Close

Incredibil! ”Europenele” de la Torun au infectat zeci de sportivi, deși toți au fost ”negativ”! România a trimis 20 de oameni!

Avatar photo

De Cătălin Oprișan
Publicat: 17 martie 2021, 17:07

Deși pare greu de crezut, ”Europenele” indoor de la Torun, din Polonia, desfășurate în perioada 4-7 martie, au infectat zeci de sportivi, deși toți aceștia, la startul competiției, au fost controlați fiind ”negativ” la testul anti COVID-19!!!

Reclamă

facebook

Titlul poate părea ușor exagerat, dar marea parte a delegațiilor prezente la ”Europenele” indoor de Atletism desfășurate la Torun, Polonia, între 4 și 7 martie, nu știe ce să mai creadă: au zeci de sportivi cu COVID-19, deși toși aceștia au fost depistați negativ la controalele de dinaintea startului competiției. Și atunci?

Reclamă

Cifrele sunt înfricoșătoare: italienii au anunțat, deja, 15 cazuri (în două zile numărul acestora a crescut de la 8 la 15), englezii au 10, olandezii, nouă. Ucrainenii, polonezii, irlandezii și francezii au anunțat, și ei, cazuri printre cei care au participat la întrecerile de la Torun, fără a preciza numărul exact. Spaniolii nu au declarat, deocamdată, nimic.

Pe de altă parte, federația britanică de specialitate, UKA, a anunțat că va trimite o interpelare la forul european, pentru a cere socoteală cu privire la respectarea protocolului și la aplicarea acestuia la jocurile din Polonia, indicând lipsa de securitate, nerespectarea distanței dintre participanți, precum și nepurtarea măștilor protectoare.

Și federația franceză s-a arătat indignată. Toate aceste cazuri depistate pozitiv au dus la carantinarea sportivilor și la sistarea antrenamentelor acestora, cu doar patru luni înaintea startului Jocurilor Olimpice, ceea ce a dus la alertarea tuturor federațiilor europene. ”Dacă asta s-a petrecut la o competiție indoor de mici dimensiuni, ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice și care va fi nivelul de control?”, s-au întrebat francezii. Interesant este faptul că Polonia va găzdui, din nou, o competiție atletică – Mondialele de ștafetă – pe 1 și 2 mai, la Chorzow.

La Torun, România a prezentat o delegație de 15 sportivi, nouă la masculin, șase la feminin. De asemenea, au fost trei antrenori, un kineto și un șef de delegație. Din păcate, nu am reușit să cucerim nicio medalie. Deocamdată, Federația Română de Atletism nu a precizat dacă există astfel de probleme în rândul lotului deplasat în Polonia. 

Reclamă
EMISIUNI
Miodrag Belodedici, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
22:05 AS.ro LIVE | Tudor Mihăiţă, invitatul lui Dan Pavel de la 10:30. Deţinătorul centurii negre la Jiu Jitsu brazilian vine cu poveşti savuroase 22:02 VIDEOCM 2022 | Arbitraj inexplicabil în Belgia – Canada! Ofsaid după o pasă direct de la adversar. Centralul din Zambia, încurcat de tușier 21:07 CM 2022 | Statistică zdrobitoare în Spania – Costa Rica 7-0! Cifrele incredibile ale „Furiei Roja”. Gavi a intrat în istorie 21:01 VIDEOCM 2022 | Fanii Japoniei nu s-au grăbit să sărbătorească victoria fabuloasă cu Germania! Au rămas să facă curăţenie pe toată arena 19:58 CM 2022 | A început nebunia la Mondialul din Qatar! Tot ce trebuie să ştii despre turneul final. Grupele, rezultatele, programul complet şi favoritele 19:53 FotoAnamaria Prodan nu acceptă condiţiile divorţului de Laurenţiu Reghecampf. A fost dată de gol chiar de avocatul ei 19:43 CM 2022 | Thomas Muller a răbufnit după Germania – Japonia 1-2: „Este ridicol!” 19:17 Mirel Rădoi a luat decizia finală. Ce s-a întâmplat cu cei patru jucători scoşi din lot înainte de Rapid – Universitatea Craiova 19:15 „Anul ăsta a fost de senzație!” Andrei Cordea a anunțat noul obiectiv de la FCSB: „Intrăm în linie dreaptă” 18:50 „Va veni Nicolae Stanciu la CFR Cluj?”. Dan Petrescu a oferit ultimele detalii: „Asta am vorbit cu patronul”
Pe același subiect
Dorin Goian, în duel cu Alex Del Piero, în România - Italia
Echipa naţională • 22 nov., 10:55
Dorin Goian, mesaj direct pentru Edi Iordănescu, după Moldova – România 0-5: „Nu există timp pentru experimente”
Mihai Stoica, în timpul unui meci disputat de FCSB
Echipa naţională • 22 nov., 8:57
Mihai Stoica ştie ce-i lipseşte lui Denis Drăguş: „Nu se poate juca fotbal aşa cum o face el”
Nicolae Dică, într-o conferinţă de presă
Echipa naţională • 22 nov., 8:30
Ce „tricolor” l-a impresionat pe Nicolae Dică, după Moldova – România 0-5: „Merită să fie căpitanul echipei naţionale”
Știri
Hello Chef sezonul 4, 25 septembrie 2022: Roxana Blenche, Cătălin Cazacu și Vincenzo
Close