Închide meniul

Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice! Ce se întâmplă cu Sabrina Voinea

Viviana Moraru Publicat: 11 august 2024, 13:26

Reclamă
Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice! Ce se întâmplă cu Sabrina Voinea

Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice

Sabrina Voinea, la sosirea delegaţiei din România, de la Jocurile Olimpice/ Profimedia

S-au efectuat toate calculele şi s-a aflat suma plătită de statul român, după ce 16 sportivi români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice. Team Romania şi-a încheiat oficial parcursul la competiţia din Paris, având un bilanţ de nouă medalii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din cele nouă medalii cucerite de români la Paris, trei sunt de aur, patru de argint şi două de bronz.

Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice

Rezultatele înregistrate de sportivii români sunt peste aşteptările oficialilor, care îşi stabiliseră un obiectiv de 6-8 medalii la Paris.

Pentru fiecare medalie de aur, statul român, care este sponsorul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, va scoate din buzunar suma de 140.000 de euro, pentru o medalie de argint, suma de 100.000 de euro, iar pentru o medalie de bronz, suma de 60.000 de euro.

În total, 12 sportivi au cucerit medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, anume David Popovici, Andrei Cornea şi Marian Enache, la dublu vâsle masculin şi echipajul de 8+1 feminin. Astfel, statul le va plăti acestora suma de 1.680.000 de euro.

Reclamă
Reclamă 4

Pentru medaliile de argint, statul va plăti suma de 700.000 de euro. Şapte sportivi români s-au clasat pe al doilea loc al podiumului la Paris: Mihaela Cambei, la haltere, categoria 49 kg, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, la dublu rame feminin, şi Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, la dublu vâsle feminin, categoria uşoară.

La aceste sume se mai adaugă suma de 180.000 de euro, pentru medaliaţii cu bronz, David Popovici şi Ana Bărbosu. Statul a decis să-i acorde un premiu de 60.000 de euro şi Sabrinei Voinea, care nu a avut câştig de cauză la TAS şi s-a clasat pe locul 4, în finala de la sol, la egalitate cu Ana Bărbosu.

De ce a respins TAS contestația Sabrinei Voinea! Motivul judecătorilor

S-a aflat de ce a respins TAS contestația Sabrinei Voinea. Ana Bărbosu este medaliata cu bronz de la sol, după verdictul dat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv sâmbătă.

Reclamă

Sabrina Voinea a fost depunctată pentru că ar fi pășit în afara planșei de sol. Chiar dacă Nadia Comăneci, prin intermediul imaginilor furnizate de americanii de la NBC, a demonstrat că nu a fost cazul, arbitrii care au notat prestațiile gimnastelor din finala de la sol au avut la dispoziție alte imagini, printre care un unghi de deasupra, din care părea că românca ar fi călcat în afara suprafeței regulamentare.

Chiar dacă Sabrina Voinea și mama ei și-au pus mari speranțe în imaginile care demonstrau că gimnasta de 17 ani nu a greșit, TAS a respins contestația.

Potrivit iamsport.ro, judecătorii de la TAS au constatat că nu au fost respectate toate procedurile legale, lucru care a cântărit decisiv în verdictul acestora.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:29

Pentru câte milioane de euro poate pleca Ionuț Radu de la Inter! Anunțul făcut de italieni

17:10

UEFA a decis cine va arbitra FCSB – Sparta Praga! Brigadă din Danemarca la meciul de pe stadionul „Steaua”

16:40

Ionel Ganea, reacţie fabuloasă după ce Mircea Lucescu a devenit selecţionerul României: „Fac şi eu o glumă!”

16:34

Alexi Pitu se antrenează cu Farul Constanța! Gică Hagi negociază revenirea fostului jucător de la Bordeaux

16:27

Serbia este campioană olimpică la polo, după o finală colosală cu Croaţia

15:47

Ce cotă are FCSB înaintea returului cu Sparta Praga! Campioana României luptă pentru play-off-ul Champions League

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team Romania la Jocurile Olimpice – ziua 15 | Cătălina Axente, învinsă la lupte libere! Incze, eșec în recalificări 3 Gloria Buzău – Rapid 1-1. Neil Lennon, fără victorie pe banca rapidiştilor. Criză uriaşă în Giuleşti. Budescu, gol din penalty 4 Gigi Becali i-a găsit rapid înlocuitor lui Alexandru Musi: „Gata!”. Decizia luată de patronul FCSB 5 NEWS ALERTTAS a dat decizia! Ana Maria Bărbosu a câştigat medalia de bronz. Anunţul făcut de Federaţia Română de Gimnastică 6 Ce notă a primit Florinel Coman după debutul oficial la Al-Gharafa! „Mbappe de România”, peste Joselu
Citește și