Închide meniul

Germania – Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024. Naţionala lui Nagelsmann s-a distrat în primul meci. „Ploaie” de goluri!

Alex Masgras Publicat: 14 iunie 2024, 23:50

Reclamă
Germania – Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024. Naţionala lui Nagelsmann s-a distrat în primul meci. „Ploaie de goluri!

Germania - Scoţia 5-1! Start spectaculos la EURO 2024

Bucuria jucătorilor Germaniei / Profimediaimages

Meciul Germania – Scoţia 5-1, primul duel de la EURO 2024, a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro. Germania, ţara gazdă, a jucat în meciul de deschidere de la Campionatul European cu Scoţia, într-un duel din Grupa A.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Primul meci de la EURO 2024 a avut loc la Munchen, pe Allianz Arena, stadionul lui Bayern Munchen. Duelul a fost arbitrat de francezul Clement Turpin. Germania nu a avut nicio problemă în a se impune în meciul de deschidere de la EURO 2024.

După o scurtă ceremonie de deschidere, care a durat un sfert de oră, Germania a dominat partida de la Munchen şi s-a impus cu 5-1 fără să forţeze. Scorul a fost deschis devreme, în minutul 10, de Florian Wirtz, care a îscris plasat şi a devenit cel mai tânăr marcator al germanilor la un turneu final european, având 21 de ani şi 42 de zile. În minutul 19 scorul a fost majorat de Jamal Musiala, un alt jucător de 21 de ani. Gazdele au cerut penalti la faultul lui Christie asupra lui Musiala, dar după consulatea VAR, arbitrul Turpin nu a acordat nimic. Nu a mai fost cazul în minutul 42, când Porteous l-a faultat pe Gundogan şi a primit cartonaş roşu, iar arbitrul a acordat penalti. A transformat Kai Havertz, care a stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru Germania.

După reluare, Niclas Fullkrug a înscris pentru 4-0, în minutul 68, atacantul german ajungând la 12 goluri în 17 meciuri disputate pentru naţionala ţării sale. În minutul 74 pe teren a intrat şi Thmoas Muller, aflat la meciul cu numărul 130 pentru Germania. Muller a pasat pentru golul anulat în minutul 76 aceluiaşi Fullkrug, din cauza unei poziţii de ofsaid, iar Antonio Rudiger a deviat în propria poartă un şut al nou intratului McKenna (min. 87). Însă Emre Can, convocat în urmă cu doar trei zile, a înscris ultimul gol al gazdelor, în minutul 90+3 şi Germania s-a impus cu 5-1 în meciul de deschidere al Euro 2024.

Germania – Scoţia 5-1 LIVE TEXT

Min. 90+3: Fluier final! Victorie concludentă pentru nemţi, cu 5-1, în meciul de deschidere de la EURO 2024!

Reclamă
Reclamă 4

Min. 90+3: Germania – Scoţia 5-1! Emre Can a marcat şi el! Emre Can a finalizat perfect o acţiune foarte frumoasă a naţionalei Germaniei

Min. 87: Germania – Scoţia 4-1! Rudiger şi-a dat autogol! Scoţienii au punctat cu noroc pe tabela de marcaj

Min. 76: Gol anulat Germania! Fullkrug realizase „dubla”, dar reuşita a fost anulată pentru offside

Reclamă

Min. 68: Germania – Scoţia 4-0! Fullkrug a marcat un gol de senzaţie! Intrat de 5 minute, atacantul a şutat în vinclu, din prima

Min. 64: Ocazie mare pentru Sane, imediat după intrarea pe teren. Kimmich îi pasase foarte bine, dar Sane a reluat slab, pe centrul porţii

Min. 63: Intră Fullkrug şi Sane, ies Havertz şi Florian Wirtz

Min. 59: O nouă ocazie pentru Germania! Un şut al lui Gundogan, care ar fi fost probabil gol, a fost blocat de McGregor! Portarul Gunn era căzut, după ce respinsese anterior o minge

Min. 58: Ocazie mare pentru Germania! Mittelstaedt a centrat perfect pentru Florian Wirtz, iar tânărul star al naţionalei Germaniei a şutat puţin peste poartă

Min. 45+1: Germania – Scoţia 3-0! Kai Havertz a transformat lovitura de la 11 metri!

Min. 44: Penalty pentru Germania! O intrare a lui Porteous asupra lui Gundogan a dus la lovitura de pedeapsă pentru Germania! Porteous a văzut şi cartonaşul roşu

Min. 26: Nu este penalty! Centralul a dictat lovitură liberă

Min. 25: Se verifică un posibil penalty cu VAR! Musiala, autorul golului 2 al nemţilor, a fost faultat

Min. 19: Germania – Scoţia 2-0! Musiala a dublat avantajul nemţilor cu un şut imparabil din centrul careului. Havertz a reuşit assist-ul!

Min. 10: Germania – Scoţia 1-0! Florian Wirtz a primit o pasă perfectă de la Kimmich şi a marcat cu un şut din afara careului

Min. 1: Wirtz putea deschide scorul după numai 55 de secunde. A scăpat singur cu Gunn, dar nu a reuşit să marcheze. A fost semnalizat şi în poziţie de ofsaid.

Min. 1: A început meciul Germania – Scoţia!

Germania: Neuer – Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt – Andrich, Kroos – Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz – Havertz

Selecţioner: Julian Nagelsmann.

Scoţia: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney – Ralston, McGregor, McGinn, A. Robertson (căpitan) – McTominay, Christie – Che Adams

Selecţioner: Steve Clark.

Update 21:55: Omagiu pentru Franz Beckenbauer. Heidi Beckenbauer, soţia legendei Germaniei, a intrat pe teren cu trofeul Campionatului European. Moment emoţionant!

Update 21:45:  Sir Alex Ferguson vede meciul de deschidere de la EURO 2024 alături de Jose Mourinho.

Update 21:45: A început festivitatea de deschidere de pe Allianz Arena.

Update 21:00: Echipele de start:

Update 18.40: Sir Alex Ferguson a avut un mesaj pentru jucătorii Scoţiei înaintea meciului de debut de la EURO 2024: „Sper că toţi vă bucuraţi de această zi şi că îi încurajaţi pe băieţii noştri. Steve Clarke a făcut o muncă fantastică şi să sperăm că aduce acasă trofeul. Dar am vrut să le spun fanilor noştri că de fiecare dată când au fost în deplasare, au avut un comportament impecabil. Mereu au susţinut echipa indiferent de rezultat şi s-au bucurat de fiecare meci. Prin urmare, vă mulţumesc tuturor şi sper că azi va fi o zi grozavă pentru noi. Dar, cel mai important, bucuraţi-vă de meci!

Update 18.00: Este nebunie pe străzile din Munchen! Sunt peste 200.000 de fani scoţieni care au făcut deplasarea în Germania, iar atmosfera este una de senzaţie.

Germania vrea să facă o figură frumoasă pe teren propriu şi să îşi ia revanşa în faţa fanilor, după rezultatele nesatisfăcătoare de la ultimele turnee finale. Echipa pregătită de Julian Nagelsmann are în gând, mai mult ca sigur, şi ediţia din 2006 a Cupei Mondiale, găzduite tot de nemţi, atunci când au ajuns până în semifinalele competiţiei sub comanda lui Jurgen Klinsmann.

Germania este de trei ori campioană europeană, după titlurile cucerite în 1972, 1980 şi 1996. Pentru a patra oară la Campionatul European, după participările din 1992, 1996 şi 2020, Scoţia nu a trecut niciodată de faza grupelor.

În 17 dueluri directe, Germania s-a impus de 8 ori, Scoţia de 4 ori, în timp ce alte 5 partide s-au încheiat la egalitate. Ultima oară, cele două echipe s-au întâlnit în preliminariile EURO 2016, atunci când Germania se impunea la Glasgow cu 2-1. În istoria Campionatelor Europene, cele două echipe s-au întâlnit în 1992. Gazda ediţiei din acest an a câştigat acel duel cu 2-0.

Scoţia s-a clasat pe locul al doilea al grupei A din preliminariile EURO 2024, în spatele Spaniei şi peste Norvegia, echipă care ratează turneul final. Cu cinci victorii în primele cinci meciuri, scoţienii au avut un început excelent de campanie. Cu toate acestea, în ultimele trei dueluri, ei au înregistrat o înfrângere şi două remize.

După ce 2022 şi 2023 au fost ani de uitat pentru Germania, în 2024, echipa lui Julian Nagelsmann este fără înfrângere. Trei victorii (Franţa, Olanda şi Grecia) şi un egal (Ucraina) au înregistrat nemţii în 2024.

Echipele probabile în Germania – Scoţia

Lotul Germaniei la EURO 2024

Portari: Oliver Baumann (Hoffenheim), Manuel Neuer (Bayern Munchen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona).

Fundași: Waldemar Anton (Stuttgart), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Joshua Kimmich (Bayern Munchen), Robin Koch (Frankfurt), Maximilian Mittelstadt (Stuttgart), David Raum (RB Leipzig), Antonio Rudiger (Real Madrid), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen).

Mijlocași: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Fuhrich (Stuttgart), Pascal Gross (Brighton), Ilkay Gundogan (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid), Jamal Musiala (Bayern Munchen), Aleksandar Pavlovic (Bayern Munchen), Leroy San e(Bayern Munchen), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen).

Atacanți: Maximilian Beier (Hoffenheim), Niclas Fullkrug (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Arsenal), Thomas Muller (Bayern Munchen), Deniz Undav (Stuttgart).

Lotul Scoţiei la EURO 2024

Portari: Zander Clark (Hearts), Angus Gunn (Norwich), Liam Kelly (Motherwell).

Fundași: Liam Cooper (Leeds), Grant Hanley (Norwich), Jack Hendry (Al Ettifaq), Ross McCrorie (Bristol City), Scott McKenna (Nottingham Forest), Ryan Porteous (Watford), Anthony Ralston (Celtic), Andy Robertson ( Liverpool), Greg Taylor (Celtic), Kieran Tierney (Arsenal).

Mijlocași: Stuart Armstrong (Southampton), Ryan Christie (Bournemouth), Billy Gilmour (Brighton), Ryan Jack (Scoția) John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Kenny McLean (Norwich), Scott McTominay (Manchester United) .

Atacanți: Che Adams (Southampton), Tommy Conway (Bristol City), Lewis Morgan (New York Red Bulls) James Forrest (Celtic), Lawrence Shankland (Hearts).

Cine e cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:25

Polonia – Austria 0-1 LIVE TEXT. Austriecii au deschis rapid scorul! Continuă lupta pentru calificarea în „optimi”

19:13

România – Belgia, la EURO 2024 | Radu Drăguşin: „Belgia e o echipă mult mai valoroasă decât Ucraina, dar avem încredere”

19:00

VIDEOLewis Hamilton, cel mai rapid pilot în FP2, în MP al Spaniei! Calificările sunt sâmbătă (17:00, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY)

18:32

”Nici Slovacia nu se aștepta la asta” Reacţia presei din Ucraina după ce jucătorii lui Rebrov au reuşit o remontada fantastică!

18:30

VideoDavid Popovici luptă pentru medalia de aur la 200m liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (19:36)

18:27

Emoţii pentru Slovacia înaintea meciului cu România! Cel mai valoros jucător s-a accidentat în timpul partidei cu Ucraina

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 4 FotoElena Măţan, momente dramatice în SUA: „Au fost peste 30 de împuşcături! Urăsc ţara asta!” 5 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 6 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri”
Citește și