Duplantis a sărit 6,19m. A încercat de 51 de ori în trei ani! ”Ce tare e când treci ștacheta!”

De Cătălin Oprișan
Publicat: 8 martie 2022, 15:53

La 22 de ani, ”Mondo” Duplantis deține recordurile mondiale indoor și outdoor și este campion olimpic

Reclamă

Foto: Profimediaimages

”Niciodată o barieră nu mi-a rezistat atât, chiar am avut de tras pentru acest record”, spune ”Mondo” Duplantis, omul care, cu 6,19 m. la săritura cu prăjina, îți intră direct pe geamul balconului de la etajul al doilea. ”Ce tare e când treci ștacheta!”, adaugă și zâmbește. De trei ani are o obsesie. Altfel spus, 51 de încercări. De la Lievin la Torun, de la Berlin la Paris, de la Tokio la Zurich. Nimic! Pistă închisă, săli imense, aer liber, degeaba!

Reclamă

”Eliberarea” a venit de la Belgrad, din ”Stark”. A început cu 5,61 m., așa, de încălzire. Apoi 5,85 și 6,00. Din a treia, 6,19 m., nou record mondial. ”Când o astfel de înălțime se încăpățânează să cadă, se transformă într-o obsesie, atletul simte o frustrare”, spune antrenorul Lizeaga, cel care-o pregătește pe Naroa Agirre, specialista Spaniei.

Mozart al săriturilor cu prăjina

E a patra oară când Armand ”Mondo” Duplantis, super-sportivul americano-suedez de 22 de ani, atinge Everestul. În 2020, la Roma, în vară, a atins 6,15 m., cu un centimetru mai mult ca cea mai înaltă săritură din toate timpurile a lui Serhii Bubka, ”Monumentul”. Ceva vreme înainte, în februarie, la Torun (în Polonia) și la Glasgow, cu 6,17 și 6,18 bătuse recordurile francezului Renaud Lavillenie care, cu al său 6,15 m. din 2014, îl făcuse uitat pe Bubka. 

În câteva zile, culmea, tot la Belgrad, pleacă la drum ”Mondialele” indoor, unde ”Mondo” dă piept cu Chris Nilsen, atletul din Statele Unite, cel care, a reușit, de curând un 6,05 m. 

Reclamă

EMISIUNI

Dan Petrescu, la AS.ro LIVE

Ultimele știri
22:25 Gabriel Tamaş, replică virală: „Nici când eram mic nu am băut apă plată!” 22:09 Cristian Tudor Popescu, după ce Simona Halep a „distrus-o” pe Badosa: „S-a plimbat năucită pe terne, aştepta să piardă!” 22:07 Răzvan Lucescu, anunţ şoc! Antrenorul lui PAOK e cu gândul la retragere: „Îmbătrânesc şi mă gândesc serios să mă opresc!” 21:52 VIDEONana Boateng, pregătit înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Toţi suntem gata” 21:50 VIDEODan Petrescu, discurs uluitor înainte de Pyunik – CFR Cluj: „Putem să şi pierdem!” „Bursucul” a făcut iar praf fotbalul românesc: „Uităm unde suntem!” 21:39 VideoBănel Nicoliţă, amintiri senzaţionale înainte să facă show la Splash! Dialog fabulos cu fraţii săi: „‘Aruncă-te!’ / ‘Nu, nu mă arunc!'” 21:00 Wimbledon 2022 | Simona Halep, lăudată în presa internaţională după prestaţia stelară cu Paula Badosa! Cifrele uluitoare ale campioanei noastre 20:50 Reacţii fabuloase după ce Simona Halep a „demolat-o” pe Badosa: „Nu s-a chinuit s-o bată!” / „E agresivă, mai bună pe iarbă decât pe zgură!” 20:40 Simona Halep – Amanda Anisimova, în sferturi la Wimbledon 2022. „Simo” conduce la duelurile directe 20:30 Simona Halep vrea să fie din nou „regină” la Wimbledon: „E o plăcere! Terenul este deosebit!”
Pe același subiect
Extra • 24 iun., 12:06
VIDEO. ”Jim” Montgomery. Pe el l-a egalat David Popovici!
Echipa naţională • 10 iun., 14:04
VIDEO. I-am prins pe finlandezi și le-am dat 9-0. Everestul nostru în fotbal!
Echipa naţională • 9 iun., 15:09
VIDEO. 10, 20, 30, 40, 50… Suta! Boloni, primul tricolor cu… trei cifre!
Close