Închide meniul

Prima reacţie a Biancăi Ghelber, după ce a câştigat medalia de aur la Campionatul European de la Munchen: „Vreau să repet asta şi la Jocurile Olimpice!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 18 august 2022, 10:35 / Actualizat: 18 august 2022, 12:50

Reclamă
Prima reacţie a Biancăi Ghelber, după ce a câştigat medalia de aur la Campionatul European de la Munchen: „Vreau să repet asta şi la Jocurile Olimpice!

Bianca Ghelber a câştigat medalia de aur la Campionatul European de atletism

Profimedia

Prima reacţie a Biancăi Ghelber, după ce a câştigat medalia de aur la Campionatul European de la Munchen. Aceasta a câştigat medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bianca Ghelber a scris istorie în atletismul românesc. Aceasta a adus prima medalie după 12 ani pentru atletismul din România, la o competiţie europeană.

Prima reacţie a Biancăi Ghelber, după ce a câştigat medalia de aur

Toată ziua, până la concurs, mi-am petrecut-o în camera de hotel. M-am odihnit și m-am rugat Bunului Dumnezeu să-mi dea puterea să reușesc. În concurs totul a decurs ca la carte. Nici nu se putea mai bine de atât. Sunt foarte fericită.

Vreau să repet această performanță și la Jocurile Olimpice. Am avut emoții de nedescris. Când concurez stau doar cu gândul la ea. Victoria are șapte ani și este viața mea. Cu mult înainte de a avea un copil, am zis că dacă Dumnezeu îmi va să o fată o să-i dau prenumele Victoria, pentru toate victoriile din sport și din viață”, a spus Bianca Ghelber pentru prosport.ro.

Bianca Ghelber, medalie de aur la aruncarea ciocanului

Bianca Ghelber a cucerit, miercuri, o medalie de aur, în finala probei de aruncarea ciocanului, la Campionatul European de la Munchen. Aceasta este prima medalie obţinută de România la o competiţie europeană după 12 ani.

Reclamă

Cea mai bună aruncare a Biancăi Ghelber a măsurat 72.72 metri, din ultima încercare, după ce a debutat cu 72.22, iar în calificări reuşise 71.27 metri, cu care s-a clasat pe primul loc al grupei B.

Pe podium au mai urcat Ewa Rozanska (Polonia, 72.12) şi Sara Fantini (Italia, 71.58).

Ultimele medalii obţinute de delegaţia României au fost în 2010, la Barcelona, prin Marian Oprea (triplusalt) şi Nicoleta Grasu (aruncarea discului), ambele de bronz.

Reclamă 4 / 0/3

Ghelber este prima campioană europeană la atletism după 2002, când Ionela Tîrlea a câştigat, tot la Munchen, titlul european la 400 metri garduri.

În 1998, la Budapesta, actuala antrenoare a Biancăi, Mihaela Melinte, se urca pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tot la aruncarea ciocanului. Victoria, fiica sa, a fost luată în braţe pe pistă de campioană.

Ce au mai făcut românii la europene

Tot în sesiunea de seară de miercuri, Răzvan Grecu s-a retras după prima săritură ratată în finală la triplusalt.

De asemenea, Alin Firfirică a reuşit calificarea în finală la aruncarea discului (64.17 metri), la fel şi Andreea Taloş la triplusalt, cu cea mai bună performanţă personală a sezonului (14.00 metri).

La CE de la Munchen, România este reprezentată de 21 de atleţi (9 la feminin şi 12 la masculin), după cum urmează:

Feminin – Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului), Daniela Stanciu (înălţime), Alina Rotaru Kottmann şi Florentina Costina Iuşco (lungime), Ana Veronica Rodean şi Mihaela Acatrinei (35 km mars), Claudia Mihaela Bobocea (1500 m), Elena Andreea Taloş (triplusalt), Claudia Prisecaru (3000 m obstacole);

Masculin: Andrei Rareş Toader (greutate), Alexandru Mihăiţă Novac şi Denis Both (suliţă), Alin Alexandru Firfirică (disc), Mihai Sorin Dringo (400 m), Gabriel Bitan şi Valentin Toboc (lungime), Răzvan Cristian Grecu (triplusalt), Ilie Alexandru Corneschi (maraton), Marius Iulian Cocioran şi Mihăilă Narcis (35 km marş), Alin Ionuţ Anton (110 m garduri).

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României Vezi toate știrile
Citește și