Închide meniul

Gheorghe Tadici, discurs vehement după eliminarea României de la Campionatul Mondial: „Eu nu o foloseam pe Cristina Neagu deloc”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 12 decembrie 2023, 11:48

Reclamă
Gheorghe Tadici, discurs vehement după eliminarea României de la Campionatul Mondial: „Eu nu o foloseam pe Cristina Neagu deloc

Gheorghe Tadici a avut un discurs vehement după eliminarea României de la Campionatul Mondial

Hepta

Gheorghe Tadici a avut un discurs vehement după eliminarea României de la Campionatul Mondial. Fostul selecţioner al României a spus că, dacă era în locul lui Florentin Pera, nu o folosea deloc pe Cristina Neague la Campionatul Mondial de handbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristina Neagu a fost accidentată şi a jucat doar în partida pe care România a pierdut-o în faţa Germaniei, scor 22-24. Tadici spune că nu ar fi folosită deloc pe Neagu, în condiţiile în care starul de la CSM Bucureşti nu se afla la potenţial maxim.

Gheorghe Tadici, discurs vehement după eliminarea României de la Campionatul Mondial

„Ea nu s-a antrenat o lună de zile. Am spus-o înainte și o spun și acum că dacă nu e aptă 100% nu ar trebui să fie folosită și, mă rog, s-a întâmplat. A vrut și ea să ajute, a fost dornică să ajute. A ajutat cât a putut. Nu știu cât a putut și cât nu a putut. Eu, așa cum am declarat și înainte de Campionatul Mondial, eu dacă eram în locul lui Pera nu o foloseam dacă nu era aptă 100%. E o jucătoare foarte bună, cu un IQ foarte bun. Însă totul în ultimii ani a gravitat în jurul ei. E un sport de echipă. Dacă nu joci colectiv ambele faze, și apărare, și atac, e mai dificil să apară rezultate de excepție. Răspunsul meu e așa. Dacă Cristina Neagu ar fi fost 100% aptă la Campionatul Mondial, probabil că am fi avut o victorie și în meciul cu Germania care a fost meciul de căpătâi, așa”, a spus Gheorghe Tadici la sport.ro.

Tadici a vorbit şi despre începuturile carierei Cristinei Neagu la naţionala de handbal a României.

„Pe Cristina Neagu eu am promovat-o la 19 ani jumătate la echipa națională de junioare, am dus-o la Campionatul Mondial din 2007, a fost primul ei Mondial, am dus-o la Olimpiada de la Beijin. Ca să ne lămurim și să clarificăm problema. Ea a crescut între timp, a devenit o jucătoare emblematică pentru handbal. Din păcate pentru ea și pentru altele prea puțin rezultate s-au întâmplat la nivel național. Sigur, au fost două medalii de bronz, dar eu cred că era loc de mai bine. Așa cred eu„, a mai spus Tadici.

Reclamă

Neagu şi-a luat adio de la Mondiale

Fără şanse de a mai ajunge în sferturi, Pera nu a mai forţat-o pe Cristina Neagu în victoriile cu Japonia şi Polonia, pe care Cristina le-a privit din tribune.

Cel mai bun mondial al Cristinei a fost cel din 2015, atunci când România a câştigat medalia de bronz. În semifinale, tricolorele erau învinse de Norvegia, după prelungiri, 33-35, iar finala mică era câştigată în faţa Poloniei, 31-22. Neagu a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, cu 63 de goluri marcate.

La 35 de ani, căpitanul Cristina Neagu este singura jucătoare din lume care a primit de patru ori distincţia ”IHF World Player of the Year”, în 2010, 2015, 2016 şi 2018. Nu a jucat la ediţia precentă a CM şi a anunţat că va fi ultima sa participare la ediţia din 2023. Astfel, Campionatul Mondial din 2023 ar fi ultimul din cariera sa, care include 7 participări la turnee finale CM, 8 la turnee finale CE şi două ediţii de Jocuri Olimpice.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer 14:13 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00).  Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN Vezi toate știrile
Citește și