Închide meniul

Croația, amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024! Motivul pentru care a fost primită sancțiunea

Alex Ioniță Publicat: 29 iunie 2024, 13:08

Reclamă
Croația, amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024! Motivul pentru care a fost primită sancțiunea

Croația, amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024!

Luka Modric, în timpul meciului Croaţia - Italia/ Profimedia

Croația a fost amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024! Selecționata a fost amendată cu 105.000 de euro de către comisia de control, etică şi disciplină a UEFA după incidentele care au avut loc la meciul cu Italia de la EURO 2024, a indicat vineri Federaţia croată de fotbal, în timp ce poliţia germană a declarat pentru Reuters că a efectuat mai multe arestări în timpul partidei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atmosfera din jurul meciului de luni de la Leipzig, încheiat 1-1, a fost foarte diferită de cea existentă la cele două partide disputate anterior la EURO 2024 în acest oraş, fanii croaţi utilizând materiale pirotehnice şi aruncând pe teren pahare de plastic în numeroase ocazii.

Croația, amendată de UEFA după eliminarea de la EURO 2024!

„Federaţia croată de fotbal a fost amendată cu 105.000 de euro pentru aruncarea de obiecte (45.000 de euro), rachete de lumină (30.000 de euro) şi comportament inadecvat (30.000 de euro) al unor suporteri croaţi în timpul meciului Croaţia – Italia”, se arată într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

UEFA nu a anunţat încă oficial sancţiunile.

Croaţia a fost amendată anterior pentru aprinderea şi aruncarea de materiale pirotehnice de către fani în timpul meciului cu Albania, iar UEFA a deschis de asemenea o anchetă privind presupusul comportament rasist sau discriminatoriu al suporterilor ambelor echipe la acel meci.

Reclamă
Reclamă 4

Poliţia din Leipzig a fost în acţiune înainte, în timpul şi după meciul Croaţia – Italia, arestând mai mulţi fani croaţi.

După meci, aproximativ 20 de fani croaţi i-au atacat pe suporterii italieni, doi dintre aceştia având nevoie de
spitalizare. Poliţia a luat în custodie 11 suspecţi croaţi şi bosniaci, care sunt anchetaţi pentru vătămare corporală gravă.

Leipzig a găzduit anterior meciurile Portugalia – Cehia şi Franţa – Olanda, iar poliţia a indicat că nu au fost făcute arestări legate de aceste meciuri. Ultima partidă care va avea loc în acest oraş la EURO 2024 va fi întâlnirea de marţi dintre Austria şi Turcia, din optimi de finală.

Reclamă

Anunţul făcut de Luka Modric, la 38 de ani şi 289 de zile

Anunţul făcut de Luka Modric, la 38 de ani şi 289 de zile, după victoria ratată incredibil de Croaţia în faţa Italiei, la EURO 2024 este deja unul care nu mai uimeşte pe nimeni.

Chiar dacă majoritatea fotbaliştilor sunt retraşi la vârsta lui, jucătorul lui Real Madrid nici nu vrea să audă despre aşa ceva. Asta după ce tocmai a devenit cel mai bătrân marcator din istoria Europenelor.

„Mi-ar plăcea să joc fotbal pentru totdeauna, dar va veni timpul să îmi agăţ ghetele în cui. Voi juca în continuare, nu ştiu pentru cât timp”, a spus croatul desemnat omul meciului Croaţia – Italia 1-1.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:59

Aryna Sabalenka s-a retras de la Wimbledon 2024! Anunţul făcut de numărul 3 WTA, cu câteva ore înaintea meciului

15:49

Cristi Chivu, anunţ despre viitorul său, după 6 ani la Inter

15:36

Portugalia – Slovenia LIVE TEXT (22:00). Lusitanii, favoriţi pentru un loc în sferturi. Echipe probabile

14:46

Programul complet al Marelui Premiu al Marii Britanii! Cursa e duminică, de la ora 16:45, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

14:36

Irina Begu, out de la Wimbledon. Eşec sever în primul tur la All England Club

14:25

România a ajuns la Munchen. Primele imagini cu tricolorii, cu o zi înainte de marele meci cu Olanda, de la EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și