EXCLUSIV AS.ro LIVE | ”Am fost în depresie!” Suspendată și abandonată, Andreea Ogrăzeanu a rupt tăcerea după 4 ani: ”Noi nu avem bani nici să ne dopăm!”

De Silviu Corneanu
Publicat: 8.06.2021, 14:58

Andreea Ogrăzeanu a rupt tăcerea după 4 ani de zile. Cea mai rapidă româncă a fost suspendată în 2017, după ce a fost depistată pozitiv cu trimetazidină. Atleta a fost invitată la AS.ro LIVE și a dezvăluit faptul că a intrat în depresie.

Andreea Ogrăzeanu, în platoul AS.ro LIVE

Andreea Ogrăzeanu a rupt tăcerea după 4 ani

AS.ro

Andreea Ogrăzeanu a rupt tăcerea. Atleta a povestit la AS.ro LIVE cum a ajuns să fie depistată pozitiv. Ogrăzeanu susține că este nevinovată și habar nu are cum a luat substanța respectivă.

Andreea Ogrăzeanu a rupt tăcerea

Trimetazidina a fost băgată pe lista substanțelor interzise chiar înainte ca Ogrăzeanu să fie depistată pozitiv. Atleta a intrat în depresie după ce a fost suspendată patru ani.

Am trecut linia de finish și au sărit șacalii pe mine. În februarie 2017. Am zis: ok. Făcusem zeci de mii de controale, nu am avut nicio porblemă. M-au căutat și acasă. Au venit la 6-7 dimineața, acasă la mine.

În decembrie făcusem ultimul control. În februarie l-am făcut pe cel cu pricina, iar după două săptămâni am primit mailul, mailul ăla pe care nu vrea nimeni să-l primească.

Era o substanță care nu mișcă niciun melc. Mi-a luat două luni de zile să-i învăț numele: trimetazidină. Nu știu de unde l-am luat. Nu știu unde se găsește. Anul ăla se băgase pe listă și trimetazidină”, a povestit Ogrăzeanu la AS.ro LIVE.

Andreea Ogrăzeanu, suspendată și abandonată

Andreea Ogrăzeanu a rupt tăcerea și spune că a încercat în zadar să-și demonstreze nevinovăția. Atleta susține că a fost victima unui complot. Federația Română de Atletism nu mai avea doctori în perioada respectivă pentru că toți au fost dați afară.

S-a consituit un proces. Am încercat să-mi demonstrez nevinovăția. Nu am reușit. Nu mi-a explicat nimeni de unde este. Am mai găsit cazuri de atleți care au folosit substanța asta. Am înțeles că se folosește de către atleții de 3.000.

Mi-am luat o super avocată. M-a ajutat enorm de mult. Mi-a susținut și căpuțul cum trebuie. Federația nu a dat niciun telefon. De ce să susțină cea mai bună sprinteră pe care o avea România. Nu am mai vorbit cu nimeni niciodată. Nici Federația, nici clubul. Nimeni nu a făcut nimic. Nu am reușit nimic.

Am făcut 4 ani de zile, zici că am omorât pe cineva. Cred că am fost prinsă la mijloc într-un complot ceva. Nu exista niciun doctor. Federația nu avea doctor, la momentul ăla. I-au dat afară pe toți și rămăsesem fără doctor. Am plătit patru ani. Se mai întâmplă să fie oameni nevinovați care plătesc”, a spus Ogrăzeanu la AS.ro LIVE.

Șituația dramatică în atletismul românesc

Andreea Ogrăzeanu susține că în România nu ai bani nici să te dopezi. Atleta a fost ajutată de iubitul său să treacă peste momentele dificile.

Am trecut peste și vreau să-mi continui viața. M-am gândit un an de zile. Am fost în depresie, nu voiam să mai aud de atletism. A fost depresie. După am zis că nu pot să rămân în bula asta, trebuie să fac ceva. Mi-a zis iubitul să pregătesc fotbaliști. Sunt foarte bună pe partea asta.

În România, nu se poate dopa lumea. Nu avem bani să ne dopăm. Am stat de vorbă cu o doamnă și mi-a zis că dacă vreau să iau vitaminizare mă costă 1.000 de euro. Mai luăm de pe la moldoveni, că sunt mai ieftine”, a mai spus Andreea Ogrăzeanu.

Pe același subiect
Alexia Căruţaşu, invitata lui Cătălin Oprişan, la AS.ro LIVE
Alte Sporturi • 11:18
O româncă, una dintre cele mai talentate jucătoare de volei din lume. Alexia Căruţaşu a debutat la doar 13 ani! „Îmi tremurau toate!”
Sorin Ghionea a fost invitat la AS.ro LIVE
Fotbal • 9:34
Familia Steaua! Sorin Ghionea, secretul anului magnific 2006: ”L-am pupat mai mult pe Dică decât pe nevastă-mea!” :). Povestea revenirii cu Valencia
Alte Sporturi • 17 iunie, 23:39
AS.ro LIVE | Alexia Căruţaşu a fost invitata lui Cătălin Oprişan. Dezvăluirile româncei care străluceşte în Turcia
Antena 1
Au fost 18, au rămas 4. Ele sunt finalistele de la Burlacul, fetele care vor avea ocazia să cunoască familia lui Andi
Top citite
LIVE BLOG EURO 2020 | Tot ce trebuie să ştii despre Campionatul European! Grupe, program şi oraşele în care se va juca. Patru partide se dispută la Bucureşti. Marile favorite la câştigarea trofeului
1
LIVE BLOG EURO 2020 | Tot ce trebuie să ştii despre Campionatul European! Grupe, program şi oraşele în care se va juca. Patru partide se dispută la Bucureşti. Marile favorite la câştigarea trofeului
Ultimele știri
12:38 FotoEuro 2020 | Nebunie la Londra! Mii de fanii scoţieni au venit pentru meciul cu Anglia. Măsura extremă luată de autorităţi 12:08 VIDEONeymar a plâns după ce a făcut show la Copa America. Brazilianul a marcat şi a oferit un dribling fabulos. „Am trecut prin multe!” 11:18 EXCLUSIV AS.ro LIVEO româncă, una dintre cele mai talentate jucătoare de volei din lume. Alexia Căruţaşu a debutat la doar 13 ani! „Îmi tremurau toate!” 10:50 Noul transfer al lui CFR Cluj, pasiune comună cu Lionel Messi. „Sunt un om simplu!” Obiectivul lui Jonathan Rodriguez 10:10 Euro 2020 | Suedia – Slovacia, LIVE SCORE (16.00). Meciul care poate aduce calificarea pentru Hamsik şi colegii săi. Echipele probabile 9:38 „Mister încearcă să facă ceva!” Mirel Rădoi, apărat de Răzvan Marin. „Ne putem califica la Mondial” 9:34 EXCLUSIV AS.ro LIVEFamilia Steaua! Sorin Ghionea, secretul anului magnific 2006: ”L-am pupat mai mult pe Dică decât pe nevastă-mea!” :). Povestea revenirii cu Valencia 9:19 Finala Euro 2020 ar putea fi mutată de la Londra! Scandal între UEFA şi Marea Britanie din cauza VIP-urilor invitate pe Wembley 9:04 Kevin De Bruyne l-a uimit pe un fost internaţional român. „Şi dacă avea piciorul în ghips, era mai bun! E dintre fotbaliştii mari de tot!” 8:27 Promisiunea „nebună” făcută de Ilie Dumitrescu: „Merg pe jos de la Universitate!” Ce trebuie să se întâmple pentru ca „Mister” să facă asta
Close