Închide meniul
Foto

EURO 2020 | Controverse uriaşe după penalty-ul obţinut de Sterling în Anglia – Danemarca 2-1. „It’s diving home”. Ce s-a întâmplat şi care au fost reacţiile la nivel mondial!

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 iulie 2021, 10:25

Val de critici după penaltiul primit de Anglia în meciul cu Danemarca

Val de critici după penaltiul primit de Anglia în meciul cu Danemarca

Profimediaimages

  • Anglia – Danemarca 2-1, în semifinale la EURO 2020
  • Fază controversată pe stadionul Wembley

Raheem Sterling a luat pe cont propriu o acţiune şi a intrat în careul revelaţiei turneului final. A pătruns printre Jensen şi Maehle, moment în care a căzut spectaculos şi l-a convins pe Danny Makkelie să arate punctul cu var.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Controverse uriaşe după penalty-ul obţinut de Sterling în Anglia – Danemarca 2-1

Danezii au protestat vehement, dar nu l-au convins pe „centralul” partidei să îşi întoarcă decizia. Arbitrul olandez a primit confirmări şi din cabina VAR că Sterling ar fi fost faultat şi se impune lovitură de la 11 metri. Makkelie nu s-a mai dus, la marginea terenului, să revadă faza.

Pe reluarile TV s-a văzut însă că, în momentul în care Sterling a intrat în careu, pe teren erau două mingi. Potrivit regulamentului, arbitrul ar fi trebuit să intervină şi să oprească jocul.

Reclamă

Reprezentativa Anglia a înscris cu emoţii golul de 2-1. Kane a executat lovitura de la 11 metri, Schmeichel a respins în faţă şi tot atacantul de la Tottenham a trimis balonul în poartă.

Reclamă

Val de critici după penaltiul primit de Anglia în meciul cu Danemarca

Penalty-ul primit de Anglia în meciul cu Danemarca a fost aspru criticat pe reţelele de socializare şi în tot mediul online. În afara suporterilor, numeroşi oameni de fotbal s-au declarat dezamăgiţi de modul în care Anglia a obţinut calificarea în finala Euro-2020, anunţă news.ro

It’s diving home„, a scris jurnalistul italian Tancredi Palmeri, corespondent al postului BeIN Sports. El a făcut un joc de cuvinte plecând de la expresia „It’s coming home„, folosită de fanii englezi pentru a anunţa că trofeul se va întoarce în ţara în care a fost inventat fotbalul. Cuvântul „diving” face referire la „plonjonul” prin care Raheem Sterling l-a păcălit pe arbitrul Daniel Makkelie şi sistemul VAR, la căderea sa spectaculoasă în careu.

Anglia se califică în finală după prelungiri şi cu controverse„, a titrat marca.com.

Reclamă 4 / 0/3

Nu e penalty„, a scris pe Twitter fostul internaţional francez Bixente Lizarazu.

Şi baschetbalistul muntenegran Nikova Vucevici, de la Chicago Bulls, a spus că nu a fost penalty: „Nu pot să cred că au acordat penalty în favoarea Angliei. Ce glumă!„.

Însă Sterling susţine că a fost penalty. „Este clar fault„, a asigurat Sterling după meci, la microfonul ITV. „Am intrat în careu, el a întins piciorul şi a fost un penalty evident„, a continuat jucătorul de la Manchester City.

Anglia a învins, miercuri, pe Stadionul Wembley, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, reprezentativa Danemarcei şi s-a calificat în premieră în finala unui turneu final al Campionatului European, în care va întâlni Italia.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Fosta iubită a lui Mario Balotelli şi Raheem Sterling a murit fulgerător, la 38 de ani
Extra • 17 oct., 19:50
FOTO
Fosta iubită a lui Mario Balotelli şi Raheem Sterling a murit fulgerător, la 38 de ani: „Sunt cu adevărat şocat!”
Kosovo - România LIVE VIDEO | Gol anulat pentru kosovari
Echipa naţională • 16 iun., 23:41
Kosovo – România LIVE VIDEO | Gol anulat pentru kosovari! Emoţii pentru „tricolori” la Priştina
Kosovo - România LIVE VIDEO | Danny Makkelie va arbitra tricolorilor, care e exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 13 iun., 14:40
Kosovo – România LIVE VIDEO | Danny Makkelie va arbitra partida, care e exclusiv pe Antena 1 şi în AntenaPLAY
Raheem Sterling, în timpul unei partide pentru Anglia
Campionatul Mondial 2022 • 8 dec., 15:48
CM 2022 | Raheem Sterling se întoarce la Campionatul Mondial, după ce a trăit șocul vieții! Anunțul Federației Engleze
Raheem Sterling, în timpul unei partide pentru Anglia
Campionatul Mondial 2022 • 4 dec., 23:38
CM 2022 | Raheem Sterling a plecat de urgenţă din cantonamentul Angliei! Ce se întâmplă cu starul englez, înaintea duelului cu Franţa