Închide meniul

Dan Petrescu aşteaptă ca tricolorii să scoată fanii în stradă după meciurile de la EURO 2024: „O să vedeţi!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 iunie 2024, 19:28

Reclamă
Dan Petrescu aşteaptă ca tricolorii să scoată fanii în stradă după meciurile de la EURO 2024: „O să vedeţi!

Dan Petrescu aşteaptă ca tricolorii să scoată fanii în stradă după meciurile de la EURO 2024

Dan Petrescu, la conferinţa de presă / AS.ro

Dan Petrescu aşteaptă ca tricolorii antrenaţi de Edi Iordănescu să scoată fanii României în stradă după meciurile de la EURO 2024. Fostul internaţional este convins că putem avea o nouă „Generaţie de Aur”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala României va debuta împotriva Ucrainei la turneul final. Meciul este programat luni, pe 17 iunie, de la ora 16:00, şi va putea fi urmărit în format LIVE TEXT pe AS.ro. Din Grupa E mai fac parte Belgia şi Slovacia.

Dan Petrescu aşteaptă ca tricolorii să scoată fanii în stradă după meciurile de la EURO 2024

Antrenorul lui CFR Cluj nu îşi explică de ce jucătorii lui Edi Iordănescu şi-au atras atât de multe critici după remizele cu Bulgaria şi Liechtenstein.

Naţionala României…sunt convins că toată lumea nu are încredere, majoritatea. Meciurile amicale nu se pun, astea dinainte de turneele finale. Şi când joci cu echipe care sunt mai slabe, Bulgaria şi Liechtenstein, trebuie să îi ataci şi ei să se apere. La Europene va fi diferit, trebuie să ne atace pe noi Ucraina, au jucători individual mai buni ca noi. Sigur ne vor ataca şi noi vom juca puţin altfel. Şi eu văd cel puţin un rezultat de egalitate, îl scoatem. Şi aşa va fi în continuare.

Toate trei echipele… individual sunt mai bune, dar antrenorul echipei naţionale a creat o echipă! Nu ştiu dacă celelalte echipe au reuşit să fie o echipă. 100% la România antrenorul a creat o echipă, prin această echipă am ajuns la EURO. Dacă ne uităm unde joacă jucătorii din România şi unde joacă ceilalţi, e diferenţă mare!

Reclamă
Reclamă 4

Indiferent cum jucăm şi ce facem, dacă ne vom califica, eu zic că ceva lume în stradă va ieşi. O să vedeţi. Nu contează cum jucăm. Ce, a contat cum a jucat ca să ajungem la Europene? Toată lumea a criticat jocul, dar suntem la Europene.

Cel mai important lucru, oriunde, este rezultatul. Sper să avem rezultate şi o să vedeţi că lumea va ieşi în stradă. Sigur, valoric, ceilalţi sunt mai buni. Asta e realitatea, de ce să ne ascundem?„, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Edi Iordănescu, înainte de debutul României la EURO 2024: „Mă culc şi mă trezesc cu această presiune!”

Edi Iordănescu a vorbit înainte de debutul României la EURO 2024. Selecţionerul României a spus că obiectivul este ca România să treacă de faza grupelor.

Reclamă

Iordănescu a spus că aşteptările de la echipa naţională sunt mari şi că, din acest punct de vedere, simte o presiune permanentă.

Ne pregătim de mai bine de doi ani jumătate de acest moment, cu siguranță că și în trecut s-au făcut lucruri bune, dar n-au dus la calificare, după 8 ani suntem din nou în lumea bună a fotbalului. Selecția a fost atentă, mult studiu, analiză, seriozitate, am avut șansă să reușim în final să construim un grup frumos, cu caracter.

Ne dorim să stăm cât mai mult în Germania, trebuie să producem rezultate, încercăm la fiecare meci să oferim cea mai bună versiune a noastră. România nu are un istoric bogat la turneele europene, este o șansă în plus pentru această generație. Provocări sunt foarte multe, Belgia s-a săturat de câte participări la Europene a avut, încercăm să compensăm cu multă muncă.

E clar că ne lipsesc niște jucători pe care i-ați regăsit în campanie din cauza accidentărilor sau a problemelor majore de la club. A trebuit să facem niște modificări, dar toți cei care sunt acum cu noi, au fost prezenți în campanie la un moment dat. Ar mai fi fost și alți jucători care puteau să aibă așteptări pentru a fi convocați și nu respingem această idee, dar suntem aici, noi suntem cei care reprezentăm România, acest grup e pregătit, rămâne de văzut cât putem să demonstrăm și pe teren.

Mă trezesc în fiecare dimineață cu această presiune, mă culc cu ea, nu trebuie să fiu de acord cu tot ce se spune, toate concluziile, fiecare are dreptul la opinie, dintre toate, una contează cel mai mult, a celui care are toată responsabilitatea, iar acela sunt eu”, a spus Iordănescu, într-un interviu pentru FRF TV.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:15

Albion Rrahmani și-a decis viitorul! Un om din interior a dat toate cărțile pe față: „Asta mi-a spus!”

12:03

LIVE VIDEOEtapa de Formula 2 a Marelui Premiu al Spaniei e LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Antrenamentele se desfășoară ACUM

12:00

VIDEOStenshorne, cel mai rapid în antrenamentele din etapa de Formula 3 a Marelui Premiu al Spaniei. Calificările, 16:00, AntenaPLAY

11:55

Barcelona, punctul de cotitură

11:50

CFR Cluj a anunțat un transfer de senzație! Jucătorul cu 4 titluri de campion s-a întors la echipa lui Dan Petrescu

11:38

„Sunt echipe din Italia, Franța” Marius Marin, aproape de transferul carierei după EURO 2024! Giovanni Becali a dezvăluit totul

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 Germania – Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024. Naţionala lui Nagelsmann s-a distrat în primul meci. „Ploaie” de goluri!
Citește și