Închide meniul

Campioana mondială a scăpat de suspendarea pentru dopaj pentru că medicul a bătut, o zi întreagă, la altă ușă!!!

Cătălin Oprișan Publicat: 22 octombrie 2020, 11:04

Campioana mondială a scăpat de suspendarea pentru dopaj pentru că medicul a bătut, o zi întreagă, la altă ușă!!!

Instagram

La 16 ani era campioană la Jocurile Arabe pentru Juniori

  • Salwa Eid Naser este regina probei de 400 m
  • Urma să primească 18 luni de pauză!!!

Ne dorim o competiție curată și este normal să cunoaștem adresele tuturor sportivilor și să comunicăm cu aceștia”, spun reprezentanții IAAF.  Bun, până aici totul clar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Salwa Eid Naser este o sportivă de 22 de ani, născută în Nigeria, dar catre trăiește și concurează pentru Bahrain. Campioana mondială la 400 m, cu 48.14, prima sportivă asiatică din istorie cu o astfel de reușită.

Reclamă

Este cea mai tânără câștigătoare de titlu mondial la 400 metri din istorie / Foto Hepta

În iunie, anul acesta, Unitatea de Intagritate a Atletismului (AIU) din cadrul IAAF a anunțat că sportiva a încercat ”driblarea” testului antidoping și, mai mult, nu a fost găsită acasă în trei rânduri. Două abateri. Concret, suspendare de minimum 18 luni. Atleta s-a apărat, a spus că nu a fost căutată de nimeni, niciodată, și că nu a fost invitată să facă niciun test. Ce s-a petrecut?

Reclamă

Sportiva locuiește în Riffa, în nordul Bahrainului. A anunțat forul mondial că domiciliază în duplexul cu numărul 964, dar, în realitate, era 954. O greșeală personală. Medicii care în trecut i-au făcut vizite au reparat eroarea, așa că în 2019, totul era clar: blocul 908, etajul 11, duplexul 954, strada 833, Riffa, Bahrain.

Pe 12 aprilie 2019, comisarul antidopig este trimis acasă la Salwa Eid Naser. Suie la etajul 11 și, pe hol, vede două uși: una de lemn, alta cu geam. Deasupra fiecăreia stă scris ”11”, respectiv, ”12”. Se uită pe adresă, cum e și normal, bate la ”11”. Liniște. Bate iar! Nimic! Stă acolo o oră, timp în care încearcă din cinci în cinci minute. Degeaba! Pleacă și anunță deja AIU. În realitate, cele două numere făceau referire la două boxe, două dependințe aflate în capătul culoarului. Medicul trebuia să treacă de ușa cu geam – deschisă mereu – apoi găsea duplexul sportivei. ”Numerotarea de pe acel palier era extrem de ciudată. Medicul trimis de noi e un tip experimentat. Normal că a devenit nervos și ne-a anunțat că sportiva nu a putut fi găsită pentru testul antidrog”, au spus cei de la AIU.

Reclamă 4 / 0/3

La 16 ani era campioană la Jocurile Arabe pentru Juniori / Foto: Instagram

Comisarul nu s-a oprit aici: a încercat să o localizeze pe telefonul mobil, dar fără sorți de izbândă, pentru că atleta nu-și actualizase numărul! S-a întors la apartament, a bătut, din nou, la ceea ce credea el că este ușa sportive. Nada! A mers la Stadionul Național din Bahrain, acolo unde știa că se antrenează atleta. Dar dacă aceasta era acasă, cum să fie la teren? S-a reîntors la clădire. Tot nimic! A fost momentul în care a transmis mesajul ”missing test”.

Sportiva s-a apărat, a cerut să fie ”ascultată” într-o videoconferință. ”Atleta se afla în apartamentul ei la momentul controlului dar nu a auzit niciodată un ciocănit la ușă, deoarece inspectorul nu a găsit ușa respectivă. În concluzie, nu se poate afirma că sportivul a sărit peste testul din 12 aprilie 2019”, a fost concluzia comisiilor competente. Cei de la Unitatea de Integritate cu certat-o pe Eid Naser pentru că nu și-a actualizat numărul – ”Naser nu se ajută pe ea, dar nici pe noi” – și asta a fost tot!

Cine va castiga Liga Campionilor in acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:05 Adrian Mititelu a dat afară un jucător de la FCU Craiova. Decizia patronului, anunțată de oficialii din Bănie 11:47 Prima reacţie din partea victimei după ce Dani Alves a fost condamnat la închisoare cu executare! „Suntem mulţumiţi” 11:22 Dani Alves, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare! Suma pe care i-o va plăti victimei 11:07 EXCLUSIV AS.ro LIVEGabi Balint şi momentul transferului la Burgos: „Eram pierduţi în Italia. Le-am lăsat banii alor mei. Am plecat doar cu ghetele” 10:57 EXCLUSIV AS.ro LIVEGabi Balint, dezvăluiri de senzație despre filmul dedicat Generației de Aur: „Îl aștept! O să îl văd de mai multe ori” 10:28 Israel – Islanda, meci pentru calificarea la EURO 2024, se va juca la Budapesta 10:22 Xabi Alonso și-a decis viitorul! Tehnicianul momentului a spus unde vrea să antreneze 10:00 România – Japonia, meciul pentru o medalie mondială! Viorel Filimon: „Facem tot posibilul să ne apropiem de acest zid asiatic” 9:42 Antrenorul lui Napoli crede că echipa are „o problemă mai mult mentală decât fizică”. Reacția tehnicianului după 1-1 cu Barcelona 9:24 Billel Omrani face tot posibilul pentru a reveni pe teren. A ales o destinație surprinzătoare și a renunțat la pretenții Vezi toate știrile
Pe același subiect
Fotbal extern • 14 feb., 14:48
Campioana mondială se retrage la 20 de ani: ”Am o aversiune față de fotbal!”
Fotbal extern • 7 oct., 15:09
Campionii mondiali din ’86 se chinuie să-i spună lui Bilardo că Maradona a murit…
Ana Porgras
Gimnastică • 18 feb., 12:16
Ana Porgras a trecut prin clipe îngrozitoare. "M-am luptat cu depresia, trăiam un sentiment de inutilitate". Fosta campioană a ajuns manichiuristă
Gimnastică • 22 oct., 18:14
Ana Porgras, ultima campioană mondială a României, a devenit specialistă în manichiură. "După ce m-am retras, am avut o traumă psihică"
Alte sporturi • 20 sept., 17:11
Campioană mondială la înot, la paralimpici, într-o revistă pentru adulți
Motivele pentru care nu te identifici cu zodia ta, potrivit astrologilor. Ce spun astrele

Motivele pentru care nu te identifici cu zodia ta, potrivit astrologilor. Ce spun astrele

Semnele zodiacale care nu fac niciodată primul pas. Află care sunt timizii zodiacului

Semnele zodiacale care nu fac niciodată primul pas. Află care sunt timizii zodiacului

Liga Campionilor Asiei