Închide meniul

S-au doborât recorduri în Germania – Scoţia 5-1, meciul de debut de la EURO 2024! Starurile lui Nagelsmann au fost de neoprit

Iulian Focșăneanu Publicat: 15 iunie 2024, 0:04

Reclamă
S-au doborât recorduri în Germania – Scoţia 5-1, meciul de debut de la EURO 2024! Starurile lui Nagelsmann au fost de neoprit

S-au doborât recorduri în Germania - Scoţia 5-1

Jucătorii Germaniei, în timpul meciului de la EURO 2024 / Profimediaimages

S-au doborât mai multe recorduri în meciul Germania – Scoţia, scor 5-1, care a deschis EURO 2024. Jucătorii lui Julian Nagelsmann au dat recital, pe Allianz Arena, în faţa zecilor de mii de fani. Nemţii au început ca din tun turneul final pe care îl găzduiesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Panzerele” au deschis scorul încă din minutul 10, prin Florian Wirtz, noua senzaţie a fotbalului mondial. Imediat după, a înscris şi un alt jucător de 21 de ani, Jamal Musiala. A fost pentru prima dată când, într-un meci de la Campionatul European, îşi trec numele pe tabelă doi jucători de cel mult 21 de ani (de la aceeaşi echipă).

S-au doborât recorduri în Germania – Scoţia 5-1

În minutul 45+1 a înscris, din penalty, şi Havertz. Niciodată nu a mai înscris Germania trei goluri la EURO, în prima repriză a unui meci de la EURO.

Reclamă
Reclamă 4

S-a mai stabilit un record! Pentru prima dată la un Campionat European, un antrenor a trimis pe teren un jucător care este mai în vârstă decât el. Julian Nagelsmann (36 de ani) l-a titularizat între buturi pe Manuel Neuer (38 de ani).

Florian Wirtz, marcatorul primului gol de la EURO 2024

Florian Wirtz a fost marcatorul primului gol de la EURO 2024. Atacantul de 21 de ani a avut nevoie de numai 10 minute pentru a înscrie în Germania – Scoţia, meciul de debut de la turneul final. Puştiul minune al nemţilor continuă sezonul fabulos.

Reclamă

Mijlocaşul ofensiv putea deschide scorul încă din primul minut, dar nu a mai durat mult până şi-a trecut numele pe tabela de pe Allianz Arena. Kimmich l-a „servit”, iar şutul său din centrul careului nu a putut fi respins de Gunn.

Florian Wirtz a înscris cel de-al doilea său gol în tricoul naţionalei de seniori a Germaniei. La 21 de ani şi 42 de zile, a devenit cel mai tânăr marcator al Germaniei care înscrie la un Campionat European. A fost urmat imediat de coechipierul său, Musiala.

Wirtz este într-o formă de zile mari. A contribuit din plin la titlul câştigat de Bayer Leverkusen în Bundesliga. A şi fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului din campionatul Germaniei.

Decarul lui Xabi Alonso a avut 18 goluri şi 20 de pase decisive pentru Leverkusen, în toate competiţiile. Cota lui de piaţă a ajuns astfel la 130 de milioane de euro pe Transfermarkt.

Wirtz a devenit al treilea jucător german care înscrie primul gol al unei ediţii de Campionat European. Performanţa a mai fost reuşită de Gerd Muller (1972) şi Karl-Heinz Rummenigge (1980).

Pe ce poziţie se va clasa România în Grupa E de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
10:50

VIDEODavid Popovici şi Patrick Dinu s-au calificat în semifinalele probei de 100 metri liber, LIVE STREAM în AntenaPLAY

10:34

FCSB îşi află azi adversara din primul tur preliminar din Champions League! Tragerea la sorţi, LIVE TEXT, 15:00

10:19

Boston Celtics a cucerit un titlu istoric în NBA

10:11

Gigi Becali şi Marius Şumudică, dialog în direct despre transferul unui „tricolor”! Jucătorul care l-a fascinat pe patronul FCSB

10:08

„Generaţia de Aur”, uimită de jocul uriaş prestat de România în victoria cu Ucraina, de la EURO 2024: „Jos pălăria în fața lor”

9:41

Borna uriaşă atinsă de Dennis Man, în victoria României cu Ucraina! Primul român care reuşeşte asta, după Gică Hagi

1 FotoDin ce face bani, de fapt, noul soț al Larisei Iordache. Ce s-a aflat despre Cristian Chiriță, imediat după cununia civilă 2 FotoLovitura uriaşă, de milioane de euro, pe care a dat-o Simona Halep, după ce şi-a vândut mai multe proprietăţi! 3 Foto„Aroganță! A fost greu!” Cum a cucerit-o Horațiu Moldovan pe celebra sa iubită! Portarul naționalei a dat toate cărțile pe față 4 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 5 Programul complet al meciurilor, din grupe, de la EURO 2024 6 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!”
Citește și