Închide meniul
Foto

TOP 10 al bogaților din România în 2023! Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac și ce modificări au avut loc în ultimul an

Reclamă

Publicat: 28 noiembrie 2023, 17:09

TOP 10 al bogaților din România în 2023! Ce s-a întâmplat cu averea lui Ion Țiriac și ce modificări au avut loc în ultimul an

TOP 10 al bogaților din România în 2023

Ce avere are Ion Ţiriac / Hepta

A apărut TOP 10 al bogaților din România în 2023. Ion Țiriac a împlinit 84 de ani, dar continuă să își crească averea și să se lupte pentru supremație. Fostul mare jucător de tenis încheie și de această dată anul pe locul secund, în spatele fraților Dragoș și Adrian Pavăl.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Spre deosebire de 2022, averea lui Țiriac a crescut considerabil. De la 8.5 miliarde de lei a ajuns la 10 miliarde de lei. Cea mai bogată româncă rămâne și de această dată Anastasia Soare, cea care ocupă la final de 2023 poziția a 8-a în clasamentul forbes.ro.

TOP 10 al bogaților din România în 2023

Averea celor mai bogați români a adăugat 3 miliarde de lei în decursul ultimelor 12 luni. Ion Țiriac rămâne, pe podium, peste Daniel Dines. Antreprenorul în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a avut un succes uriaş pe bursă cu compania UiPath la care este cofondator.

Potrivit sursei citate anterior, averea lui Dines continuă să fie estimată la 8 miliarde de lei, cât avea și în 2022. Sunt şi două femei în TOP 10: Anastasia Soare şi Anca Vlad.

Cum arată topul celor mai mari 10 averi ale românilor, în 2023:

Reclamă

Locul 1 – Dragoș și Adrian Pavăl (Dedeman): Avere – 16 mld. lei
Locul 2 – Ion Țiriac: Avere – 10 mld. lei
Locul 3 – Daniel Dines (UiPath): Avere – 8 mld. lei
Locul 4 și 5 – Ion Stoica și Matei Zaharia (DataBricks): Avere – 7,6 mld. lei
Locul 6 – Familia Talpeș (Bitdefender): Avere – 4,9 mld. lei
Locul 6 – Ștefan Vuza (Chimcomplex): Avere – 4,9 mld. lei
Locul 8 – Anastasia Soare (Anastasia Beverly Hills): Avere – 4 mld. lei
Locul 9 – Anca Vlad (Fildas-Catena): Avere – 3,3 mld. lei
Locul 10 – Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu (One United Properties): Avere – 2,6 mld. lei
Locul 10 – Alin Niculae: Avere – 2,6 mld. lei

63.9 milioane de lei este suma averilor românilor din TOP 10. Ion Ţiriac are cu ce se lăuda şi are un succes uriaş în afaceri.

Ion Țiriac – poate cel mai cunoscut nume din mediul de business românesc – controlează grupul ce îi poartă numele și integrează, în prezent, peste 40 de companii private în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție„, este prezentarea făcută de Forbes fostului mare jucător de tenis.

Reclamă 4 / 0/3

Ion Ţiriac şi-a făcut testamentul: „Am 33 de copii în total”

Ion Ţiriac are 3 copii: Ion Ion Ţiriac, Karim Mihai Ţiriac şi Ioana Natalia Ţiriac. Acesta le mărturisea jurnaliştilor italieni că, deşi are 3 moştenitori legitimi, consideră că are, în total, 33 de copii şi că îşi va împărţi averea în 33 de părţi legale.

Mereu mi-au plăcut femeile, nu pot să explic acum din ce motiv. Am 3 copii legitimi, dar am 33 în total. Nu îmi poartă numele, dar după dispariția mea, averea va fi împărțită în 33 de părți egale. Toată lumea va primi aceeași sumă”, le-a declarat Ion Țiriac jurnaliștilor italieni de la rosario3.com.

Dacă le cade totul din cer, vor avea unele dizabilităţi”, mai adăuga omul de afaceri român.

Ţiriac a fost căsătorit o singură dată. Femeia care i-a furat inima fostului mare jucător de tenis este Erika Braedt. Cei doi și-au unit destinele în 1963, dar căsnicia lor n-avea să dureze mult timp. Ion Țiriac și Erika Braedt au divorțat după numai doi ani. În prezent, Erika este stabilită în Germania. Ea s-a recăsătorit cu Hartmut Sigwart, un om de afaceri din Stuttgart.

Ion Ţiriac, investiţie uriaşă în noua „bijuterie” a României

Ţiriac va dona Primăriei Braşov complexul ce va avea şi o sală de judo şi una de scrimă. Conform radiobrasovfm.ro, administraţia locală este cea care va pune la dispoziţie terenul.

În acest moment, Braşovul are un Patinoar Olimpic în Parcul Tractorul, unul care a fost inaugurat în 2010. CNI a făcut atunci o investiţie de 9 milioane de euro, iar capacitatea este de 1500 de locuri.

Sper să îmi iasă şi la Braşov în acelaşi fel, cu patinoar, cu sală de judo, cu sală de scrimă, Braşovul e bun şi la judo şi la scrimă”, a spus Ţiriac, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Reclamă

Eu am început şi cu grădiniţele sportive, a fost votată legea pentru cele 1000 de grădiniţe sportive, cu o oră înăuntru şi o oră afară. Ce fac ei după? Eu mă gândeam să fac şi la şcoli de la clasa întâi la clasa a patra. Atunci, la 10-11 ani, cei care vor să facă sport rămân. E uşor să facem o asemenea infrastructură”, a mai spus Ţiriac despre situaţia din sportul românesc.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! Vezi toate știrile
Citește și