(P) Ce este o cameră cu termoviziune și cum funcționează?

Publicat: 9.06.2023, 13:44.
Actualizat: 12.06.2023, 14:54

Ce este o cameră cu termoviziune și cum funcționează? Echipamentele profesionale au dus vânătoarea la un alt nivel. Acum, vânătorii au avantajul tehnologiei, pentru a vâna în siguranță, în confort și pentru a merge direct la țintă. Unul dintre aceste echipamente care sunt de folos în viață unui vânător începător sau a unuia experimentat este camera cu termoviziune.

Reclamă

Ce este o cameră cu termoviziune și cum funcționează?

Camerele cu termoviziune sunt dispozitive electronice care utilizează tehnologia termică pentru a vizualiza și măsura radiația termică emisă de diverse corpuri și suprafețe. O astfel de tehnologie este capabilă să detecteze și să traducă în imagini, variațiile de temperatură ale obiectelor și ființelor din mediul înconjurător. Aceste camere sunt prevăzute, de regulă, cu un senzor termic sau un detector, ce transformă radiația termică într-o imagine, ale cărei variații de culori și de intensitate diferă în funcție de nivelurile de temperatură.

Reclamă

Cum funcționează o cameră cu termoviziune?

Termoviziunea, care se mai numește și termografie, este un proces prin care se înregistrează, se procesează și se vizualizează radiația infraroșie într-o imagine vizibilă. Aceste procese se realizează prin intermediul unei camere termice, care captează undele electromagnetice emise de corpuri.

Ceea ce este foarte important la o cameră termoviziune vânătoare este că măsoară temperatura de la distanță, fără să existe o apropiere între cameră și țintă.

Spre deosebire de o cameră obișnuită, camerele cu termoviziune redau imaginile în culori diferite. Spre exemplu, în imaginea termică temperaturile scăzute sunt redate prin albastru-violet, iar cele ridicate prin culoarea roșie, dar pot exista și nuanțe de negru, gri, alb, în funcție de modelul camerei și de diverse situații.

Camerele de acest tip funcționează foarte bine pe timp de zi și de noapte. Ele nu au însă nevoie de lumină pentru a produce imagini clare, pentru că termoviziunea transformă exclusiv razele infraroșii în imagini, raze care, de regulă, nu sunt vizibile ochiului uman. De aceea, aceste camere sunt cele mai eficiente în cazurile în care sunt mari diferențe de temperatură.

Vânătorii care sunt în căutarea unui produs performant, profesional și eficient pot consulta oferta MaxLife de camere de noapte de la producători renumiți în domeniu precum: Hikmicro, Pulsar,  Zeiss, ATN, Liemke.

Avantajele camerelor cu termoviziune pentru vânători

În cazul partidelor de vânătoare, camerele de noapte cu termoviziune sunt o opțiune excelentă, din mai multe motive:

· Detectarea animalelor în condiții de vizibilitate redusă – Pentru că termoviziunea poate detecta căldura emisă de corpul animalelor, acestea pot fi identificate mai ușor în întuneric sau în condiții de vizibilitate redusă.

· Siguranța personală – Camerele cu termoviziune sporesc gradul de siguranță a vânătorilor, pentru că pot detecta animalele periculoase din preajma lor și alte amenințări din mediul ambiant, evitându-se astfel accidentele nedorite, care pot pune în pericol viața omului.

· Localizare precisă a animalelor – Termoviziunea oferă o imagine precisă a temperaturilor corporale emise de animale. În acest fel, vânătorii pot evalua distanța, dar și mișcarea și direcția animalelor, permițându-le să se apropie strategic de ele și să le captureze.

· Urmărirea ușoară a animalelor rănite – O astfel de camera de noapte de la MaxLife poate fi utilă și în urmărirea și găsirea animalelor rănite. În acest fel, este minimizata suferința animalelor și este facilitată o partidă de vânătoare etică și responsabilă.

Termoviziunea este o tehnologie din ce în ce mai utilizată în partidele de vânătoare, dar și în alte domenii, precum securitate și supraveghere, construcții, armata, agricultură, transport și navigație, medicină și diagnostic medical. În cazul vânătorii, aceste camere sunt esențiale pentru că pot fi folosite pe timp de noapte, pentru depistarea, urmărirea și capturarea animalelor sălbatice, dar și pentru siguranța vânătorului.

Reclamă
Recomandări
  • Aris - PAOK, finala campionatului Greciei, 19 mai, ora 20:00, live în AntenaPLAY
  • Marele Premiu de Formula 1 de la Imola e live în AntenaPLAY, în perioada 17-19 mai
  • Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?



    *după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

    Ultimele știri
    23:28 Andrei Ivan ştie unde a pierdut Universitatea Craiova locul 2: „Asta ne-a costat”! Ce a spus despre un posibil transfer 23:10 VideoSporting a primit trofeul Ligii Portugal LIVE în AntenaPLAY! Spectacol total la festivitatea de premiere de pe Jose Alvalade 22:48 VideoValentin Mihăilă, surprins alături de Mihai Rotaru la Universitatea Craiova – Sepsi! Imagini de senzație de pe „Ion Oblemenco” 22:43 CFR Cluj – Farul 5-1 şi Universitatea Craiova – Sepsi 3-2! Ardelenii sunt vicecampionii României şi merg în Conference League! 21:50 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Farul a primit 4 goluri de la CFR Cluj în prima repriză 21:47 Răzvan Lucescu, pe o listă cu nume uriaşe înainte de „finala” pentru titlu! Antrenorul român, lângă Jose Mourinho şi Tomas Tuchel 21:16 VIDEOMax Verstappen i-a egalat recordul lui Ayrton Senna! Olandezul are 8 pole position-uri la rând, după calificările de la Imola 21:05 VideoGeorge Coman e românul stabilit de 25 de ani în Italia care se ocupă de comunicarea între piloţi şi echipele de Formula 1! 20:40 „Șansele sunt minime!” Florin Talpan nu crede că CSA Steaua va avea drept de promovare în Liga 1! Atac total la adresa conducerii 20:29 Adrian Mititelu s-a decis, după ce FCU Craiova a retrogradat în Liga a 2-a! Ce se va întâmpla cu echipa Vezi toate știrile

    10 lucruri interesante despre femeia Gemeni. Astrele o favorizează în plan amoros

    Când ești cea mai norocoasă persoană din lume. Află anul, luna și ziua în care astrele sunt de partea ta

    Citește și