Închide meniul

Luciano Spalletti, după ce Italia a egalat Croaţia în al optulea minut al prelungirilor: „Am meritat calificarea”

Dan Roșu Publicat: 25 iunie 2024, 9:27

Reclamă
Luciano Spalletti, după ce Italia a egalat Croaţia în al optulea minut al prelungirilor: „Am meritat calificarea

Luciano Spalletti, după ce Italia a egalat Croaţia în al optulea minut al prelungirilor: "Am meritat calificarea"

Luciano Spalletti, la finalul meciului Croaţia - Italia - Profimedia Images

Luciano Spalletti a vorbit după ce Italia a egalat Croaţia (1-1), în al optulea minut al prelungirilor partidei de la EURO 2024. Golul înscris de Mattia Zaccagni a trimis Squadra Azzurra în optimi. Croaţii au nevoie de un miracol pentru a nu fi eliminaţi din faza grupelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Încă nu ne-am arătat adevăratul nostru nivel, dar această calificare este meritată şi a fost dificilă. În seara asta (luni seara, n. red.), am meritat calificarea, pentru ce am văzut pe teren”, a declarat Spalletti la conferinţa de presă.

Luciano Spalletti, după ce Italia a egalat Croaţia în al optulea minut al prelungirilor: „Am meritat calificarea”

„Voi aţi spus că este ‘grupa morţii’. Eu nu am spus asta. Dar Spania este foarte puternică şi Croaţia la fel”, a adăugat selecţionerul Italiei.

„La final, am avut şase jucători în atac şi trebuia totuşi să păstrăm un echilibru. Ceilalţi jucători, în trei, trebuiau să acopere 60 m de teren şi au făcut-o. Cei care au intrat au fost uriaşi, cei care au jucat zece minute au fost fundamentali. Ei au fost perfecţi”, a explicat Spalletti.

„Desigur, sunt lucruri de îmbunătăţit şi trebuie să le facem repede. Dar facem ce trebuie făcut”, a adăugat el.

Reclamă
Reclamă 4

„Dacă uneori coborâm sub nivelul minim în anumite momente, este pentru că există presiune. Nu este simplu să începi ştiind un egal nu-ţi ajunge. Te poate face să nu fii suficient de curajos”, a mai spus selecţionerul italian.

Italia s-a calificat în optimile EURO 2024

Croaţii au deschis scorul prin veteranul Luka Modric (55), după ce tot el ratase un penalty un minut mai devreme, însă Squadra Azzurra a egalat la ultima fază, prin Mattia Zaccagni (90+8), rezultat la care croaţii, medaliaţi cu bronz la CM 2022, sunt practic eliminaţi.

Italia s-a clasat pe locul secund în grupă şi va juca în optimi contra Elveţiei, a doua clasată în Grupa A.

Reclamă

Croaţia termină pe locul al treilea, cu două puncte, astfel că are şanse foarte mici de a se număra printre cele mai bune patru echipe de pe această poziţie în cele şase grupe.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
17:43

Cine va arbitra România – Olanda, din optimile EURO 2024! Centralul a fost implicat într-un scandal uriaş de luare de mită

17:41

„Își face propriul nume!” Ianis Hagi, analizat de specialiști înainte de România – Olanda! Verdict despre comparația cu tatăl său

17:10

LIVE VIDEOCalificările pentru cursa de sprint în Marele Premiu al Austriei sunt ACUM, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY

17:10

VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 28 iunie

17:01

„E frustrat!” Dumitru Dragomir a auzit că Ladislau Boloni nu a fost impresionat de calificarea României și a răbufnit

16:43

„Ne supraestimăm!” Virgil van Dijk, semnal de alarmă înainte de România – Olanda! Mesaj direct fani

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 3 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și