Închide meniul

„O greşeală fatală!” Avertisment pentru România, înaintea duelului decisiv cu Slovacia: „Nu va fi un meci de salon!”

Viviana Moraru Publicat: 23 iunie 2024, 18:22

Reclamă
„O greşeală fatală! Avertisment pentru România, înaintea duelului decisiv cu Slovacia: „Nu va fi un meci de salon!

Avertisment pentru România, înaintea duelului decisiv cu Slovacia

Jucătorii României, în timpul unui meci la EURO 2024/ Profimedia

Daniel Pancu a lansat un avertisment pentru România, înaintea duelului decisiv cu Slovacia, de la EURO 2024. Selecţionerul U21 a declarat că partida nu ar trebui abordată la egal, fiind de părere că meciul va fi unul extrem de dificil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România este pe primul loc în Grupa E, după două meciuri disputate. În ultima etapă a grupelor, „tricolorii” vor înfrunta Slovacia. Partida se va disputa miercuri, de la ora 19:00, şi va fi în format live text, pe AS.ro.

Avertisment pentru România, înaintea duelului decisiv cu Slovacia

Daniel Pancu a prefaţat duelul României cu Slovacia şi a transmis că „tricolorii” nu ar trebui să se gândească la un rezultat de egalitate. Presa internaţională a transmis că acest rezultat ar reprezenta „blatul perfect”, dat fiind faptul că într-un asemenea scenariu, ambele echipe s-ar califica în optimi.

De asemenea, Daniel Pancu a transmis că meciul poate fi câştigat de România, fiind de părere că indiferent de rezultatul pe care îl vor obţine, „tricolorii” vor pleca cu fruntea sus de la EURO 2024.

„Știi cât de periculos e meciul ăsta cu Slovacia?! Eu am jucat vreo 5-6 meciuri în care ambele echipe erau mulțumite cu egalul. Un lucru e obligatoriu: să nu te gândești nicio clipă că ar putea fi ceva aranjat! E o greșeală fatală! Toți jucătorii trebuie să fie de acord. Dacă unul singur are vreo îndoială, nu se mai întâmplă nimic.

Reclamă
Reclamă 4

Știu cazuri în care atacanții spuneau că pe ei nu îi interesează pactul, că vor să dea goluri. Au fost mereu discuții, nu toate s-au terminat cum ne-am dorit. Dacă cineva se poate gândi la un scenariu de genul ăsta, e o greșeală fatală. Nu se poate întâmpla un meci de salon. E greșit să abordezi un meci la egal, ca principiu, iar Slovacia e o echipă la îndemână, o putem învinge.

Sunt optimist că ne calificăm, sunt sigur că mergem în optimi, o să depășim și bariera mentală a generațiilor din urmă. Oricum, orice s-ar întâmpla, indiferent de cum se termină acest Euro, echipa națională va rămâne cu o impresie pozitivă”, a declarat Daniel Pancu, conform gsp.ro.

Toate calculele pentru calificarea României în „optimi” la EURO 2024

România continuă să fie „la mâna ei” în încercarea de a obţine calificarea în optimile de finală. În cazul unei victorii cu Slovacia, tricolorii sunt siguri de clasarea pe unul dintre primele două locuri din Grupa E.

Reclamă

Tricolorii sunt siguri de accederea în fazele eliminatorii şi în cazul unui rezultat de egalitate cu Slovacia. Golaverajul îi ajută pe jucătorii lui Edi Iordănescu, care nu pot ajunge pe ultimul loc.

În schimb, calculele se complică dacă România pierde şi cu Slovacia. Naţionala noastră rămâne cu trei puncte şi are nevoie ca Belgia să învingă Ucraina în ultima etapă. Mai are nevoie de rezultate favorabile şi în cel puţin două dintre celelalte grupe.

Patru dintre cele şase echipe care se vor clasa pe locul 3 obţin calificarea. Principalul criteriu de departajare este numărul de puncte, după care golaverajul, golurile marcate şi victoriile. Astfel, România va avea nevoie ca în alte două grupe să fie naţionale clasate pe locul 3 cu cel mult trei puncte, dar un golaveraj inferior.

Această situaţie se poate înregistra în Grupa A, dacă Scoţia nu o învinge pe Ungaria. În Grupa B, tricolorii ar avea nevoie ca Spania şi Italia să nu piardă. La fel şi în Grupa F, acolo unde Portugalia trebuie să nu cedeze cu Georgia.

Se califică naţionala României în "sferturi" la EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:01 27 iun.

România – Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

22:56 27 iun.

„Incredibil! Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva!” Meciul de la EURO 2024 care l-a şocat pe Marius Şumudică

22:52 27 iun.

Gigi Becali a dezvăluit că Daniel Popa are deja probleme la FCSB! Ce se întâmplă cu noul atacant al campioanei

22:31 27 iun.

Sepsi a condus-o pe Ferencvaros cu 4-0, însă scorul final a surprins pe toată lumea! Ce a reușit campioana din Ungaria

22:30 27 iun.

Programul complet al Marelui Premiu de Formula 1™ al Austriei. Marea cursă e duminică, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

22:14 27 iun.

„Mitralieră atomică!” Gigi Becali, „cucerit” de Alex Băluță! Pe ce poziție va juca la FCSB, după venirea lui Marius Ștefănescu

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 Slovacia – Ucraina 1-2. Ucrainenii au reuşit prima victorie de la EURO 2024, după ce au fost conduşi! Shaparenko, gol şi assist
Citește și