Închide meniul

Femke Bol şi Grand Holloway, aur la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow

Antena Sport Publicat: 3 martie 2024, 9:33

Reclamă
Femke Bol şi Grand Holloway, aur la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow

Femke Bol şi Grand Holloway, aur la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow

Femke Bol şi Grand Holloway, aur la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow - Profimedia Images

Femke Bol şi Grand Holloway au câştigat medaliile de aur la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow. Considerate două dintre vedetele actualei ediţii a Campionatelor Mondiale de atletism în sală, au asigurat spectacolul sâmbătă seara la Glasgow.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Într-o atmosferă electrizantă, Femke Bol a dominat cursa feminină de 400 m, în care s-a impus cu timpul de 49 sec 17/100, reuşind astfel să doboare propriul record mondial indoor în această probă.

Femke Bol şi Grand Holloway, aur la Campionatele Mondiale indoor de la Glasgow

Ea a devansat-o în finală pe compatrioata şi prietena sa Lieke Klaver (50 sec 16/100) şi pe americanca Alexis Holmes (50 sec 24/100).

Femke Bol, campioană mondială la 400 m garduri şi 4×400 m în vara anului trecut, reuşise deja să îmbunătăţească recordul mondial în sală la 400 m, la jumătatea lunii februarie. La 24 de ani, ea a câştigat toate cursele la care a luat parte la marile campionatele internaţionale (europene şi mondiale, în aer liber şi indoor), cu excepţia Jocurilor Olimpice.

După acest succes, a urmat o altă demonstraţie, cea a americanului Grant Holloway, care s-a impus fără emoţii în finala de la 60 m garduri, cu timpul de 7 sec 29/100, stabilind un nou record al competiţiei, Medalia de argint a revenit italianului Lorenzo Simonelli (7 sec 43/100, record al Italiei), în timp ce bronzul a intrat în posesia francezului Just Kwaou-Mathey (7 sec 47/100).

Reclamă

Josh Kerr, victorie la 3000 m masculin

Puternic susţinut de public, scoţianul Josh Kerr s-a impus în cursa masculină de 3.000 m (7 min 42 sec 98/100), în timp ce britanica Molly Caudery a câştigat concursul feminin de săritură cu prăjina (4,80 m).

La 3.000 m feminin, marea favorită a cursei, etiopiana Gudaf Tsegay a fost devansată pe ultimii metri de americanca Elle St Pierre.

La 400 m masculin, starul norvegian Karsten Warholm, recordmanul mondial la 400 m garduri, a vrut să repete performanţa lui Femke Bol, dar a clacat pe ultimii metri, fiind devansat de belgianul Alexander Doom.

Reclamă 4 / 0/3

Burkinabezul Hugues Fabrice Zango, care se antrenează în Franţa cu fostul campion mondial Teddy Tamgho, a câştigat concursul masculin de triplusat (17,53 m), trecându-şi în palmares al doilea titlu mondial, după cel în aer liber cucerit anul trecut la Budapesta.

Seara s-a încheiat cu proba feminină de 60 m, câştigată de Julien Alfred din Saint-Lucia, care a fost cronometrată în 6 sec 98/100, cea mai bună performanţă mondială a sezonului.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:05 EXCLUSIVVictor Piţurcă a răbufnit după declaraţiile lui Gigi Becali: „Nu mai vorbesc în viaţa mea cu Gigi Becali” 13:53 Se „rupe” Arena Naţională! Câte bilete s-au vândut deja la derby-ul FCSB – CFR Cluj 13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB Vezi toate știrile
Citește și