Închide meniul

Adrian Mutu, mesaj clar despre șansele României în grupa de la EURO 2024: „Nu te întâlnești zilnic cu asta!”

Viviana Moraru Publicat: 13 decembrie 2023, 8:50

Reclamă
Adrian Mutu, mesaj clar despre șansele României în grupa de la EURO 2024: Nu te întâlnești zilnic cu asta!”

Adrian Mutu a dat cărţile pe faţă, după plecarea de la Neftci Baku

Adrian Mutu, în timpul unui meci amical la Neftchi Baku/ Profimedia

Adrian Mutu a transmis un mesaj clar despre șansele României la EURO 2024. Fostul atacant al naționalei are mare încredere în jucătorii lui Edi Iordănescu, mărturisind că aceștia trebuie să dea totul la turneul final de anul viitor. De asemenea, antrenorul lui Neftchi Baku a rememorat faza care încă îl bântuie de la națională, anume penalty-ul ratat cu Italia la EURO 2008.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În anul respectiv, România juca într-o grupă „de foc” la EURO, cu Italia, Franța și Olanda. „Tricolorii” au avut șansa de a ieși din grupă și de a-i învinge pe italieni, campioni mondiali la momentul acela, însă Gianluigi Buffon a apărat penalty-ul executat de Adrian Mutu, în minutul 81.

Adrian Mutu, mesaj clar despre șansele României în grupa de la EURO 2024

Adrian Mutu a comparat grupa din 2008 a României cu cea de la EURO 2024 și a declarat că diferența este una majoră, cea de anul viitor fiind o grupă accesibilă. „Briliantul” susține că „tricolorii” vor avea o misiune dificilă cu Belgia, favorita grupei, însă nu una imposibilă.

„Este o grupă accesibilă față de ultimul campionat la care am participat și eu. Atunci am jucat cu Italia, cu Franța, cu Olanda. Cred că … Poate dacă dădeam eu gol cu Italia, din acel penalty, am fi ieșit din grupă, după o victorie cu campioana mondială en titre la acel moment.

Bine, acum, nu se pot compara grupele, dar naționala actuală este într-o creștere vizibilă. Avem șansele noastre în această grupă. Va fi foarte, foarte greu cu Belgia, dar să nu ne dăm bătuți dinainte.

Reclamă

Să mergem cu încredere la Euro, băieții au muncit bine, bravo lor, să aibă mare încredere. Nu te întâlnești în fiecare zi cu un Campionat European, așa că să dea totul la acesta!”, a declarat Adrian Mutu, conform gsp.ro.

De asemenea, Adrian Mutu a oferit declarații și despre penalty-ul ratat cu Italia în urmă cu 15 ani. Acesta susține că acela ar fi meciul pe care ar vrea să-l retrăiască, pentru a schimba execuția de la punctul cu var.

„Ce meci aș vrea să retrăiesc? Hmmm. N-am unul în particular. Poate acel episod cu penalty-ul de la Euro. Poate aș schimba execuția… Deși, ideea în sine nu a fost greșită. Știam că Buffon mă cunoaște de la Juventus și din Serie A.

Reclamă 4 / 0/3

Am zis să dau pe mijloc, sus, ideea mi s-a părut corectă, doar că execuția n-a ieșit cum voiam. Mingea s-a dus la semiînălțime, iar Buffon a avut și noroc! L-a lovit (balonul) în picior și-n mână. El a avut noroc, eu ghinion”, a mai spus Mutu.

Adrian Mutu, sfat pentru Dinamo după ce „câinii” au ajuns la 13 meciuri fără victorie

Adrian Mutu le-a oferit un sfat celor de la Dinamo, după ce „câinii” au ajuns la 13 meciuri fără victorie în Liga 1. „Briliantul” susţine că play-out-ul va fi ca o finală pentru trupa din Ştefan cel Mare, măturisind că jucătorii lui Zeljko Kopic trebuie să strângă cât mai repede puncte.

Eu am prins Dinamo în alte perioade. Ca jucător, am fost într-un timp în care Dinamo se bătea la campionat, câștigam campionatul și Cupa. Apoi, în 2016-2017, când am fost director general, am trecut printr-o perioadă mai grea, dar a venit Cosmin Contra și am reușit play-off-ul. Pentru ca apoi, în ultima etapă, să jucăm cu titlul pe masă! Și am câștigat Cupa Ligii. Dinamo este acum într-o perioadă de construcție ce va dura, nu e ușor. Mie mi-a plăcut ceea ce a făcut Ovidiu Burcă la Dinamo, eu l-aș fi ținut antrenor în continuare.

Nu știu ce să zic! Fiecare meci din play-out va fi ca o finală, dar, până atunci, trebuie ca echipa să mai strângă puncte, ca să aibă șanse de a se lupta în mod real pentru salvare. Play-out-ul nu e ușor, când se va „rupe” campionatul, va fi foarte dificil dacă nu ai puncte cât mai multe. Fiindcă orice punct va conta”, a declarat Adrian Mutu, conform gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:49 Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia 22:45 LIVE TEXTPSG – Borussia Dortmund 0-0. Prima finalistă a Ligii Campionilor se stabileşte la Paris 22:21 Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB! 22:02 „Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1! 21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului 21:14 „A greșit!” Mihai Stoica, verdict despre ocazia irosită de Octavian Popescu în Universitatea Craiova – FCSB 2-0! 20:57 Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024. Cu ce jucători se pot duela „tricolorii” lui Edi Iordănescu 20:56 FotoGloria Buzău a promovat în Liga 1! Focuri de artificii la Buzău, după performanţa uriaşă! 20:35 Ce a spus Mihai Rotaru despre Gigi Becali, după ce Universitatea Craiova a învins-o cu 2-0 pe FCSB! Vezi toate știrile
Citește și