Închide meniul

România – Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

Valentin Pîrcălabu Publicat: 27 iunie 2024, 23:01

Reclamă
România – Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

România - Olanda, în optimi la EURO 2024. Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

Colaj Profimedia

România – Olanda este meciul care ne interesează cel mai mult în optimi la EURO 2024, iar „tricolorii” lui Edi Iordănescu au o misiune infernală pentru calificarea în sferturile de finală, având în vedere cu ce colos ne luptăm.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a câştigat o grupă cu Belgia, Slovacia şi Ucraina, dar a avut un ghinion teribil în momentul în care şi-a aflat adversara din optimi. Olanda este cea mai puternică echipă care s-a calificat de pe locul 3. Naţionala lui Ronald Koeman a terminat pe locul 3 într-o grupă câştigată de Austria şi în care Franţa s-a clasat pe locul al doilea.

România – Olanda, în optimi la EURO 2024 – Cu ce colos ne luptăm, de fapt, pentru sferturile de finală de la Campionatul European

Deşi a ajuns în optimile de finală de pe locul 3, Olanda rămâne una dintre cele mai puternice naţionale din lume. Cota de piaţă a starurilor lui Koeman este de aproape 10 ori mai mare decât cea a României. Astfel, Olanda are un lot evaluat de Transfermarkt la 815 milioane de euro, în timp ce naţionala lui Edi Iordănescu valorează doar 92,13 milioane de euro.

Diferenţa este una uriaşă şi când vine vorba de cota de piaţă a fiecărui jucător în parte. Cel mai bine cotat român este Radu Drăguşin, cu 25 de milioane de euro. Următorul în top este Dennis Man, cu 9 milioane de euro, în timp ce Darius Olaru şi Florinel Coman sunt cotaţi la 7 milioane de euro.

Cel mai valoros jucător din lotul Olandei este starul de 20 de ani de la Leipzig, Xavi Simons: 80 de milioane de euro. Matthijs de Ligt este următorul în top, cu 65 de milioane de euro. Colegul lui Drăguşin de la Tottenham, Micky van de Ven este cotat şi el la 55 de milioane de euro.

Reclamă
Reclamă 4

George Pușcaș, mesaj de luptă înainte de România – Olanda

George Pușcaș a transmis un mesaj de luptă înainte de România – Olanda! Atacantul echipei naționale a dezvăluit că nu se teme de duelul din „optimile” EURO 2024. Înainte de marele meci, Pușcaș a transmis că România se poate impune în fața Olandei, dat fiind faptul că echipa națională arată ca o „familie” în teren.

De asemenea, acesta a vorbit și despre Virgil van Dijk, vedeta Olandei, și a dat de înțeles faptul că nu se teme de fundașul lui Liverpool.

”Știm că Olanda este o echipă puternică. Ne-am arătat calitățile, suntem o echipă puternică, care stă bine în teren. Ar trebui să fie mai atenți la noi, din moment ce ai spus că au fost ușurați când au aflat că joacă cu noi. O să îl ascultăm pe selecționer, care va pregăti bine partida. Este o performanță remarcabilă. Am celebrat ieri într-un stil mare, în familie, în familia galbenă, dar trebuie să ne gândim la următorul meci. Ne recuperăm și vom da totul contra Olandei.

Reclamă

(n.r.-Virgil van Dijk) E unul dintre cei mai buni jucători din lume, nu pot să spun lucruri rele despre el. Mă gândesc că este un jucător excelent, un luptător. Vom juca împotriva tuturor, nu doar contra unui singur jucător. Eu cred că vom fi pregătiți la ora jocului, nu avem altceva de făcut. Ne regăsim într-un moment istoric pentru România și cred că, dacă tot am ajuns aici, vom fi pregătiți de meciul cu Olanda.

Sunt recunoscător să pot să ajung la o asemenea competiție și să pot să înfrunt unul dintre cei mai buni jucători din lume. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat oportunitatea să pot să joc pentru România. Avem credință mare că putem bate Olanda. Sunt foarte entuziasmat pentru partida cu Olanda”, a spus George Pușcaș, la conferința de presă.

Cine va câştiga Marele Premiu al Austriei?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
9:30

LIVE VIDEOCursa de Formula 3 din Austria este ACUM în AntenaPLAY! Startul, întârziat cu 10 minute

9:01

„Asta i-a derutat pe toţi” Julian Nagelsmann a dezvăluit momentul de care s-a temut în Germania – Danemarca: „Avem mult de lucru”

8:52

Mihai Stoica a anunţat care sunt şansele României în faţa Olandei, la EURO 2024: „Cu Austria nu a fost cine ştie ce”

8:45

„Voi exploda!” Antrenorul lui Radu Drăguşin a făcut praf VAR-ul, după Germania – Danemarca: „Nu de aceea am adus tehnologia”

8:17

Dennis Man, transfer uriaş de 17 milioane de euro. Poate semna imediat după EURO 2024

23:59 29 iun.

Joachim Andersen, de la agonie la extaz în decurs de cinci minute. Gol anulat şi henţ în careu în Germania – Danemarca, la EURO!

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOMax Verstappen a câştigat Marele Premiu al Spaniei, în direct pe Antena 1 şi live stream în AntenaPLAY! Spectacol la Barcelona 4 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 5 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 6 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă
Citește și