Închide meniul

Sud-africanii nu îl mai vor pe Siyabonga Ngezana la națională! Comentarii dure la adresa fundașului de la FCSB: „Nu merită!”

Alex Ioniță Publicat: 12 septembrie 2024, 18:10

Reclamă
Sud-africanii nu îl mai vor pe Siyabonga Ngezana la națională! Comentarii dure la adresa fundașului de la FCSB: „Nu merită!

Sud-africanii nu îl mai vor pe Siyabonga Ngezana la națională!

Siyabonga Ngezana / Profimedia

Sud-africanii nu îl mai vor pe Siyabonga Ngezana la națională! Fundașul de la FCSB a fost criticat dur, după ultima acțiune a selecționatei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Comentariile au venit după meciul dintre Sudanul de Sud și Africa de Sud, încheiat cu victoria sud-africanilor, scor 3-2, în preliminariile Cupei Africii pe Națiuni. Ngezana a comis un fault în careu la 0-0 și a greșit la al 2-lea gol marcat de adversari.

Sud-africanii nu îl mai vor pe Siyabonga Ngezana la națională!

Rezultatul duelului a fost unul total surprinzător, având în vedere că Sudanul de Sud a marcat 2 goluri, în condițiile în care are ocupă locul 169 în clasamentul FIFA și are probleme grave de organizare.

După meci, Junior Khanye, un fost mijlocaș important din istoria naționalei sud-africane, l-a criticat în termeni duri pe Ngezana.

Fostul internațional a transmis faptul că cineva „îl împinge” pe jucătorul de la FCSB în „primul 11” al echipei naționale.

Reclamă
Reclamă

„Cineva îl împinge și aceasta este marea problemă pe care o are fotbalul sud-african, că ne place sau nu. Dacă suntem sinceri, el nu merită să fie la echipa națională și pot compara situația lui cu cea a lui Veli Mothwa. Trebuie să-și câștige locul!

În meciul ăsta, nu m-ar fi deranjat deloc ca antrenorul să-l schimbe. Ne-a pus sub presiune încă de la început”, a spus Khanye, în cadrul unui podcast.

De asemenea, Ngezana a fost criticat și de Benson Mhlongo, fost jucător cu 31 de selecții în prima reprezentativă, care a menționat că fundașul nu are destulă experiență pentru a juca la echipa națională.

Reclamă

„Încă mai are vechile obiceiuri pe care le avea și la Chiefs, unde comitea faulturi. Sunt aceleași incidente, întârzie și reacționează, loc să fie proactiv și pregătit. Ca apărător, nu reacționezi, ci acționezi.

La nivel internațional, dacă comiți o greșeală, ești pedepsit pentru că joci împotriva celor mai buni. Cred că trebuie să crească și să-i dăm spațiu să crească, să nu-l omorâm, ci să-l lăsăm să crească pentru că este nou pe scena internațională”, a spus și Mhlongo.

Siyabonga Ngezana, savuros după ce a fost întrebat despre plecarea de la FCSB: „O să stau până Gigi spune că e ok”

Siyabonga Ngezana a avut un mesaj savuros după ce a fost întrebat despre plecarea de la FCSB. Fundaşul sud-african a marcat primul său gol în Liga 1 pentru campioana României în victoria cu 2-0 de pe teren propriu cu UTA.

Ngezana a mai înscris în urmă cu un an, în Cupa României. El a mai trimis balonul în poartă şi în meciul cu Hermannstadt de etapa trecută, dar reuşita sa a fost anulată de VAR.

„Misiunea mea a fost să încerc să rămânem fără gol primit și dacă se poate să și marchez. În viitor sper să construim ceva bun pe baza acestui rezultat. Mereu apar la faze fixe, nu mai știu când am marcat, dar e bine când marchezi. Sunt fericit și pentru că nu am primit gol.

Sunt foarte multe jocuri și este foarte bine venită această pauză. Era clar că trebuie să începem să acumulăm mai multe puncte în campionat. Staff-ul face o treabă foarte bună, nu poți să joci mereu cu același prim 11.

(n.r. despre plecarea de la FCSB) O să stau până Gigi spune că e ok și pot să plec. Încerc să dau mereu cât pot. Asta e meseria noastră, dar acum mă bucur pentru echipa noastră că a obținut toate cele trei puncte.

Manchester United este echipa pe care o susțin în Premier League. Trebuie să începem să jucăm cât mai bine, să ne pregătim și poate vom obține ceva”, a declarat Siyabonga Ngezana, la digisport.ro.

Reclamă

Va ieși România pe primul loc în grupa ei din Liga Națiunilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:21

Victor Pițurcă nu are încredere în Daniel Bîrligea! Verdict despre transferul atacantului la FCSB: „Au greșit! Valoare medie”

19:52

Cristina Neagu şi-a anunţat retragerea! Mesajul transmis de cea mai bună handbalistă a României

19:44

Răzvan Onea și-a prelungit contractul cu Rapid! A semnat până în 2027: „Îmi doresc să câștigăm trofee!”

19:33

„Poate fi Ștefan Târnovanu titular la națională?” Helmut Duckadam a dat răspunsul pe loc! Mesaj pentru portarul de la FCSB

19:28

McLaren, decizie fermă în lupta pentru titlul mondial! Ce se va întâmpla începând cu Marele Premiu al Azerbaidjanului

19:17

Kylian Mbappe, victorie în procesul cu PSG! Campioana Franţei, obligată să-i plătească jucătorului o sumă fabuloasă

1 FotoCiprian Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea! Mesaj emoţionant transmis de fostul portar al naţionalei: „Am dat totul din prima zi” 2 FotoSportivii olimpici şi paralimpici români, decoraţi de Klaus Iohannis! Ce distincţii au primit David Popovici şi Mihaela Cambei 3 FotoNadia Comăneci, anunţ uriaş despre cazul finalei de la sol de la Jocurile Olimpice! Ce s-ar putea întâmpla cu Voinea şi Bărbosu 4 FotoCum a apărut iubita lui David Popovici la Palatul Cotroceni, la ceremonia în care iubitul ei a fost decorat de Klaus Iohannis! 5 Denis Alibec a dat cărţile pe faţă după venirea lui Mircea Lucescu la naţionala României 6 Salariul uriaş pe care Alexandru Mitriţă îl are la Universitatea Craiova: „Aşa am auzit de la patron!”
Citește și