Închide meniul

Florin Prunea pune presiune pe naţionala lui Edi Iordănescu: „Grupa e accesibilă! Mai bine nu puteam pica!”

Publicat: 14 iunie 2024, 15:41

Reclamă
Florin Prunea pune presiune pe naţionala lui Edi Iordănescu: „Grupa e accesibilă! Mai bine nu puteam pica!

Florin Prunea pune presiune pe naţionala lui Edi Iordănescu:

Florin Prunea, într-o conferinţă de presă / Hepta

Florin Prunea pune presiune pe naţionala lui Edi Iordănescu. Fostul internaţional Florin Prunea a declara că grupa echipei de fotbal a României la EURO 2024 este foarte accesibilă, precizând însă că „tricolorii” trebuie să fie extrem de atenţi, mai ales la primul meci, cu Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Grupa României este accesibilă, mai bine de atât nu puteam să picăm, cred eu. E accesibilă, însă trebuie să fim extrem de atenţi, pentru că întâlnim Ucraina, care am văzut cu toţii că trebuia să câştige cu Italia. Belgia e clar că nu mai este aceeaşi echipă de acum câţiva ani, dar au câţiva jucători care pot face diferenţa. Şi Slovacia, care este marea surpriză a acestor preliminarii, cred eu. Deci avem şansa noastră„, a declarat Prunea pentru agerpres.ro.

Florin Prunea pune presiune pe naţionala lui Edi Iordănescu

Fostul portar al Generaţiei de Aur consideră că experienţa turneelor finale contează, dar a atras atenţia asupra faptului că în privinţa Ucrainei mai importantă este forţa jucătorilor.

Experienţa contează la acest nivel, la un turneu final, dar, spre exemplu, ucrainenii au şi ei jucători tineri, nu au jucători cu foarte mare experienţă, sunt doi-trei cu experienţă. Nu au nici ei experienţa turneelor finale, dar sunt puternici din punct de vedere fizic. Belgienii au jucători experimentaţi, dar sunt şi mulţi care s-au retras, jucători de valoare. Iar slovacii sunt la acelaşi nivel cu noi, nu ştiu câte experienţă internaţională au„, a adăugat acesta.

Florin Prunea este optimist în ceea ce priveşte calificarea României în optimile de finală ale EURO 2024, cu o victorie şi un egal sau cu o singură victorie.

Reclamă
Reclamă 4

Primul meci contează foarte mult, pentru că este meciul care îţi poate da încredere. Este meciul care poate aduce lângă tine o stare de spirit, contează foarte mult. Toate meciurile din grupă sunt importante, dar întotdeauna primul este cel mai important. Avem şansa noastră, putem să ieşim din grupă şi cu patru puncte, şi cu trei puncte, dar, repet, după primul joc vom avea aşa o imagine mai de ansamblu„, a precizat fostul portar.

El nu s-a arătat însă atât de optimist ca fostul său coleg Gheorghe Hagi, care spera la atingerea fazelor semifinalelor: „Eu nu sunt atât de optimist ca Gică. Pentru noi este foarte important să trecem de grupe, ar fi o performanţă incredibilă. Şi apoi mai vedem”.

Participarea naţionalei României la Campionatul European din Germania este văzută de fostul internaţional ca fiind foarte importantă, pentru că „tricolorii” intraseră într-un con de umbră.

Reclamă

Este foarte importantă această participare a României la EURO 2024, pentru că intrasem într-un con de umbră din care nu mai reuşeam să ieşim. E bine venită această calificare şi prin prisma atmosferei care se creează, aţi văzut cât de frumos au fost primiţi în Germania şi, bineînţeles, sunt convins că toată lumea aşteaptă şi jocurile oficiale, începând cu meciul cu Ucraina. Se poate crea şi o emulaţie în rândul echipelor de club, pentru că avem şi câţiva jucători din competiţia internă, e adevărat, însă nu foarte mulţi. Dar emulaţie se va crea oricum în competiţia internă odată cu întoarcerea lui Dan Petrescu, a lui Gâlcă, venirea acestui nord-irlandez la Rapid, oricum va fi o bătălie mare„, a mai spus Florin Prunea, care a menţionat că mizează pe Franţa la câştigarea trofeului de campioană a Europei.

Florin Prunea, 55 de ani, are 40 de selecţii la echipa naţională de fotbal a Românei, alături de care a participat la două ediţii ale Campionatului European, în 1996 şi 2000, şi la Mondialele din 1994 şi 1998.

La nivel de echipă de club, Florin Prunea, care s-a făcut remarcat iniţial la Dinamo, a câştigat titlul de campion cu Universitatea Craiova, în 1991. În cariera sa a mai evoluat la echipe precum Universitatea Cluj, Erzurumspor, în Turcia, Astra Ploieşti, Litex Loveci, în Bulgaria, Skoda Xanthi, în Grecia, FCM Bacău, FC Braşov sau FC Naţional.

După retragerea din activitate a ocupat funcţia de director de relaţii internaţionale în cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi preşedinte la FC Dinamo, Poli Iaşi, Astra Ploieşti şi FCM Bacău.

La turneul final al Campionatului European din Germania (14 iunie-14 iulie), România va debuta pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen, iar apoi va mai înfrunta în Grupa E selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie la Frankfurt.

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

18:30

VideoDavid Popovici luptă pentru medalia de aur la 200m liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (vineri, 19:36)

18:27

Emoţii pentru Slovacia înaintea meciului cu România! Cel mai valoros jucător s-a accidentat în timpul partidei cu Ucraina

18:00

LIVE VIDEOA doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu al Spaniei e ACUM în AntenaPLAY! Norris, cel mai rapid pilot în FP1

17:46

OFICIAL | Fotbalistul dorit de FCSB şi Rapid a semnat în Liga 1! Echipa la care va evolua

17:39

Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 Germania – Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024. Naţionala lui Nagelsmann s-a distrat în primul meci. „Ploaie” de goluri!
Citește și