Închide meniul

Lewis Hamilton vrea să sacrifice Marele Premiu al Statelor Unite şi să-l ajute pe George Russell

Alexandra Costea Publicat: 20 octombrie 2024, 8:48 / Actualizat: 20 octombrie 2024, 10:48

Reclamă
Lewis Hamilton vrea să sacrifice Marele Premiu al Statelor Unite şi să-l ajute pe George Russell

Lewis Hamilton vrea să sacrifice Marele Premiu al Statelor Unite şi să-l ajute pe George Russell

Lewis Hamilton și George Russell în Marele Premiu din Singapore - Profimedia

Lewis Hamilton vrea să sacrifice Marele Premiu al Statelor Unite şi să-l ajute pe George Russell. Multiplul campion mondial a fost eliminat dramatic în Q1, în timp ce colegul său va pleca de pe locul al 6-lea. George Russell a fost protagonistul unui incident în virajul 19, chiar pe final de Q3. Cursa din Marele Premiu al Statelor Unite va fi transmisă în direct de la 21:45 pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma celor întâmplate în ziua calificărilor, Lewis Hamilton a mărturisit că este pregătit să renunțe la îmbunătățirile de pe monopostul său, pentru a-și ajuta coechipierul. George Russell va pleca de pe locul 6 de la start, având mai multe șanse să ajungă pe podium.

Lewis Hamilton vrea să sacrifice Marele Premiu al Statelor Unite şi să-l ajute pe George Russell

Russell a fost implicat într-un accident de mare viteză, chiar pe finalul sesiunilor de calificare. A ieșit în afara pistei, trecând prin pietriș și lovind barierele. Acesta a fost motivul pentru care s-au arătat steagurile galbene. Coliziunea i-a avariat monopostul, echipat cu cele mai noi actualizări pe care echipa le-a introdus pentru evenimentul din acest weekend la Austin.

Deoarece echipa dispune de doar două seturi de modificări, unul pentru fiecare pilot, nu există piese de rezervă. Astfel, accidentul din Q3 l-ar putea obliga pe Russell să revină la versiunea anterioară a mașinii. O astfel de schimbare a specificațiilor în parc ferme ar impune de obicei ca un pilot să pornească din pitlane, însă, fiind un weekend cu cursă sprint, regulile permit aceste modificări fără penalizare.

„Concurentul poate demonstra că există o lipsă de piese și cu condiția ca piesa de schimb să aibă o specificație care a fost utilizată anterior într-o sesiune de calificări sau o cursă ”, prevede articolul 40.4 din regulamentul sportiv al Formulei 1.

Reclamă
Reclamă

Totuși, revenirea la vechile componente va afecta performanța și va reduce șansele lui Russell de a -și depăși adversarii în Marele Premiu al Statelor Unite.

După încheierea sesiunii de calificări, Russell a menționat că Hamilton s-a oferit să cedeze propriile componente pentru a-l ajuta. Cu toate acestea, britanicul a adăugat că o astfel de decizie este puțin probabilă.

„În acest moment, preocuparea este legată de bucăți. Va trebui să revenim la upgrade-uri. Lewis le-a oferit amabil pe cele ale lui, dar nu le vom schimba. Deci nu știu ce se va întâmpla acum, dar aceasta este cea mai mare îngrijorare”, a declarat britanicul, potrivit motorsport.com.

Reclamă

George Russell a fost protagonistul unui accident pe final de Q3

Mercedes va analiza până la cursa de diseară cea mai bună strategie, dar este improbabil să accepte oferta lui Hamilton. Se pare că acest scenariu ar implica o muncă semnificativă pentru ambele mașini.

Mai mult, George Russell a clarificat ce s-a întâmplat, de fapt, în virajul 19. Acesta susține că a fost cauzat pur și simplu de faptul că a forțat prea mult în încercarea de a compensa lipsa de ritm.

„Tot sezonul, când mașina este în punctul favorabil, ne luptăm pentru pole și victorii. Ieri, amândoi ne-am luptat pentru pole, iar astăzi am fost aproape în Q1. Am făcut-o cu adevărat în ultimul tur și, în cele din urmă, am încercat să găsesc performanțe care nu existau și am plătit prețul. Și sunt chiar dezamăgit de mine, pentru că toată lumea a muncit din greu pentru a aduce upgrade-urile. Acum am aruncat totul la coșul de gunoi”, a mărturisit britanicul.

Reclamă

Cine se va impune în El Clasico?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:21 21 oct.

VIDEOMax Verstappen, despre duelul controversat cu Norris care i-a adus locul 3: „Nu trebuie să o spun eu. Comisarii au hotărât deja”

0:20 21 oct.

VIDEOGigi Becali şi Alexandru Musi, replici savuroase după Dinamo – FCSB 0-2: „Îi ridic tricoul şi îl trag de şunci” / „Să vorbească”

0:19 21 oct.

Charles Leclerc, prima reacţie după ce a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite: „Nu puteam visa la un rezultat mai bun”

23:55

VIDEOCharles Leclerc a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite. Verstappen a terminat pe locul 3, după ce Norris a fost penalizat

23:55

VideoDaniel Bîrligea a dezvăluit cum a marcat un eurogol, din foarfecă, în Dinamo – FCSB! Ce a spus despre ratarea derby-ului cu Rapid

23:47

Darius Olaru a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a cerut schimbare în Dinamo – FCSB 0-2: „Asta simt!”

1 VIDEOLando Norris, pole-position în Marele Premiu al Statelor Unite! Cursa e la 21:45, în direct pe Antena 3 CNN și în AntenaPLAY 2 Dinamo – FCSB 0-2. Daniel Bîrligea şi Musi i-au răpus pe „câini” în derby! Roş-albaştrii, pe loc de play-off 3 Louis Munteanu se poate despărţi de CFR Cluj, chiar în iarnă. Anunţul oficial făcut de ardeleni 4 VIDEOAEK Atena – PAOK Salonic 1-1, în AntenaPLAY! Răzvan Lucescu a pierdut primul loc în Superliga Greciei. Scandal la final! 5 Adrian Mutu, ofertă surpriză din Liga 1! Suma cerută de „Briliant” la semnătură 6 FotoDenis Drăguş, anunţ ferm înainte de Dinamo – FCSB: „Ei sper să câştige!”. Ce a spus când a fost pus să aleagă „adevărata Steaua”
Citește și