Născut în Pennsylvania, SUA, dar cu rădăcini slovace, Kyle Kuric a fost remarcat, încă din liceu, de către antrenorii de baschet. După ce a evoluat la colegiul Louisville, Kuric a ajuns, în 2012, în Spania, la Estudiantes. În noiembrie 2015, a suferit o complicată operație pe creier, dar și-a revenit imediat. A ajuns să evolueze câteva meciuri pentru Phoenix Suns, în NBA Summer League, dar a continuat pe pământ iberic, la Gran Canaria. A trecut la Zenith și, din 2018, e la Barcelona.
Sezonul acesta a ”explodat”. Specialist în 3 puncte, Kuric are o reușită de 59,21% la triple. Altfel spus, 45 din 76. Aceasta înseamnă nu doar cel mai bun procentaj din Euroliga momentului, ci și a doua preformanță din istorie: Kyle este depășit doar de Pavel Wiekira, cel care, în sezonul 02-03, pe când evolua la Idea Slask, a reușit 60%, e drept, cu mult mai puține încercări, 18/30.
Interesant este faptul că baschetbalistului actualului lider din Euroligă începe încălzirea cu mănuși! Așa exersează o perioadă, apoi le scoate și trage ”normal”. Explică faptul că are un mai bun control asupra mingii, pe care, apoi, o ”simte” mai bine în timpul jocului. Legenda spune că miticul jucător Joan Creus și-a perfecționat tehnica de joc în timp ce ”bătea” o minge de tenis de câmp cu mănuși în mâini, apoi, după fix 15 minute, trecea, brusc, la una de baschet!
- A mai evoluat la Estudiantes, Gran Canaria și Zenit
- E din 2018 la Barcelona
- Austria - România e live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, pe 7 iunie, de la ora 21:45
- Marele Premiu al Spaniei e în AntenaPLAY, în perioada 30 mai - 1 iunie
- Peste 2.000 de oameni au făcut sport la Sport Arena Streetball în Parcul Drumul Taberei
- Luka Doncic a donat 5.000 de dolari pentru restaurarea unei picturi murale cu Kobe Bryant
- Jurnal Antena Sport | Mama lui Radu Drăguşin a dat un coş de senzaţie la Gala Baschetului Românesc!
- 7 milioane de dolari pentru un tricou purtat de Kobe Bryant
- Povestea lui Travante Williams, baschetbalistul care a fugit de frigul din Alaska şi a venit în România: “Iubesc mâncarea de aici”