Închide meniul

Gică Hagi, prima reacţie după calificarea României în optimi la EURO 2024. Mesaj pentru toţi românii: „Să continuăm să credem!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 iunie 2024, 21:08

Reclamă
Gică Hagi, prima reacţie după calificarea României în optimi la EURO 2024. Mesaj pentru toţi românii: „Să continuăm să credem!

Gică Hagi, prima reacţie după calificarea României în optimi la EURO 2024

Gică Hagi, în tricoul României / Profimediaimages

Gică Hagi a avut prima reacţie după calificarea României în optimi la EURO 2024. „Regele fotbalului românesc” a fost prezent la Frankfurt şi a aplaudat performanţa tricolorilor. Fiul său, Ianis Hagi, a contribuit la remiza cu Slovenia. A scos penalty-ul din care a marcat Răzvan Marin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Naţionala României a câştigat Grupa E de la EURO 2024. Tricolorii au obţinut patru puncte şi şi-au asigurat prezenţa în optimile de finală. De 24 de ani aşteptau românii astfel de performanţă.

Gică Hagi a avut prima reacţie după calificarea României în optimi la EURO 2024

Echipa a jucat, câştigă calificări, trofee. Echipa a jucat bine, după care fiecare poate să iasă în evidenţă.

Încredere mare, eu cred că ei de acum încolo pot să facă orice. Au arătat-o, poate ne trebuie puţin mai mult curaj. Ei pot juca şi mai bine.

N-am zis 100% că ajungem în semifinale, s-a interpretat. Publicul a arătat că e fantastic, cu ei, cu staff-ul, sperăm să trecem.

Reclamă
Reclamă 4

Facem parte cu toţii, suntem cu toţii acolo, toate echipele aduc jucători la naţională. Ăsta e scopul, să îi descoperim pe cei care joacă.

Nu există slabă, echipe foarte bune (n.r. despre viitoarea adversară). Aţi văzut Slovacia e echipă foarte bună. Important e să continuăm credem că putem„, a declarat Gică Hagi la Pro TV.

Naţionala României poate juca cu Slovenia sau cu Olanda în optimile de finală de la EURO 2024. Pentru a se duela cu Slovenia în optimi, „tricolorii” au nevoie ca Turcia și Portugalia să nu fie învinse de Cehia, respectiv Georgia, în ultimele două meciuri din Grupa F.

Reclamă

Cum au numit ucrainenii penalty-ul obţinut de Ianis Hagi în Slovacia – România

Jucătorii lui Edi Iordănescu au primit gol de la Duda, în minutul 24, dar au reuşit să revină pe tabelă înainte de pauză. Răzvan Marin a înscris după un penalty scos de Ianis Hagi.

Arbitrul partidei a acordat iniţial fault în marginea careului, dar s-a răzgândit după ce a primit indicaţii din cabina VAR. Jurnaliştii ucraineni au reacţionat imediat. „Decizie ciudată” au catalogat aceştia penalty-ul acordat de Daniel Siebert.

A fost penalty? Arbitrul meciului Slovacia – România a luat o decizie ciudată. Răzvan Marin a egalat scorul în minutul 37. Fotbalistul român a marcat dintr-un penalty.

Totuşi, arbitrul a arătat spre punctul cu var într-un moment foarte controversat. A fost măcar fault și, dacă da, a fost în suprafața de pedeapsă?„, au comentat cei de la sport.ua, care au făcut şi o captură cu momentul faultului.

Câţi bani primeşte FRF, după calificarea României în „optimi” la EURO 2024

Numai calificarea în optimile de finală va fi recompensată de UEFA cu 1.5 milioane de euro. Această sumă se adaugă la cea asigurată de tricolori în urma rezultatelor din faza grupelor. Victoria cu Ucraina, scor 3-0, a adus încă de la debut un milion de euro.

Stanciu şi coechipierii săi au mai asigurat un cec de 500.000 de euro pentru remiza cu Slovacia.

Pentru participarea la Campionatul European din Germania, FRF avea asigurată suma de 9.25 milioane de euro.

În total, Federaţia Română de Fotbal primeşte de la UEFA 12.250.000 de euro pentru EURO 2024. Suma se poate mări considerabil dacă tricolorii se califică în sferturile de finală.

Premiile pentru EURO 20204:

– victorie în faza grupelor: 1 milion de euro
– remiză în faza grupelor: 500.000 de euro
– calificarea în optimile de finală: 1.5 milioane de euro
– calificarea în sferturile de finală: 2.5 milioane de euro
– calificarea în semifinale: 4 milioane de euro
– calificarea în finală: 5 milioane de euro
– câştigătoarea EURO 2024: 8 milioane de euro

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
12:15

Lionel Messi nu va juca în Argentina – Peru, la Copa America! Ce s-a întâmplat cu superstarul lui Inter Miami

12:04

Florin Niță, discurs de mare campion înainte de România – Olanda: „Îmi doresc să nu mă opresc aici”

11:34

Germania – Danemarca LIVE TEXT (22:00). Țara gazdă continuă lupta pentru marele trofeu. Echipele probabile

11:26

Florin Niţă a ratat transferul. Dezvăluirile după Europeanul senzaţional făcut de portarul României

11:10

VIDEONikola Tsolov a câștigat cursa de sprint din Marele Premiu de Formula 3 al Austriei! Marea cursă, duminică (9:30, AntenaPLAY)

10:53

Brazilia face show la Copa America. Dublă pentru Vinicius Jr

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45)
Citește și