Închide meniul

„S-au calificat cu stil!” UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant” de la EURO

Viviana Moraru Publicat: 28 iunie 2024, 23:36

Reclamă
„S-au calificat cu stil! UEFA a analizat „la sânge naţionala lui Edi Iordănescu! Care a fost momentul „culminant de la EURO

UEFA a analizat "la sânge" naţionala lui Edi Iordănescu

Jucătorii naţionalei României, la începutul unui meci de la EURO 2024/ Profimedia

UEFA a analizat la „sânge” naţionala lui Edi Iordănescu, înaintea duelului cu Olanda, din optimile EURO 2024. Oficialii forului continental i-au lăudat pe „tricolori” pentru parcursul din Germania şi au subliniat că „momentul culminant” a fost reprezentat de victoria fabuloasă cu Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se pregăteşte de duelul cu Olanda, care se va disputa miercuri, de la ora 19:00. „Tricolorii” se întorc pe arena de la Munchen, acolo unde au învins Ucraina cu 3-0.

UEFA a analizat „la sânge” naţionala lui Edi Iordănescu

UEFA a mai amintit şi de performanţele României din trecut, de la EURO 2000, cât şi de la Campionatul Mondial din 1994. Oficialii forului continental susţin că Edi Iordănescu are sarcina de a depăşi performanţa remarcabilă înregistrată de tatăl său, în urmă cu 30 de ani. atunci când „tricolorii” reuşeau să se califice în sferturile Cupei Mondiale.

„România a ajuns în faza eliminatorie a unui EURO pentru prima dată în 24 de ani și a făcut-o cu stil, câștigând Grupa E. Victoria lor cu 3-0 în fața Ucrainei a fost un moment culminant, echipa lui Edward Iordănescu punând în față o minunată echipă de atac în fața fanilor la Munchen.

Sarcina lor acum este să imite sau chiar să meargă mai bine decât acea echipă celebră de la EURO 2000, care a ajuns în sferturile de finală înainte de a fi învinsă de Italia.

Reclamă
Reclamă 4

Sinonim cu o abordare modernă și meticuloasă a pregătirii meciurilor, Iordănescu intenționează să construiască o nouă generație incitantă pentru echipa națională. El se străduiește să extragă maximum de la jucătorii săi și să le ofere suporterilor care călătoresc din România multe motive de bucurie.

Tatăl lui Edward Iordănescu, Anghel, a antrenat naționala până în sferturile de finală ale Cupei Mondiale în 1994 – cea mai bună performanță la un campionat major”, au notat cei de la UEFA.com.

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda

Adrian Mutu cere o schimbare majoră în echipa naţională, înaintea meciului cu Olanda, din optimile EURO 2024. „Briliantul” este de părere că Edi Iordănescu ar trebui să schimbe sistemul de joc, dată fiind şi suspendarea titularului Nicuşor Bancu.

Reclamă

Edi Iordănescu nu se va putea baza pe Nicuşor Bancu, în duelul cu Olanda, fundaşul fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Astfel, Adrian Mutu i-a dat un sfat selecţionerului.

„Briliantul” consideră că Iordănescu Jr ar putea să schimbe sistemul şi să mizeze pe o linie de trei fundaşi, anume Andrei Burcă, Radu Drăguşin şi Vasile Mogoş.

„N-avem opțiuni, decât pe Mogoș și pe Sorescu. Aici sunt plusuri și minusuri. Dacă îl bagi pe Mogoș, el nu poate să-și folosească piciorul stâng și nici nu are incursiunile pe care la are Sorescu.

Cred că în momentul de față putem juca cu trei fundași. Adică cu Mogoș, Drăgușin și Burcă. Burcă știe să joace pe partea stângă, a jucat mereu acolo. Mogoș, el o să joace, nu are probleme din punct de vedere tactic. Dar nu cred că Edi va schimba în trei.

E greu. Dacă nu schimbă în trei, eu îl văd pe Sorescu. Dar nu sunt așa sigur, că pe final a trecut în 5-4-1 și poate a făcut o probă”, a declarat Adrian Mutu, conform fanatik.ro.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
23:56

Se cunosc primele două sferturi de la EURO 2024. Spania – Germania este meciul „şoc”! Tabloul înainte de România – Olanda

23:50

Spania – Georgia 4-1. Ibericii au revenit spectaculos şi sunt în sferturi la EURO 2024. Îi aşteaptă duelul „de foc” cu Germania

23:38

Memphis Depay, înainte de România – Olanda: „Trebuie să facem mai mult! Cu Austria am jucat cel mai bine!”

23:27

Lamine Yamal, un nou record fabulos la EURO 2024. Performanţa unică realizată în partida cu Georgia

22:56

Controversă URIAŞĂ la golul marcat de Rodri! Arbitrul l-a validat, deşi Morata era în poziţie de ofsaid şi pe direcţia şutului

22:43

Cămătaru, cuvinte uriaşe despre România în presa din Olanda: „Poporul român este în spatele echipei! Jucăm în 12 jucători!”

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 FotoIvana Knoll a încins atmosfera la Croaţia – Italia! Apariţie „fierbinte”, cu care a atras toate privirile 3 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și