Închide meniul

Lotul provizoriu al Italiei, pentru EURO 2024! Fotbalistul suspendat pentru pariuri, prezent! Vedetele care lipsesc

Viviana Moraru Publicat: 23 mai 2024, 18:00

Reclamă
Lotul provizoriu al Italiei, pentru EURO 2024! Fotbalistul suspendat pentru pariuri, prezent! Vedetele care lipsesc

Lotul provizoriu al Italiei, pentru EURO 2024

Jucătorii naţionalei Italiei, în timpul unui meci/ Profimedia

Luciano Spalletti a anunţat lotul provizoriu, de 30 de jucători, al Italiei pentru EURO 2024. S-au remarcat numele surprinzătoare ale lui Stephan El Shaarawy, de la AS Roma, şi Nicolo Fagioli, de la Juventus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mijlocaşul Nicolo Fagioli a fost convocat la puţin timp după ce s-a încheiat suspendarea îndelungată dictată împotriva sa pentru participarea la pariuri sportive pe platforme clandestine.

Lotul provizoriu al Italiei, pentru EURO 2024

Se remarcă prezenţa debutantului Riccardo Calafiori, fundaşul echipei Bologna, revelaţia din Serie A, dar şi absenţa lui Ciro Immobile, cu un sezon slab pentru Lazio Roma, şi a lui Federico Gatti şi Manuel Locatelli, ultimii doi de la Juventus.

Aşa cum era de aşteptat, din lot nu fac parte Sandro Tonali, de la Newcastle United, suspendat pentru încălcarea regulamentului referitor la pariuri, şi Nicolo Zaniolo, de la Aston Villa, accidentat.

Altă absenţă previzibilă este a mijlocaşului Marco Verratti, care s-a transferat în septembrie de la PSG la echipa qatariană Al-Arabi. Verratti nu a fost convocat niciodată de Spalletti, numit în vara anului trecut în locul lui Roberto Mancini, selecţionerul cu care Italia a câştigat EURO 2020.

Reclamă
Reclamă 4

Lotul definitiv al Squadrei Azzurra va fi redus la 26 de jucători pe 6 iunie. În atac, punctul slab pentru La Nazionale, Spalletti a convocat şapte jucători, printre care Federico Chiesa (Juventus), Mateo Retegui (Genoa) şi Gianluca Scamacca (Atalanta Bergamo). Scamacca, care a câştigat miercuri Europa League cu Atalanta, este în formă, cu nouă goluri marcate în toate competiţiile în mai puţin de două luni, notează agerpres.ro.

Italia va întâlni Albania, Spania şi Croaţia în Grupa G de la EURO 2024, competiţie care va avea loc în Germania între 14 iunie şi 14 iulie. Echipa va juca două meciuri amicale înainte de turneul final cu Turcia, pe 4 iunie, şi Bosnia, cinci zile mai târziu.

Lotul provizoriu al Italiei 

Portari: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain/Franţa), Alex Meret (Napoli), Ivan Provedel (Lazio Roma), Guglielmo Vicario (Tottenham/Anglia)

Reclamă

Fundaşi: Francesco Acerbi (Inter Milano), Alessandro Bastoni (Inter Milano), Raoul Bellanova (Torino FC), Alessandro Buongiorno (Torino FC), Riccardo Calafiori (Bologna), Andrea Cambiaso (Juventus), Matteo Darmian (Inter Milano), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Federico Dimarco (Inter Milano), Gianluca Mancini (AS Roma), Giorgio Scalvini (Atalanta)

Mijlocaşi: Nicolo Barella (Inter Milano), Bryan Cristante (AS Roma), Nicolo Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Verona), Davide Frattesi (Inter Milano), Jorginho (Arsenal/Anglia), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Samuele Ricci (Torino FC)

Atacanţi: Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (AS Roma), Riccardo Orsolini (Bologna), Giacomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegui (Genoa), Gianluca Scamacca (Atalanta), Mattia Zaccagni (Lazio)

Lotul Portugaliei pentru EURO 2024. Recordul uriaş al lui Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo nu lipseşte din lotul Portugaliei pentru EURO 2024. Roberto Martinez va miza şi pe alţi doi veterani: Pepe şi Rui Patricio.

Cristiano Ronaldo a fost inclus pe lista de 26 de jucători dezvăluită, marţi, de selecţionerul Portugaliei, Roberto Martinez pentru Euro 2024. Câştigător al Balonului de Aur de cinci ori, Ronaldo, în vârstă de 39 de ani, va participa la al 11-lea său turneu internaţional major.

La 20 de ani de la debutul său la Euro 2004 în Portugalia şi la opt ani de la triumful Seleçao la Euro 2016, Ronaldo, care evoluează în liga saudită, se pregăteşte să participe la cel de-al 6-lea său Campionat European, un nou record de prezenţe la un Campionat European pentru cel care deţine deja recordul mondial de selecţii (206) şi de goluri (128) pentru echipa naţională. Din lotul Portugaliei nu lipseşte nici Pepe, în vârstă de 41 de ani.

Ce crezi că va face România în primul meci de la EURO 2024, cu Ucraina?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:50 15 iun.

Italia – Albania 2-1! Debut cu dreptul pentru campioana europeană en-titre, la EURO 2024

23:38 15 iun.

EXCLUSIVCele două mari dileme ale lui Edi Iordănescu, înaintea marelui meci cu Ucraina! Deciziile pe care trebuie sa le ia în timp record

23:20 15 iun.

„Așa vom trata meciul!” Zinchenko și-a făcut planul înainte de România – Ucraina! Mesajul vedetei de la Arsenal

22:57 15 iun.

„Nu sunt o țestoasă ninja!” Marcus Thuram a fost confundat cu Kylian Mbappe și a lansat o ironie fabuloasă!

22:56 15 iun.

Borna negativă atinsă de Spania, prima dată după zece ani şi 112 meciuri! Ce s-a întâmplat în victoria cu Croaţia

22:21 15 iun.

Cel mai rapid gol din istoria EURO! Albania a dat lovitura în duelul cu Italia, după doar 23 de secunde

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 VIDEOGeorge Russell va pleca din pole-position în Marele Premiu al Canadei! Cursa e duminică (20:45, Antena Stars şi AntenaPLAY) 3 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 4 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 5 Singura condiţie pentru ca Simona Halep să revină în top! Verdictul lui Gică Popescu: „Tenisul fără Simona e atât de sărac” 6 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Canadei. Norris a fost pe 2. Dezastru total pentru piloţii de la Ferrari
Citește și