Închide meniul

Cel mai crud asasinat din istoria NBA: diaconul-ucigaș a fost condamnat la închisoare pe viață!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 22 martie 2022, 14:23

Cel mai crud asasinat din istoria NBA: diaconul-ucigaș a fost condamnat la închisoare pe viață!

Cel mai crud asasinat: familia lui Lorenzen plânge la locul în care acesta a fost găsit mort

Foto: Profimediaimages

Cel mai crud asasinat din istoria NBA. În iulie 2010, Lorenzen Wright, fost jucător, 13 sezoane, în baschetul american, este omorât de un… diacon! Șapte ani de zile, liniște! Acum ucicașul a fost condamnat la închisoare pe viață!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Corpul i-a fost descoperit într-o stare avansată de descompunere, în mijlocul unei păduri din Memphis. 28 iulie 2010. Cu 10 zile înainte, după ce o vizitase pe fosta lui soție în Collierville, Tennessee, Lorenzen Wright, fostul jucător din NBA, dispăruse! Din acel moment nimeni nu-l mai vedea viu, niciodată! Familia îi anunțase dispariția. L-au găsit în zona aceea plină de vegetație. Peste puțin timp, presa scria că pe 19 iulie, se primise, la 911, un apel, de pe telefonul său mobil și că imediat se auziseră niște împușcături… ”Crimă”, s-a spus. Dar cu autor necunoscut. L-au îngropat acolo, în Memphis, orașul natal.

Lorenzen Wright nu era un necunoscut. Los Angeles Clippers îl luaseră în 1996, în lumea frumoasă a NBA-ului. Hawks, Grizzlies, Kings, Cavaliers. 13 sezoane. Dat la schimb cu Pau Gasol. 778 de partide. 54.000.000 de dolari adunați.

”Nu-mi voi mai vedea, vreodată, fiul!”

Pe 9 noiembrie 2017, când se părea că autorul asasinatului nu va mai fi cunoscut niciodată, pistolul cu care fusese omorât a fost găsit într-un lac din Walnut. Peste nici o lună, pe 5 decembrie 2017, Billy Ray Turner – diacon la Biserica Baptistă din Collierville – a fost acuzat. L-au săltat. Fosta soție a jucătorului, Sherra Wright-Robinson, cea care înhățase asigurarea de viață de 1.000.000 de dolari, e reținută și ea.

Pe 25 iulie 2019, Sherra avea să recunoască faptul că fusese cea care ”ajutase” la producerea asasinatului. A primit 30 de ani de închisoare. Se cunoștea cu diaconul pentru că mergea la biserica acestuia. Planul inițial cuprindea doi ucigași de meserie, dar cum aceștia au spus că nu se bagă, Billy Ray Turner a preluat conducerea. L-a ucis, apoi a aruncat pistolul în lac.

Reclamă

Zilele acestea, Ray a fost găsit vinovat de asasinarea fostului baschetbalist. Cei care au dat sentința finală au avut nevoie de două ore pentru a delibera. ”Cazul acesta nu va fi niciodată închis, indiferent de decizie. Sigur, toată familia simte o satisfacție acum, dar eu nu-mi voi mai vedea, vreodată, fiul!”, a comengat Deborah Marion, mama lui Lorenzen. 

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și