Închide meniul

Povestea de film a atletei Delvine Meringor, prima sportivă din România calificată la JO: „Tata are 4 neveste şi 30 de copii!”

Viviana Moraru Publicat: 24 martie 2023, 18:20

Povestea de film a atletei Delvine Meringor, prima sportivă din România calificată la JO: „Tata are 4 neveste şi 30 de copii!

Delvine Melingor/ Facebook CSA Steaua

 • Cagliari - Bari (8 iunie, 21:30) și Bari - Cagliari (11 iunie, 21:30) sunt exclusiv în AntenaPLAY
 • S-a aflat povestea de film care stă în spatele atletei Delvine Meringor, prima sportivă din România care şi-a asigurat prezenţa la JO de la Paris, din 2024. Sportiva înregistrată la CSA Steaua şi-a povestit viaţa, şi a dezvăluit că a început să alerge încă din copilărie, fiind nevoită să parcurgă 5 kilometri pentru a ajunge la şcoală.

  ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

  Delvine Meringor a alergat recent maratonul de la Barcelona, iar timpul său este al doilea cel mai bun din istorie pentru România: 2 ore 20 de minute 48 de secunde.

  Povestea de film a atletei Delvine Meringor, prima sportivă din România calificată la JO

  CSA Steaua prezintă, vineri, pe site-ul oficial, detalii din viaţa “de film” a atletei Delvine Meringor, povestite chiar de ea şi de antrenorul său, Valentin Anghel. „Când ne atacă, fugim de acasă în satul vecin şi ne întoarcem a doua zi”, spune sportiiva, care menţionează şi că tatăl ei este „bogat, dar doar în neveste”.

  Reclamă

  (N.r. Cum a început să alerge?)  ”Din primele zile de şcoală am început să alerg. Casa mea era la peste 5 kilometri, aşa că alergam de acasă la şcoală şi înapoi. Era ca un fel de antrenament. Aproape 10 ani am făcut acest traseu. Plus că mă mai trimitea mama şi la magazinul din satul nostru, alţi kilometri”, povesteşte Delvine.

  Locuieşte la Kaptagat, un oraş în nordul Kenyei, la graniţa cu Uganda. Casa ei e la altitudine, la 2.400 de metri, dar când se antrenează urcă la 3.000 de metri, în Kipchoge Village. Acasă şi-a lăsat toată familia, are o fiică şi un soţ. ”Am o fiică de 6 ani, pe care o cheamă Shelly, după Shelly-Ann Fraser-Pryce (n.r. campioană olimpică, sprinteră din Jamaica). Soţul meu o admiră foarte mult şi după ea i-am pus numele. A făcut şi el atletism acum mult timp, era sparing partener”, susţine Delvine.

  Reclamă

  Delvine are o familie numeroasă. Tatăl său are 4 neveste şi 30 de copii! ”E bogat, dar doar în neveste”, spune râzând Delvine. ”Altfel nu e bogat. Fiecare nevastă stă în alt sat. Cu mama mea, are 8 copii. Suntem şase fete şi doi băieţi. Pe toţi îi iubesc”, afirmă kenyanca.

  Tata are 4 neveste şi 30 de copii. Deci eu am 29 de fraţi” (râde zgomotos). Tata are 59 de ani, iar bunica din partea mamei are 49 de ani. I-am promis că o să-i cumpăr un televizor şi acum trebuie să mă ţin de cuvânt”.

  ”Vreau să-mi aduc fetiţa în România. În Kenya viaţa nu este sigură!”

  Delvine aleargă pentru familia ei, pentru fetiţa ei. Vrea să-i asigure o viaţă mai bună. ”Mi-aş aduce fetiţa şi soţul în România, pentru că părinţii mei nu vor să vină. În Kenya viaţa este nesigură. Sunt multe atacuri din partea triburilor rivale”. Apoi dă şi amănunte. ”Noi facem parte din tribul Pogot. Tribul nostru rival este Turkana. Când ne atacă, fugim de acasă în satul vecin şi ne întoarcem a doua zi. Femeile şi copiii fug, bărbaţii rămân să lupte!

  Reclamă

  De obicei suntem atacaţi noaptea, ziua e linişte. Din tribul meu mai fac parte şi alţi alergători kenyeni cunoscuţi”, explică maratonista de la Steaua care adaugă şi că urăşte aceste momente de groză. ”Am început să fac atacuri de panică de la astfel de evenimente”.

  Reclamă
  Pe același subiect
  Delvine Relin Meringor s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
  Alte sporturi • 19 mart., 18:18
  Delvine Relin Meringor este prima sportivă din România care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris
  Ultimele știri
  15:04 Karim Benzema urmează să fie prezentat în faţa fanilor lui Al-Ittihad! Interes uriaş pentru atacantul francez în Arabia Saudită 14:13 Roland Garros 2023 | Stefanos Tsitsipas îşi schimbă strategia dinaintea meciurilor, după înfrângerea drastică cu Carlos Alcaraz 13:48 Liverpool l-a prezentat oficial pe Alexis Mac Allister: „E un vis devenit realitate” 13:18 S-a despărţit de Borussia şi merge la Bayern! O nouă mutare pe axa Dortmund – Munchen 12:44 Ofertă de 3 milioane de euro pentru Daniel Boloca! 5 echipe luptă pentru transferul jucătorului român 12:28 Roland Garros 2023 | Nick Kyrgios nu crede că Alcaraz este invincibil: „Acelaşi lucru îl spuneam şi despre Daniil Medvedev” 11:33 Sergiu Hanca, aproape de revenirea la Dinamo 11:32 Cagliari – Bari LIVE VIDEO (21:30). Turul finalei play-off-ului de promovare în Serie A e exclusiv în AntenaPLAY 10:51 România poate avea din nou un român în La Liga! Un fost internaţional U21 este dorit în prima ligă spaniolă 10:29 Gigi Becali a dezvăluit ce i-a transmis lui Dan Şucu când a fost sunat de patronul Rapidului: „E război”
  EMISIUNI
  Eduard Novak, la AS.ro LIVE
  Eduard Novak, la AS.ro LIVE