Închide meniul

Anglia – Slovacia 2-1. Bellingham şi-a salvat echipa cu un gol marcat în prelungirile meciului, din foarfecă. Kane a marcat şi el

Alex Masgras Publicat: 30 iunie 2024, 21:20

Reclamă
Anglia – Slovacia 2-1. Bellingham şi-a salvat echipa cu un gol marcat în prelungirile meciului, din foarfecă. Kane a marcat şi el

Anglia - Slovacia 1-1. Bellingham a egalat în minutul 5 al prelungirilor, cu o execuţie magnifică

Profimedia

Anglia – Slovacia 2-1. Bellingham şi-a salvat echipa cu un gol marcat în prelungirile meciului, din foarfecă. Kane a marcat şi el în startul primei reprize de prelungiri, iar Anglia s-a calificat dramatic în sferturile de finală de la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anglia a trăit periculos în partida cu Slovacia. A fost condusă până în minutul 5 al prelungirilor, atunci când Bellingham a egalat cu o execuţie fabuloasă, din foarfecă. Partida a intrat în prelungiri, iar Kane a marcat golul calificării. Anglia va juca cu Elveţia în sferturile de finală de la EURO 2024.

La Gelsenkirchen, slovacii au dominat prima repriză, fiind echipa cu ocaziile. În minutul 5 Hancko a trimis puţin pe lângă poartă, iar în minutul 25 Slovacia a deschis scorul. Ivan Schranz a înscris din pasa lui Strelec, reuşind cel de-al treilea său gol la acest turneu final. Englezii au devenit mai insistenţi în atac abia la încheierea primei părţi, iar în minutul 49 au înscris, prin Foden, din pasa lui Trippier, însă golul nu a fost validat de VAR pentru poziţia de ofsaid a marcatorului. În minutul 52 şutul lui Harry Kane a fost deviat în corner de Vavro, însă slovacii au fost aproape de 2-0 trei minute mai târziu, când Strelec a trimis de la centrul terenului şi l-a prins pe Pickford ieşit din poartă, dar balonul s-a scurs pe lângă bară şi a ieşit în afara terenului.

Kane a ratat incredibil în minutul 77 şi englezii au rămas fără şut pe poartă în meci. Declan Rice a trimis în bară, în minutul 81, iar echipa lşui Southgate a dat lovitura în minutul 90+5, când Bellingham a egalat din foarfecă. Meciul a intrat în cele două reprize de prelungiri, iar nou intratul Toney a dat pasa de gol din care Kane a înscris cu o lovitură de cap. A fost minutul 91 când Anglia a preluat conducerea, iar slovacii nu au mai reuşit să revină. Echipa lui Gareth Southgate a suferit în acest meci, dar s-a impus cu 2-1 şi va juca în sferturi împotriva Elveţiei, la Dusseldorf.

Anglia – Slovacia 2-1. Englezii s-au calificat dramatic în sferturile de finală de la EURO 2024

Min. 120: FINAL DE MECI! Anglia s-a calificat cu mari emoţii în sferturile de finală de la euro 2024.

Reclamă
Reclamă 4

Min. 105: Pauză! Anglia conduce cu 2-1 şi e la 15 minute distanţă de sferturile de finală.

Min. 93: Anglia – Slovacia 2-1. Harry Kane a marcat cu o lovitură perfectă de cap din 2 metri.

Min 90+6: Echipa calificată în sferturile de finală se va decide după prelungiri.

Reclamă

Min. 90+5: Anglia – Slovacia 1-1. Jude Bellingham a egalat în prelungiri, cu un execuţie magnifică din foarfecă laterală.

Min. 81: Bară pentru Anglia! Rice a şutat din afara careului, dar a fost lipsit de şansă. Mingea a ajuns la Kane, dar acesta a încercat o execuţie spectaculoasă şi nu a prins spaţiul porţii.

Min. 79: Ocazie uriaşă a lui Harry Kane. Căpitanul Angliei a trimis pe lângă poartă din doar câţiva metri.

Min. 48: Anglia – Slovacia 0-1. Phil Foden a marcat din pasa lui Trippier, dar golul a fost anulat după intervenţia VAR.

Min. 46: A început a doua repriză.

Min. 45+3: PAUZĂ în Anglia – Slovacia. Principala favorită, la 45 de minute de eliminarea de la EURO 2024.

Min. 25: Anglia – Slovacia 0-1. Schranz a deschis scorul cu un şut pe jos, din interiorul careului.

Min. 12: Ocazie uriaşă ratată de Slovacia. Haraslin a scăpat singur cu portarul, dar Kyle Walker a respins din faţa liniei porţii.

Min. 5: Ocazie Slovacia! Schranz a tras puţin pe lângă poarta lui Pickford.

Min. 1: A început partida.

Anglia – Slovacia – echipele de start

Anglia (4-2-3-1): Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Mainoo, Rice – Saka, Bellingham, Foden – Kane

Rezerve: Alexander-Arnold, Bowen, Dunk, Eze, Gallagher, Gomez, Gordon, Henderson (P)Konsa, Palmer, Ramsdale (P), Shaw, Toney, Watkins, Wharton

Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani)

Slovacia (4-3-3): Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Strelec, Haraslin

Rezerve: Benes, Bero, Bozenik, De Marco, Duris, Gyomber, Hrosovsky, Kosa, Obert, Ravas (P), Rigo, Rodak (P), Sauer, Suslov, Tupta

Selecționer: Francesco Calzona (55 de ani)

Anglia – Slovacia LIVE TEXT (19:00). Elveţia îşi aşteaptă adversara din sferturile EURO 2024

La acest turneu final, Anglia a învins Serbia, în primul meci, scor 1-0, după care a remizat cu Danemarca (1-1) şi Slovenia (0-0). De partea cealaltă, Slovacia a produs surpriza în primul meci, când a învins Belgia, scor 1-0. A urmat apoi înfrângerea cu Ucraina (1-2) şi remiza din ultima etapă cu România (1-1).

Ultima oară, cele două echipe s-au întâlnit în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2018. Ambele partide au fost câştigate de Anglia la un gol diferenţă.

La ediţia din 2016 a Campionatului European, în Franţa, Anglia şi Slovacia s-au întâlnit în Grupa B. Partida de atunci s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, iar ambele echipe au mers mai departe în fazele eliminatorii, alături de liderul Ţara Galilor.

Echipe probabile în Anglia – Slovacia:

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier – Mainoo, Ric – Saka, Bellingham, Foden – Kane

Slovacia: Dubravka – Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Bozenik, Haraslin

Lotul Angliei la EURO 2024

Portari: Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), Dean Henderson (Crystal Palace).

Fundași: Kyle Walker (Manchester City), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Luke Shaw (Manchester United), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Lewis Dunk (Brighton), Ezri Konsa (Vila Aston).

Mijlocași: Declan Rice (Arsenal), Jude Bellingham (Real Madrid), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Adam Wharton (Crystal Palace).

Atacanți: Harry Kane (Bayern Munchen), Phil Foden (Manchester City), Bukayo Saka (Arsenal), Ollie Watkins (Aston Villa), Jarrod Bowen (West Ham), Ivan Toney (Brentford), Eberechi Eze (Crystal Palace), Cole Palmer (Chelsea), Anthony Gordon (Newcastle).

Lotul Slovaciei la EURO 2024

Portari: Martin Dubravka (Newcastle), Marek Rodak (Fulham), Henrich Ravas (New England Revolution).

Fundași: Milan Skriniar (Paris Saint-Germain), Norbert Gyomber (Sampdoria), David Hancko (Feyenoord), Denis Vavro (FC Copenhaga), Vernon De Marco (Hatta), Adam Obert (Cagliari), Sebastian Kosa (Spartak Trnava), Peter Pekarik (Hertha Berlin).

Mijlocași: Juraj Kucka (Slovan Bratislava), Ondrej Duda (Verona), Patrik Hrosovsky (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Matus Bero (Bochum), Laszlo Benes (Hamburg), Tomas Rigo (Baník Ostrava).

Atacanți: Robert Bozenik (Boavista), David Duris (Ascoli), Lukas Haraslin (Sparta Praga), Tomas Suslov (Verona), Ivan Schranz (Slavia Praga), David Strelec (Slovan Bratislava), Lubomir Tupta (Slovan Liberec), Leo Sauer (Feyenoord).

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
9:15

România – Olanda LIVE TEXT, ora 19:00, în optimi la EURO 2024. Naţionala lui Edi Iordănescu e gata să scrie istorie

9:14

„Să continuăm să visăm” Mesajul de luptă al naţionalei, înaintea duelului „de foc” cu Olanda: „Putem scrie istorie”

9:01

„Să nu exagerăm!” Mircea Lucescu, verdict despre comparaţiile dintre Gică şi Ianis Hagi! Ce a spus despre România – Olanda

8:54

Uruguay – Statele Unite 1-0. Americanii, OUT de la Copa America. Echipa lui Bielsa e în sferturi

8:47

Sorana Cîrstea, după eliminarea severă de la Wimbledon: „Jocul meu a colapsat, am intrat în panică. Sunt dezamăgită de mine”

8:32

Diogo Costa a scris istorie, după ce a apărat trei penalty-uri în Portugalia – Slovenia! „Eroul” lusitanilor nu se teme de Franţa

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și