Închide meniul
VIDEO

La fotbal suntem „repetenţi”, dar la baschet eminenţi! U BT Cluj – MHP Riesen Ludwigsburg 76-73. Victorie uriaşă pentru ardeleni în sferturile Basketball Champions League! Fanii au creat o atmosferă electrizantă

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 6 aprilie 2022, 9:56

La fotbal suntem „repetenţi, dar la baschet eminenţi! U BT Cluj – MHP Riesen Ludwigsburg 76-73. Victorie uriaşă pentru ardeleni în sferturile Basketball Champions League! Fanii au creat o atmosferă electrizantă

Atmosferă electrizantă la U BT Cluj - MHP Riesen Ludwigsburg 76-73

Facebook U-BT Cluj-Napoca

U BT Cluj, campioana României la baschet masculin, a învins marţi, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, scor 76-73 (37-34), în primul meci din trei programate în sferturile de finală ale Basketball Champions League.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu acest prilej, a fost stabilit un record de audienţă în sportul de sală din România, după ce tot la baschet, în septembrie 2017, se înregistrau 9.121 spectatori la România – Ungaria, tot în BT Arena.

U BT Cluj – MHP Riesen Ludwigsburg 76-73

Principalii marcatori ai partidei au fost Richard 14 puncte, Bircevici 13, Guzman 12, Brown 12, pentru U BT Cluj, respectiv Radebaugh 16, Simon 14, pentru oaspeţi.

Toate biletele puse în vânzare pentru acest meci au fost vândute, iar fanii au creat în BT Arena o atmosferă de senzaţie. A fost pentru prima dată când o echipă de club din baschetul românesc a avut parte de o asistenţă atât de numeroasă, cele 10.000 de locuri reprezentând şi capacitatea maximă a BT Arena din Cluj-Napoca. Precedentul record s-a stabilit tot în BT Arena, la meciul naţionalelor România – Ungaria, de la EuroBasket 2017, când, în 5 septembrie, au asistat 9.121 spectatori.

Fanii U BT Cluj şi galeria au impresionat încă din minutele 5-6 ale partidei, când jumătate din sală a afişat drapelul naţional prin cartoane roşii, galbene, albastre imense, care au fost amplasate anterior pe scaune, iar cealaltă jumătate cartoane alb-negre, culorile formaţiei clujene.

Reclamă

Gazdele au încheiat doar primul sfert în avantaj, iar apoi au cedat treptat supremaţia. Meciul nu a fost lipsit de proteste la adresa arbitrajului, inclusiv din partea băncii U BT Cluj, care a reclamat o decizie pro-Ludwisburg în minutul 34, iar arbitrii l-au penalizat rapid pe antrenorul Mihai Silvăşan cu ”tehnic”. U BT Cluj şi-a luat revanşa în faţa celor 10.000 de fani în ultimele trei minute, când a refăcut deficitul şi a obţinut o victorie extrem de preţioasă în cursa pentru Final Four.

Campioana României are avantajul terenului propriu în tripla cu echipa germană, astfel că a jucat primul meci în BT Arena în 5 aprilie, urmat de deplasarea din 13 aprilie, iar un eventual meci decisiv va fi din nou acasă, în 19 aprilie.

U BT Cluj luptă pentru Turneul Final Four din Basketball Champions League

Câştigătoarea confruntării U BT Cluj – MHP Riesen Ludwigsburg va întâlni învingătoarea din disputa iberică dintre Baxi Manesa – Unicaja Malaga. În celelalte două sferturi se duelează Hapoel Holon – Strasbourg şi Lenovo Tenerife – Tofas Bursa.

Reclamă 4 / 0/3

Turneul Final Four va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai. În 6 mai sunt programate semifinalele, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu. Biletele s-au pus în vânzare din 28 martie.

U BT Cluj evoluează în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

În 2021, trofeul a fost câştigat de spaniolii de la San Pablo Burgos.

Recomandări
  • U BT Cluj – MHP Riesen Ludwigsburg 76-73
  • Victorie uriaşă pentru ardeleni în sferturile Basketball Champions League

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:34 VideoGeorge Puşcaş s-a descătuşat în Serie B! Atacantul român a marcat în Bari – Pisa, în AntenaPLAY 16:34 VIDEOWatford – Hull (17:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Leicester – West Brom 2-1. „Vulpile” au făcut spectacol în Championship 16:23 LIVE VIDEOBari – Pisa se joacă ACUM, în AntenaPLAY! George Pușcaș, gol din penalty la duelul cu Marius Marin! Spectacol în Serie B 15:39 FCU Craiova – Dinamo, LIVE TEXT, 17:30! Duel „de foc” pentru evitarea retrogradării! Echipele probabile 15:17 „Ştiu să tund foarte bine!” Un jucător de la FCSB şi-a făcut planurile, după retragere 14:42 Sold-out la derby-ul FCSB – Rapid! Anunţul de ultim moment al lui Mihai Stoica 14:11 Video„A fost o sperietură zdravănă” Carlos Sainz, după accidentul din calificările din China: „Asta mi-a permis să continui” 13:59 EXCLUSIV„Nu ne gândim la petreceri!” Liderul galeriei FCSB-ului, mesaj clar înaintea derby-ului cu Rapid! Ce a spus despre Gigi Becali 13:05 Primul transfer pe care Dan Petrescu îl va realiza la CFR Cluj! Mihai Stoica e sigur: „Va face eforturi să-l aducă!” 13:00 LIVE VIDEOFIA World Endurance Championship 2024 – cursa de 6 ore de la Imola | Calificările sunt ACUM, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și