Închide meniul

Dolofanul din imagine este MVP în NBA! A adormit când a fost draftat de Nuggets!!!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 9 iunie 2021, 14:20

Dolofanul din imagine este MVP în NBA! A adormit când a fost draftat de Nuggets!!!

Nikola Jokic s-a transformat dintr-un dolofănel într-un star NBA

26 iunie 2014, ”draft”-ul din NBA. Denver Nuggets pun degetul, la alegerea cu numărul 41, pe sârbul Nikola Jokic, un băiat care demonstrase la Mega Basket. Dar totul se petrecea în timpul unui spot la ”Taco Bell”, iar eroul nostru, plictisit, adormise. E trezit de către prieteni și, multă vreme de acum încolo va fi acuzat că este indolent, că nu-l interesează nimic din viața ce se scurge pe lângă el. Acum, Nikola Jokic a fost declarat MVP-ul sezonului în NBA…

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Copilăria lui Nikola a fost una grea. Născut în 1995, în Sombor, în nordul Serbiei, la granița croată. Apartament mic, de două camere, dimpreună cu părinții și cu cei doi frați. Miros de război peste tot. Strahinja, cel mai mare, juca baschet. Nemanja, mijlociul, la fel. La început, de Nikola nu s-a prea lipit sportul de sub panou. Iubea caii, fotbalul și ”Coca-Cola”. Prinsese a lua mult în greutate, era dolofănel. ”Dacă nu mă dedicam baschetului, probabil că rămâneam la călărie”, avea să declare în 2017.

A evoluat în toate meciurile din sezonul regulat!

S-a apucat, ușor, de sportul sub panou la Vojvodina Srbijagas, apoi, 2012 îl găsește la Mega Basket. Începe să fie cunoscut în Liga Adriatică. Semnează un precontract cu cei de la Barcelona, dar agentul său, Misko Raznatovic, recunoaște că ”spionii” catalani n-au mai fost impresionați finalmente. Așa se face că eroul nostru ajunge la Denver Nuggets, dar cum draft-ul îl prinde pe o reclamă, nu dă atenție.

Își vede de treabă. În timpul pandemiei pierde 20 de kilograme, câștigă multă masă musculară. Tim Connelly, cel care și-a jucat postul la Nuggets, pariind pe el, e de acord că fizicul nu impresiona la început. ”Corect, corpul său nu era unul de sportiv”. În acest sezon, a ajuns la o medie de 26.4 puncte, 10,8 recuperări și 8,3 pase decisive. Primul MVP de la Kobe Bryant încoace, după 2008, care primește acest titlu după ce a evoluat în toate partidele sezonului.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:57 Lăcrămioara Perijoc, în finala Campionatelor Europene de Box de la Belgrad! A învins-o pe Niamh Fay, în semifinale 20:50 Scandal Mircea Rednic – Dorinel Munteanu, după UTA – Oţelul 3-1: „Nu vorbeşti de antrenorul advers când pierzi” 20:30 Rafael Nadal, în turul 2 la ATP Masters Madrid! A trecut în două seturi de un adversar de 16 ani 20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:10 Universitatea Craiova – CFR Cluj LIVE TEXT (21:45). Oltenii lui Costel Gâlcă atacă locul 2 din Liga 1! Echipele de start 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! Vezi toate știrile
Citește și