Închide meniul

Viteză de Suzuki. Primul non-african care termină maratonul sub două ore și cinci minute

Reclamă

Antena Sport Publicat: 8 martie 2021, 9:42

Viteză de Suzuki. Primul non-african care termină maratonul sub două ore și cinci minute

Profimediaimages

Kengo Suzuki nu e calificat la Jocurile Olimpice de la el din țară

Kengo Suzuki, atletul japonez de 25 de ani, a trecut la cârma Maratonului de la Lacul Biwa la kilometrul 36, reușind să termine cursa cu 2:04:56, nou record al țării sale. Precedenta barieră data din martie 2020, când Suguru Osako încheiase Maratonul de la Tokio cu 2:05:29. ”Nu speram să scot timpul acesta. Sunt mai suprins ca oricine”, a spus Suzuki, pentru cei de la ”NHK”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Interesant este faptul că primii opt concurenți care au terminat cursa de la Lacul Biwa au făcut-o sub 2:08. Kyohei Hosoya și Hidekazu Hijikata, locurile 2 și 3, au participat la al doilea maraton din viața lor. Locul 4, Hiroto Inoue, câștigător la Jocurile Asiatice 2018, a început în forță, dar a încheiat la 2:06:47.

Suzuki reușise cel mai bun timp al său de până acum cu 2:10:21. Terminase al șaptelea în proba de calificare națională pentru Jocurile Olimpice de la Tokio, astfel că nu prinsese un loc pentru cea mai importantă competiție. ”Sunt dezamăgit că nu voi fi acolo, dar mă gândesc deja să-mi schimb mentalitatea și să mă pregătesc pentru Paris”, a spus el. ”A fost un antrenament bun, vreau să rămân la acest nivel”.

Maratonul de la Lacul Biwa este cel mai vechi din Japonia, disputându-se din 1946. Aceasta a fost ultima ediție, a 76-a, competiția urmând a fi integrată în Maratonul Osaka, începând cu 2022.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş Vezi toate știrile
Citește și