4.

Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu au ratat premiul de la Ion Ţiriac, dar vor fi primi o sumă importantă

Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu au ratat premiul de la Ion Ţiriac, dar au aflat că vor fi recompensate de autorităţile din România pentru evoluţia din finala de la sol de la Jocurile Olimpice 2024. Anunţul a fost făcut de Marcel Ciolacu.

Reclamă

Sabrina Voinea (18 ani) şi Ana Maria Bărbosu (17 ani) au ratat in extremis podiumul. Totul după ce americanca Jordan Chiles a făcut contestaţie. Arbitrii au decis să îi mărească nota de la 13.666 la 13.766. Ambele românce aveau aceeaşi notă, 13.700.

Ambele gimnaste au depus memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi aşteaptă să le fie analizat cazul. Revenite în ţară, Sabrina şi Ana Maria au primit o veste excelentă de la autorităţi.

După ce a boicotat ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2024, premierul Marcel Ciolacu a avut un mesaj ferm pentru gimnastele care au ratat podiumul: „Statul român vă va trata, inclusiv în ceea ce privește premiile, ca pe niște medaliate olimpice”.

Prin urmare, Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu vor primi câte 60.000 de euro, sumă care le este acordată sportivilor care obţin medaliile de bronz la Paris. Un aur olimpic este recompensat cu 140.000 de euro, iar un argint cu 100.000 de euro.

„Vrem să demonstrăm că ei nu au dreptate. Este furt!”, a transmis Elisabeta Lipă. Şi Mihai Covaliu a reacţionat şi a trimis o scrisoare de protest la Federaţia Internaţională de Gimnastică şi a cerut reanalizarea contestaţiei Sabrinei.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:48

Gigi Becali, veste uriaşă pentru patru jucători de la FCSB. Hotărârea luată de patronul campioanei: „Este foarte entuziast!”

23:16

„Nu vreau să par impertinent” Florin Maxim, discurs surprinzător după Corvinul – Astana 1-2: „Mergem în Kazahstan să câștigăm!”

22:49

Corvinul – Astana 1-2! Dezastru pentru echipa lui Florin Maxim! Kazahii au revenit de la 0-1 și sunt favoriți la calificare

22:30

Team Romania la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 13 | Alina Rotaru-Kottmann, pe locul al 7-lea în finală la săritura în lungime

22:28

„Sportul românesc nu a murit!” Elisabeta Lipă, încântată de performanţele obţinute de tricolori la Jocurile Olimpice 2024

22:21

Letsile Tebogo a câştigat proba de 200 metri şi a intrat direct în istorie, la Jocurile Olimpice. Noah Lyles, bronz cu Covid

1 FotoDavid Popovici, prima imagine din vacanţă! Cum s-a pozat medaliatul cu aur şi bronz de la Jocurile Olimpice: „Ei nici nu ştiu” 2 FotoFiica de 18 ani a lui Adi Mutu, apariţie rară în România: „100% Consuelo”. Adriana este febleţea „Briliantului” 3 Ce au putut spune englezii după argintul uriaş cucerit de Mihaela Cambei la Jocurile Olimpice 2024, pentru Team Romania 4 Pe ce loc a ajuns România în clasamentul pe medalii de la Jocurile Olimpice după argintul obţinut de Mihaela Cambei la haltere! 5 Cum l-a numit Pan Zhanle pe David Popovici atunci când nu era filmat de camerele TV! 6 UPDATEOleg Nuţă şi Ilie Sprîncean au câştigat finala B de la canoe dublu 500 metri! Românii s-au clasat pe 9 în proba de la JO 2024!
Citește și