Închide meniul

Incredibil! ”Europenele” de la Torun au infectat zeci de sportivi, deși toți au fost ”negativ”! România a trimis 20 de oameni!

Cătălin Oprișan Publicat: 17 martie 2021, 17:07

Reclamă
Incredibil! ”Europenele” de la Torun au infectat zeci de sportivi, deși toți au fost ”negativ”! România a trimis 20 de oameni!

facebook

Marina Baboi a participat, fără succes, la cursa de 60m

Titlul poate părea ușor exagerat, dar marea parte a delegațiilor prezente la ”Europenele” indoor de Atletism desfășurate la Torun, Polonia, între 4 și 7 martie, nu știe ce să mai creadă: au zeci de sportivi cu COVID-19, deși toși aceștia au fost depistați negativ la controalele de dinaintea startului competiției. Și atunci?

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cifrele sunt înfricoșătoare: italienii au anunțat, deja, 15 cazuri (în două zile numărul acestora a crescut de la 8 la 15), englezii au 10, olandezii, nouă. Ucrainenii, polonezii, irlandezii și francezii au anunțat, și ei, cazuri printre cei care au participat la întrecerile de la Torun, fără a preciza numărul exact. Spaniolii nu au declarat, deocamdată, nimic.

Pe de altă parte, federația britanică de specialitate, UKA, a anunțat că va trimite o interpelare la forul european, pentru a cere socoteală cu privire la respectarea protocolului și la aplicarea acestuia la jocurile din Polonia, indicând lipsa de securitate, nerespectarea distanței dintre participanți, precum și nepurtarea măștilor protectoare.

Și federația franceză s-a arătat indignată. Toate aceste cazuri depistate pozitiv au dus la carantinarea sportivilor și la sistarea antrenamentelor acestora, cu doar patru luni înaintea startului Jocurilor Olimpice, ceea ce a dus la alertarea tuturor federațiilor europene. ”Dacă asta s-a petrecut la o competiție indoor de mici dimensiuni, ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice și care va fi nivelul de control?”, s-au întrebat francezii. Interesant este faptul că Polonia va găzdui, din nou, o competiție atletică – Mondialele de ștafetă – pe 1 și 2 mai, la Chorzow.

La Torun, România a prezentat o delegație de 15 sportivi, nouă la masculin, șase la feminin. De asemenea, au fost trei antrenori, un kineto și un șef de delegație. Din păcate, nu am reușit să cucerim nicio medalie. Deocamdată, Federația Română de Atletism nu a precizat dacă există astfel de probleme în rândul lotului deplasat în Polonia. 

Reclamă
Reclamă 4
Recomandări

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și