Închide meniul
VIDEO

Nebunie la aeroport după ce campioana U-BT Cluj s-a calificat în premieră în sferturile Basketball Champions League! Fanii ardeleni au făcut spectacol alături de jucători

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 23 martie 2022, 18:55 / Actualizat: 23 martie 2022, 19:56

Nebunie la aeroport după ce campioana U-BT Cluj s-a calificat în premieră în sferturile Basketball Champions League! Fanii ardeleni au făcut spectacol alături de jucători

U-BT Cluj s-a calificat în premieră în sferturile Basketball Champions League

AS.ro

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, s-a calificat, marţi seară, în deplasare, în sferturile Basketball Champions League, după ce a învins formaţia belgiană Filou Oostende, scor 85-74 (50-34).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

U-BT Cluj este prima echipă din România care atinge această fază a competiţiei, iar zeci de fani clujeni s-au aflat în tribunele arenei din Belgia. De asemenea, aceştia i-au aşteptat pe jucători şi la aeroportul din Cluj-Napoca.

U-BT Cluj s-a calificat în premieră în sferturile Basketball Champions League

La aeroport, fanii lui U-BT Cluj au sărbătorit alături de jucători calificarea în sferturile Basketball Champions League. Aceştia au cântat pe aeroport şi au dansat împreună cu campionii României.

Principalii marcatori ai partideiau fost Jantunen 20 puncte, pentru gazde, respectiv Richard 17 şi Stipanovici 16, pentru U BT Cluj. Peste 30 de fani clujeni şi-au încurajat echipa din tribune, iar ei au făcut deplasarea chiar cu avionul de linie cu care a călătorit U BT Cluj în Belgia.

În urma rezultatului, campioana României încheie grupa K din Top16 pe primul loc, cu 7 puncte, iar în sferturi i se alătură Unicaja Malaga, locul 2, cu 6 puncte. Oostende este eliminată de pe locul 3 (5 puncte). Rezultatele U BT Cluj în grupa K: 79-73 şi 70-86 cu Unicaja Malaga, respectiv 86-75 şi 85-74 cu Filou. În sferturi se va juca pe sistemul ”cel mai bun din trei partide”.

Reclamă

Din grupa K s-a retras formaţia BC Prometey, din Ucraina, cu 5 puncte în clasament la momentul deciziei, luată din cauza conflictului armat din ţara natală. Toate rezultatele din grupă, în partidele cu BC Prometey, au fost anulate de BCL.

Turneul Final Four va avea loc la Bilbao

Campioana României s-a calificat direct în optimile Basketball Champions League, după ce a câştigat grupa preliminară G, cu un bilanţ de cinci victorii şi o înfrângere.

Din grupele optimilor de finală, primele două clasate se vor califica în sferturile de finală, iar câştigătoarele din această fază vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai.

Reclamă 4 / 0/3

U BT Cluj evoluează în premieră în Top 16 BCL, la a patra încercare de a trece de preliminarii. Clujenii au câştigat turneul preliminar al competiţiei din acest sezon, în septembrie, la Peristeri, iar apoi şi prima fază a grupelor.

Calificarea în sferturile de finală este o poveste de succes şi pentru organizatorii BCL, care au remarcat în mai multe rânduri pe site-ul oficial prestaţiile din acest sezon ale campioanei României. De asemenea, este cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

Recomandări
  • Nebunie la aeroport după ce campioana U-BT Cluj s-a calificat în premieră în sferturile Basketball Champions League
  • Fanii ardeleni au făcut spectacol alături de jucători

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” Vezi toate știrile
Citește și