Închide meniul

Federaţia Română de Gimnastică, reacţie clară după apelul făcut de americani la TAS: „O situaţie sensibilă!”

Viviana Moraru Publicat: 12 august 2024, 12:57

Reclamă
Federaţia Română de Gimnastică, reacţie clară după apelul făcut de americani la TAS: „O situaţie sensibilă!

Federaţia Română de Gimnastică, reacţie clară după apelul făcut de americani la TAS

Jordan Chiles/ Profimedia

Federaţia Română de Gimnastică a oferit o reacţie clară, după apelul făcut de americani la TAS. FRG a anunţat, pe site-ul său oficial, că evaluează situaţia actuală după apelul Comitetului Olimpic al SUA în cazul medaliei de bronz la sol, acordată de judecătorii de la Lausanne Anei Bărbosu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federaţia americană de gimnastică a anunţat că a făcut apel şi a depus alte dovezi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a demonstra că sportiva sa Jordan Chiles ar trebui să păstreze medalia de bronz obţinută în finala de la sol din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, informează DPA.

Federaţia Română de Gimnastică, reacţie clară după apelul făcut de americani la TAS

„Prin prezentul comunicat de presă dorim să vă informăm că Federaţia Română de Gimnastică este la curent cu poziţia emisă recent de către Comitetului Olimpic al Statelor Unite referitor la demersurile pe care aceştia doresc să le urmeze. Federaţia Română de Gimnastică, alături de partenerii săi, evaluează situaţia actuală şi vă va informa periodic cu privire la acţiunile întreprinse”, se menţionează pe site-ul citat.

FRG subliniază că va continua să apere la cel mai înalt nivel posibil interesul sportivelor române Ana Bărbosu şi Sabrina Voinea.

„Având în vedere situaţia juridică sensibilă în care ne aflăm, dorim să vă informăm că poziţia noastră va fi transmisă exclusiv prin intermediul comunicatelor de presă. Facem un apel la dumneavoastră în sensul de a înţelege această situaţie şi de a ne acorda liniştea necesară pregătirii următorilor paşi pentru a ne susţine sportivele la cel mai înalt nivel posibil”, precizează FRG.

Reclamă
Reclamă 4

Românca Ana Maria Bărbosu s-a clasat iniţial pe locul al treilea, cu 13,700 puncte, în întrecerea desfăşurată la începutul săptămânii trecute, dar a fost retrogradată pe poziţia a patra după ce echipa SUA a depus o contestaţie la scurt timp după ce Chiles şi-a încheiat exerciţiul, ceea ce a dus la creşterea notei americancei de la 13,666 la 13,766, suficient pentru ca aceasta să urce de pe locul 5 pe 3 şi să o depăşească astfel pe reprezentanta ţării noastre.

Americanii nu renunţă la bronz! Proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia

Americanii nu renunţă la bronz şi au trimis către TAS proba video care i-ar putea lua Anei Bărbosu medalia. Aceştia nu sunt de acord ca Jordan Chiles să-i cedeze bronzul româncei, şi sunt gata să răstoarne totul, cu ultima dovadă trimisă către judecătorii de la Lausanne.

Concret, la miezul nopţii, americanii au trimis noi dovezi către TAS. Dovezile constau într-un videoclip, în care este surprinsă antrenoarea lui Jordan Chiles, Cecile Landi. Americanii susţin că aceasta ar fi depus de fapt contestaţia în timpul regulamentar, în finala de la sol. În urma contestaţiei respective, nota lui Chiles a fost mărită, iar aceasta a prins podiumul.

Reclamă

După apelul făcut de Ana Bărbosu la TAS, judecătorii de la Lausanne i-au dat câştig de cauză româncei deoarece au constatat că antrenoarea lui Jordan Chiles ar fi depus contestaţia după ce a trecut timpul regulamentar, de un minut. Concret, Cecile Landi a mers la arbitrii după nu mai puţin de 1 minut şi patru secunde, fapt pentru care TAS a anulat contestaţia ulterior.

Americanii susţin că noua probă video trimisă către TAS demonstrează faptul că de fapt, Cecile Landi a depus contestaţia după doar 47 secunde, şi nu 64, aşa cum a menţionat TAS, în publicarea deciziei de sâmbătă.

Va fi din nou Florin Tănase un jucător decisiv pentru FCSB?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:03

Concluziile lui Mihai Covaliu, după palmaresul României la Jocurile Olimpice 2024: „Acolo aveam cele mai mari aşteptări!”

17:51

Mai rău ca în Liga 1! Braga şi-a dat afară antrenorul după prima etapă din Liga Portugal

17:36

Helmut Marko a dezvăluit motivul pentru care Sergio Perez va rămâne la Red Bull şi a pus capăt zvonurilor: „Nu sunt adevărate”

17:14

Elisabeta Lipă, după încheierea JO 2024: „Putem face Los Angeles-ul să fie mult mai bun”. Mesaj şi pentru Federaţia de Gimnastică

17:11

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 12 august

16:51

Unul dintre cei mai vechi jucători de la Rapid a plecat din Giuleşti! Anunţul făcut de club: „Mult succes!”

1 VIDEOFC Porto – Gil Vicente 3-0. Start perfect de sezon pentru „dragoni”. Show total în Liga Portugal, live în AntenaPLAY 2 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 16 | Delvine Relin Meringor, locul 7 la maraton. Joan Melly nu a încheiat cursa 3 Unde îşi va primi Ana Bărbosu medalia de bronz! Anunţul făcut de Comitetul Internaţional, după scandalul de la Jocurile Olimpice 4 FotoIubita lui Valentin Mihăilă, răvăşitoare pe plaja din Monaco: „Sirenă”. Ami l-a dat peste cap pe atacantul român 5 Suma plătită de statul român, după ce 16 români au câştigat medalii la Jocurile Olimpice! Ce se întâmplă cu Sabrina Voinea 6 Scene şocante la Buzău! Jucătorii Rapidului, înjuraţi şi scuipaţi de propriii fani: „Afară din Giuleşti!”
Citește și