Close

Campioana mondială a scăpat de suspendarea pentru dopaj pentru că medicul a bătut, o zi întreagă, la altă ușă!!!

Avatar photo

De Cătălin Oprișan
Publicat: 22 octombrie 2020, 11:04

Regulamentul Federației Internaționale de Atletism (IAAF) este extrem de clar: dacă un sportiv nu poate fi localizat, în decurs de 365 de zile, deși comisarii încearcă acest lucru de trei ori, atletul respeciv este sancționat ca și cum ar fi fost depistat pozitiv la un control antidoping.

Reclamă

Instagram

Ne dorim o competiție curată și este normal să cunoaștem adresele tuturor sportivilor și să comunicăm cu aceștia”, spun reprezentanții IAAF.  Bun, până aici totul clar.

Reclamă

Salwa Eid Naser este o sportivă de 22 de ani, născută în Nigeria, dar catre trăiește și concurează pentru Bahrain. Campioana mondială la 400 m, cu 48.14, prima sportivă asiatică din istorie cu o astfel de reușită.

Este cea mai tânără câștigătoare de titlu mondial la 400 metri din istorie / Foto Hepta

În iunie, anul acesta, Unitatea de Intagritate a Atletismului (AIU) din cadrul IAAF a anunțat că sportiva a încercat ”driblarea” testului antidoping și, mai mult, nu a fost găsită acasă în trei rânduri. Două abateri. Concret, suspendare de minimum 18 luni. Atleta s-a apărat, a spus că nu a fost căutată de nimeni, niciodată, și că nu a fost invitată să facă niciun test. Ce s-a petrecut?

Reclamă

Sportiva locuiește în Riffa, în nordul Bahrainului. A anunțat forul mondial că domiciliază în duplexul cu numărul 964, dar, în realitate, era 954. O greșeală personală. Medicii care în trecut i-au făcut vizite au reparat eroarea, așa că în 2019, totul era clar: blocul 908, etajul 11, duplexul 954, strada 833, Riffa, Bahrain.

Pe 12 aprilie 2019, comisarul antidopig este trimis acasă la Salwa Eid Naser. Suie la etajul 11 și, pe hol, vede două uși: una de lemn, alta cu geam. Deasupra fiecăreia stă scris ”11”, respectiv, ”12”. Se uită pe adresă, cum e și normal, bate la ”11”. Liniște. Bate iar! Nimic! Stă acolo o oră, timp în care încearcă din cinci în cinci minute. Degeaba! Pleacă și anunță deja AIU. În realitate, cele două numere făceau referire la două boxe, două dependințe aflate în capătul culoarului. Medicul trebuia să treacă de ușa cu geam – deschisă mereu – apoi găsea duplexul sportivei. ”Numerotarea de pe acel palier era extrem de ciudată. Medicul trimis de noi e un tip experimentat. Normal că a devenit nervos și ne-a anunțat că sportiva nu a putut fi găsită pentru testul antidrog”, au spus cei de la AIU.

La 16 ani era campioană la Jocurile Arabe pentru Juniori / Foto: Instagram

Comisarul nu s-a oprit aici: a încercat să o localizeze pe telefonul mobil, dar fără sorți de izbândă, pentru că atleta nu-și actualizase numărul! S-a întors la apartament, a bătut, din nou, la ceea ce credea el că este ușa sportive. Nada! A mers la Stadionul Național din Bahrain, acolo unde știa că se antrenează atleta. Dar dacă aceasta era acasă, cum să fie la teren? S-a reîntors la clădire. Tot nimic! A fost momentul în care a transmis mesajul ”missing test”.

Sportiva s-a apărat, a cerut să fie ”ascultată” într-o videoconferință. ”Atleta se afla în apartamentul ei la momentul controlului dar nu a auzit niciodată un ciocănit la ușă, deoarece inspectorul nu a găsit ușa respectivă. În concluzie, nu se poate afirma că sportivul a sărit peste testul din 12 aprilie 2019”, a fost concluzia comisiilor competente. Cei de la Unitatea de Integritate cu certat-o pe Eid Naser pentru că nu și-a actualizat numărul – ”Naser nu se ajută pe ea, dar nici pe noi” – și asta a fost tot!

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
19:00 LIVE SCORE | Mioveni – FC U Craiova 1948 2-2. George Ganea a egalat! Buziuc a reuşit o „dublă” de senzaţie. Blănuţă a fost eliminat 18:48 Gică Hagi, discurs răscolitor: „Nu cred că nu poţi să găseşti 20 de băieţi! Dacă nu, înseamnă că trebuie să ne lăsăm!” 18:41 Gigi Becali, „spaima cazinourilor”. Dezvăluiri uluitoare despre patronul FCSB: „Nu am văzut așa ceva în viața mea!” 18:18 Dan Petrescu, un car de nervi: „Mai contează ce vrea antrenorul? Nu eu i-am pierdut pe jucători, CFR Cluj i-a pierdut!” 17:53 Gestul radical făcut de Nicolae Dică pentru a duce FCSB în playoff: „E pus în vestiar, sper să realizeze că nu e ok!” 17:28 FotoDramă amoroasă în familia bărbatului care a avut o relaţie cu cea mai cunoscută amantă: „Neatașată, singură, nemăritată! În sfârşit, sunt fericită” 17:17 Rică Răducanu a ajuns de urgenţă la spital! Cu ce probleme se confruntă legenda Rapidului 17:01 Adrian Mutu, precaut înainte de Chindia Târgovişte – Rapid: „Nu este momentul să privim de sus pe nimeni!” 16:34 Foto„Mami, de ce nu dormi? Mami, ce s-a întâmplat?” Calvarul prin care a trecut Mihaela, românca de 34 de ani care a cedat nervos: „Două zile am avut nevoie să stau în pat!” 16:31 VIDEODorit de AC Milan, Dennis Man continuă să impresioneze în Italia! Internaţionalul român a marcat în Parma – Frosinone
Pe același subiect
Fotbal extern • 14 feb., 14:48
Campioana mondială se retrage la 20 de ani: ”Am o aversiune față de fotbal!”
Fotbal extern • 7 oct., 15:09
Campionii mondiali din ’86 se chinuie să-i spună lui Bilardo că Maradona a murit…
Ana Porgras
Gimnastică • 18 feb., 12:16
Ana Porgras a trecut prin clipe îngrozitoare. "M-am luptat cu depresia, trăiam un sentiment de inutilitate". Fosta campioană a ajuns manichiuristă
Close