Închide meniul

Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO

Dan Roșu Publicat: 18 iunie 2024, 23:50

Reclamă
Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO

Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului

Profimedia

Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului, prin Francisco Conceicao. Portugalia lui Cristiano Ronaldo a fost condusă, dar a reuşit să întoarcă rezultatul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Încă din startul meciului, portughezii au bifat două borne istorice: Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din istorie care evoluează la şase turnee finale de Campionat European, iar Pepe este cel  mai în vârstă fotbalist din istoria turneelor finale europene, la 41 de ani şi 113 zile.

Cristiano Ronaldo a semnat prima ocazie a meciului, în minutul 8, iar lusitanii au dominat prima parte a meciului de la Leipzig. Stanek i-a interzis golul lui Ronaldo în minutul 32, într-o fază în care starul portughez scăpase singur cu portarul ceh, pentru ca tot Ronaldo să îl încerce pe Stanek cu un şut în minutul 45+1. După pauză, cehii au deschis scorul, împotriva cursului jocului, prin Lukas Provod, care a înscris cu un şut frumos din afara careului, în minutul 62. După numai şapte minute Nuno Mendes a trimis cu capul în faţa porţii, iar Stanek a respins greşit, exact în picioarele lui Robin Hranac, balonul a deviat şi a intrat în plasă. Autogol şi lusitanii egalau pe tabela de marcaj, 1-1. Portugalia a avut un gol anulat la Diogo Jota, în minutul 87, când Cristiano Ronaldo a fost în ofsaid, dar elevii lui Martinez au înscris în minutul 90+2, prin Francisco Conceicao şi Portugalia s-a impus cu 2-1.

Portugalia – Cehia 2-1

Min. 90+4: FINAL DE MECI! Victorie dramatic pentru naţionala lui Cristiano Ronaldo.

Min. 90+2: Portugalia – Cehia 2-1. Conceicao a marcat din 2 metri. Final dramatic în Portugalia – Cehia.

Min. 87: Gol anulat pentru portughezi cu ajutorul VAR. Diogo Jota a trimis mingea în poartă după ce Cristiano Ronaldo a trimis în bară. Reluările au arătat că Ronaldo se afla în offside.

Reclamă
Reclamă 4

Min. 69: Portugalia – Cehia 1-1. Portughezii au egalat prin autogolul lui Hranac. Portugalia a egalat după 7 minute.

Min. 62: Portugalia – Cehia 0-1! Provod a marcat cu un şut fabulos de la marginea careului.

Min. 58: Cristiano Ronaldo încearcă să marcheze din lovitură liberă, dar Stanek a reuşit să reţină mingea şutată de starul portughez.

Reclamă

Min. 45+5: Ocazie Portugalia! Cristiano Ronaldo a tras din interiorul careului, dar Stanek a reuşit să respingă.

Min. 23: Ocazie Portugalia. Ruben Dias a tras de la marginea careului, dar mingea a fost deviată în corner.

Min. 1: A început partida!

Portugalia: D. Costa – Dalot, Pepe, R. Dias – Cancelo, B. Silva, B. Fernandes, Vitinha, N. Mendes – C. Ronaldo, R. Leao

Rezerve: R. Patricio, J. Sa, Antonio Silva, F. Conceicao, N. Semedo, Diogo Jota, G. Inacio, Joao Felix, P. Neto, J. Neves, R. Neves, Palhinha, D. Pereira, G. Ramos

Selecționer: Roberto Martinez

Cehia: Stanek – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Sulc, Soucek, Provod, Doudera – Kuchta, Schick

Rezerve: Jaros, Kovar, Barak, Cerny, Cerv, Chory, Chytil, Hlozek, D. Jurasek, M. Jurasek, Lingr, Sevcik, Vitik, Vlcek, Zima

Selecționer: Ivan Hasek

Portugalia – Cehia LIVE TEXT (22:00). Echipa lui Cristiano Ronaldo începe drumul spre trofeul EURO 2024

Cehia a câştigat şi ea, la rândul ei, trofeul în 1976. Pe lângă succesul adus de scăriţa celebră a lui Panenka în faţa lui Sepp Maier, cehii şi-au mai trecut în cont finala din 1996 şi 3 locuri 3, în 1960, 1980 şi 2004.

Aceasta va fi a lasea partidă oficială dintre cele două formaţii, iar lusitanii s-au impus de patru ori, piezând un singur meci. Golaverajul e de asemenea unul sever, 10-2.

Cristiano Ronaldo, mesaj despre retragere înainte de EURO 2024

Cristiano Ronaldo a transmis un mesaj despre retragere, chiar înainte de EURO 2024. Acesta a recunoscut faptul că la vârsta de 39 de ani, faptul că participă la un turneu final alături de naţionala sa este un mare cadou pe care l-a primit.

Cristiano Ronaldo va evolua la a şasea ediţie de EURO 2024. Starul lusitan este pe cale să devină primul jucător din istorie care reuşeşte o astfel de performanţă.

„Este bine să ai picioarele pe pământ, dar cu gândul la cer și să visezi la Campionatul European. Visăm și suntem pregătiți. Talentul îl avem, dar cum spun de multe ori, talentul se muncește, nimeni nu îți dă nimic. Iar echipa este pregătită să muncească”, a declarat Cristiano Ronaldo, conform marca.com.

Știu că nu mai am mulți ani în fotbal. Să joci fotbal după 35 sau 36 de ani este deja un cadou. Eu am 39 de ani și încerc să savurez 39 de ani”, a mai spus Cristiano Ronaldo.

La Campionatul European din Germania, Cristiano Ronaldo poate deveni cel mai în vârstă jucător care a evoluat vreodată la un turneu final continental, urmând să-l depăşească pe Lothar Matthaus. De asemenea, CR7 poate deveni şi cel mai în vârstă jucător care marchează la EURO, recordul fiind deţinut în prezent de Ivica Vastic, care a punctat la vârsta de 38 de ani şi 257 de zile.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:58

Nicușor Bancu va rata următorul meci de la EURO 2024, în cazul unei calificări în optimi! Lovitură pentru Edi Iordănescu

19:53

România, salvată de VAR la EURO 2024! Ianis Hagi a scos penalty după o fază controversată. Daniel Siebert şi-a schimbat decizia

19:47

Răzvan Marin e golgheter la EURO 2024, după reușita din Slovacia – România! Performanță fabuloasă pentru mijlocaș

19:36

Ondrej Duda a deschis scorul în Slovacia – România! Greșeală uriașă în defensiva lui Edi Iordănescu

19:27

Andrei Raţiu şi Ianis Hagi, ratări colosale la aceeaşi fază în Slovacia – România! Fază superbă reuşită de tricolori

19:21

Ucraina – Belgia 0-0. Luptă strânsă pentru calificarea în optimile EURO 2024 în grupa României

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 3 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 6 VideoDavid Popovici şi ştafeta României, locul 5 în finala de 4×100 m liber de la Campionatele Europene de înot de la Belgrad
Citește și