AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie

De Bogdan Stănescu
Publicat: 16.05.2024, 11:05

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel

Andrei Mihail şi Răzvan Voinea

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel joi, de la ora 10:30. Cei doi au venit cu poveşti de senzaţie.

Reclamă

Andrei Mihail este antropolog, doctor în sociologie al SNSPA București și lector al Facultății de Științe Politice din cadrul aceleiași universități. Începând cu anul 2018, fotbalul devine o parte a intereselor sale academice, ca fereastră deschisă înspre analiza și înțelegerea unor fenomene sociale mai ample. În acel an este bursier CIES, prin programul FIFA Research Scholarships. Astfel, de atunci, documentează istoria socială a infrastructurilor fotbalului muncitoresc din București și impactul dispariției acestora asupra calității vieții urbane din prezent și coordonează platforma Stadion de Cartier, care adună toate informațiile descoperite.

Reclamă

AS.ro LIVE | Andrei Mihail şi Răzvan Voinea au fost invitaţii lui Dan Pavel. Poveşti de senzaţie

Concomitent, a lucrat în alte proiecte mai mici care analizează fotbalul ca fenomen social: (1) Mica CeFeRiadă, o documentare istorică și de antropologie vizuală a patrimoniului sportiv feroviar al Capitalei și (2) Cel Mai Frumos Joc, un podcast despre istoriile orale ale suporterilor din România. Ultimul proiect, început în 2024, este FC Newsletter, un newsletter personal în care își adună gândurile despre fotbal. În rest, a mai scris pe subiect la Scena9, Vice, Kajet, Sfertul Academic și The Future Of…

Andrei Răzvan Voinea (n.1985, Câmpina) este istoric, absolvent al Facultății de Istorie (2008), al masterului de Studii Culturale Britanice (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, 2010), ambele în cadrul Universității București și al masteratului de istorie central-europeană din cadrul Universității Central-Europene (Budapesta, 2012). Doctor în istoria arhitecturii (Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, 2017),  Bursier al Academiei Române (2014-2015) și Fulbright Visiting Scholar la Universitatea din Pittsburgh (Departamentul de Istoria Artei și Arhitecturii) între 2016-2017. Studii postdoctorale în București (New Europe College – 2020, Institutul de Cercetare al Universității București – 2022) și Neuchatel (International Center for Sport Studies 2021). 

A lucrat ca arhivist la “Open Society Archives” (2012) și ca secretar general de redacție al revistei Arhitext (2014-2015). Autor al cărților „Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine – București (1908-1948)”, „Locuințe pentru muncitori și funcționari: Casa Construcțiilor și parcelarea Vatra Luminoasă (1930-1949)” și „Ferentari incomplet: volumul 1 – Politici urbane la o margine de oraș (1846-2011)”. În prezent, este președintele Asociației Studio Zona și predă cursuri de scriere academică.  

Asociaţia CS Sportul, înfiinţată de Răzvan Voinea

Asociația Centrul de Studii Sportul Est European (CS Sportul) este un centru de cercetare format din antropologi și istorici interesați de trecutul și prezentul sportului. Centrul documentează și pune în valoare dimensiunea socială a fenomenului sportiv, cercetările coordonate căutând să găsească răspunsuri la întrebarea: Cum explică sportul lumea? Organizația a fost înființată în 2020 de către antropologii Andrei Mihail și Ileana Szasz împreună cu istoricul Răzvan Voinea. Toți trei au beneficiat de burse FIFA acordate de CIES (Centre International d’Etude du Sport din Neuchâtel) pentru diferite studii dedicate fotbalului. Împreună, prin CS Sportul, au dezvoltat proiectele Stadion de Cartier și Mica CeFeRiadă care au ca obiectiv documentarea bazelor sportive din București și a rolului acestora în peisajul social al Capitalei.

Reclamă
Recomandări
  • Marele Premiu al Austriei e live în AntenaPLAY, în perioada 28-30 iunie
  • Turneul de tenis de masă WTT Star Contender Bangkok 2024 e live în AntenaPLAY, în perioada 2-7 iulie
  • Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?



    *după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

    23:36 28 iun.

    „S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

    23:12 28 iun.

    Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda: „Putem să facem asta!”

    23:06 28 iun.

    Cursa de sprint din Marele Premiu al Austriei va fi în direct pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY (sâmbătă, 13:00)

    22:49 28 iun.

    „Aproape îmi spune ‘tată'” Pepe, mesaj savuros despre un coleg de la naţională! Ce a spus despre Cristiano Ronaldo

    22:34 28 iun.

    Giovanni Becali a numit jucătorul care va fi titular de bază la echipa națională! Numele rostit de impresar

    22:08 28 iun.

    Neil Lennon, prima înfrângere pe banca Rapidului! Giuleștenii au pierdut amicalul cu Celje, campioana din Slovenia

    1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024s 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3s 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate priviriles 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcats 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelonas 6 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024s

    Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut

    Zodii care își pot da seama ce vor de la viață pe data de 29 iunie 2024. Nativii care se bucură de claritate în gândire

    Citește și