Închide meniul

S-a stins Carmichael. Cel mai longeviv stranier de la Barcelona care nu a câștigat, niciodată, nimic!

Reclamă

Cătălin Oprișan Publicat: 7 martie 2022, 14:20

S-a stins Carmichael. Cel mai longeviv stranier de la Barcelona care nu a câștigat, niciodată, nimic!

Norman (nr. 15) și Charles Thomas (nr.13), în echipa Barcelonei de acum 50 de ani

Foto: FC Barcelona

Anul trecut, prin aprilie, telefonul a cliăocit la Norman Carmichael, 73 de ani. O infirmieră de la un azil din Amarillo, Texas, îl sunase să-l anunțe că fostul său coechipier de la Barcelona, Charles Thomas, pe care-l credea mort de ceva vreme, trăiește și întreabă despre el! Așa s-a produs uan dintre cele mai tari reîntâlniri din sport: urma lui Thomas se pierduse, stătuse mai mult pe străzi, nimeni nu putea confirma dacă este viu au ba!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acum, vestea a venit ca un trăznet: Norman Carmichael, fosta mare stea a celor de la Barcelona, s-a stins! Baschetbalistul străin cu cea mai mare perioadă de ședere la Barca, nouă ani (cu un sezon mai mult ca Ante Tomic), a venit la club în 1969. Format la Universitatea Virginia (cel mai tânăr junior care reușise cel mai mare număr de recuperări într-un jos, 22, contra celor de la Richmond), fusese draftat de către cei de la Atlanta Hawks, dar nu debutase în NBA. La 2.08 m. a prins imediat loc la spanioli. Mai mult, în 1971, s-a naturalizat iberic.

  • A reușit 25 double-double, 17 dintre ele într-un singur sezon, 1967-1968

A rămas în istoria clubului ca stranierul cu cele mai multe meciuri care nu a cucerit, niciodată, cu Barcelona, un trofeu. Grație stilului său bătăios, a fost, însă, iubit de public.

Recomandări

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și