Închide meniul

Kylian Mbappe, făcut praf de un campion mondial înainte de Spania – Franţa: „Nu e demn de un căpitan. L-aş fi lăsat pe bancă”

Alex Masgras Publicat: 9 iulie 2024, 18:40

Reclamă
Kylian Mbappe, făcut praf de un campion mondial înainte de Spania – Franţa: „Nu e demn de un căpitan. L-aş fi lăsat pe bancă

Kylian Mbappe, făcut praf de un campion mondial înainte de Spania - Franţa: "Nu e demn de un căpitan. L-aş fi lăsat pe bancă"

Kylian Mbappe, în timpul unui meci / Profimedia

Kylian Mbappe a fost făcut praf de un campion mondial înainte de Spania – Franţa. Starul care urmează să evolueze la Real Madrid din sezonul viitor nu este pe placul lui Emmanuel Petit, care l-a criticat pentru prestaţiile sale de la acest turneu final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Emmanuel Petit consideră că Mbappe nu este demn pentru banderola de căpitan al Franţei şi este de părere că va juca în semifinala de marţi seară doar pentru că echipa lui Didier Deschamps întâlneşte Spania. Cu toate acestea, el are încredere că fostul atacant de la PSG poate „exploda” în semifinala de la EURO 2024.

Kylian Mbappe, făcut praf de un campion mondial înainte de Spania – Franţa: „Nu e demn de un căpitan. L-aş fi lăsat pe bancă”

Fostul fotbalist francez Emmanuel Petit, campion mondial în 1998, a declarat că atacantul Kylian Mbappe nu s-a arătat demn să poarte banderola de căpitan al echipei naţionale la EURO 2024, însă a adăugat că acesta ar putea „exploda” în meciul de marţi (astăzi) cu Spania, din semifinalele competiţiei, scrie L’Equipe, potrivit agerpres.ro.

Într-un interviu acordat televiziunii germane NTV, Petit a afirmat că „până acum el (Mbappe – n. r.) nu este demn de un căpitan” pentru că „nu îşi asumă destule responsabilităţi pe teren”. Potrivit fostului jucător al Barcei, Mbappe „nu este într-o formă fizică bună” pentru că „îl doare nasul rupt” şi „nu a fost la înălţime de la începutul acestui Campionat European”.

În opinia lui Petit, selecţionerul Didier Deschamps ar fi trebuit să-l înlocuiască mult mai devreme în sferturi de finală: „Era prea târziu când a fost schimbat la pauza prelungirilor în meciul din sferturi cu Portugalia. Ar fi trebuit schimbat după cel mult o oră.”

Reclamă
Reclamă 4

Petit, autorul ultimului gol din finala CM 1998 (3-0 cu Brazilia), crede că actualul căpitan al naţionalei Franţei ar trebui să fie rezervă în semifinală: „Va juca doar fiindcă adversarul se numeşte Spania. Altfel l-aş fi lăsat pe bancă”.

Totuşi, Petit nu exclude posibilitatea ca Mbappe să se trezească în partida de marţi de pe Allianz Arena. „Va exploda brusc în semifinale”, a spus fostul internaţional.

Kylian Mbappe, primele explicaţii după ce a ieşit cu dureri de pe teren în meciul cu Portugalia

Kylian Mbappe a venit cu primele explicaţii după ce a ieşit cu dureri de pe teren în meciul Portugalia – Franţa, scor 0-0 (0-1 d.l.d), din sferturile de finală ale EURO 2024. Starul lui Deschamps a acuzat noi probleme medicale şi a fost schimbat în minutul 106.

Reclamă

„(Ai cerut tu să fii înlocuit?) Da, vorbisem deja cu antrenorul la finalul timpului regulamentar. Am spus că vom mai încerca la pauza dintre reprizele de prelungire. I-am spus că nu mai pot, că sunt prea obosit. Mi-a răspuns: ‘ok’.

(În opinia ta, calificarea este meritată?) Este dificil să răspuns acum (n.r. zâmbeşte), pentru că este o euforie. Nu vreau să spun prostii – în vestiar, nu ne-am spus că încă nu am reuşit să înscriem vreun gol. Dar da, vom analiza problema şi vom încerca să rămânem la fel de puternici în apărare„, a declarat Kylian Mbappe la finalul partidei, potrivit lequipe.fr.

Se califică FCSB în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:40 27 iul.

FotoNadia Comăneci, imagini colosale la Jocurile Olimpice 2024, alături de Rafael Nadal, Serena Williams şi Carl Lewis

0:35 27 iul.

Vlad Chiricheş i-a răspuns lui Gigi Becali, după FCSB – Oţelul 0-2: „Crede că joc la mişto! Poate nu e ce vrea patronul mereu!”

0:33 27 iul.

Gigi Becali, ofertă uriaşă pentru Louis Munteanu: „M-am enervat şi mai fac transferuri”! Ce i-a propus lui Florin Tănase

0:22 27 iul.

Gigi Becali i-a făcut praf pe majoritatea jucătorilor, dar a avut un preferat după FCSB – Oţelul 0-2: „A fost cel mai bun”

0:06 27 iul.

Gigi Becali a „distrus” un jucător, după FCSB – Oţelul 0-2: „Te nenoroceşte! El a pierdut meciul!”

23:50

FCSB – Oţelul 0-2. Roş-albaştrii au suferit prima înfrângere a sezonului! Gălăţenii au trecut pe primul loc în Liga 1

1 VIDEOLando Norris, cel mai rapid în a doua sesiune de antrenamente din Marele Premiu al Belgiei, live în AntenaPLAY 2 FotoS-a încheiat festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Nadia Comăneci, apariţie pentru istorie 3 VIDEOCallum Voisin va pleca din pole-position în cursa de Formula 3 din Belgia, live în AntenaPLAY 4 VIDEOPaul Aron va pleca din pole-position în cursa de Formula 2 din Belgia, live în AntenaPLAY 5 FotoImagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena 6 VideoUltrașii din Bănie și-au ieșit din minți, după Maribor – Universitatea Craiova 2-0. Jucătorii pe care îi cer dați afară!
Citește și