Închide meniul
UPDATE

Serbia a amenințat că se retrage de la EURO 2024, după scandalul de la Albania – Croația! Decizia finală luată de Federație

Alex Ioniță Publicat: 20 iunie 2024, 14:39

Reclamă
Serbia a amenințat că se retrage de la EURO 2024, după scandalul de la Albania – Croația! Decizia finală luată de Federație

Serbia a amenințat că se retrage de la EURO 2024, după scandalul de la Albania - Croația!

Profimedia

Serbia a amenințat că se retrage de la EURO 2024, după scandalul de la Albania – Croația! Federația sârbă a transmis un mesaj desoebit de dur, având în vedere gravitatea incidentelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În timpul meciului dintre Albania și Croația, fanii celor două selecționate au scandat mesaje xenofobe la adresa Serbiei, dat fiind faptul că între cele 3 țări există o situație tensionată. De asemenea, albanezii au afișat și un banner în care țara lor își extinde granițele pe teritoriul țării vecine.

UPDATE: Serbia a luat decizia finală, legată de retragerea de la EURO! Federația Sârbă a postat un mesaj pe Twitter, prin care a dat de înțeles că partida de joi, cu Slovenia, se va juca fără probleme. Astfel, sârbii nu se vor retrage de la turneul final!

„În ziua în care echipa națională a Serbiei joacă unul dintre cele mai importante meciuri din istoria recentă a fotbalului nostru, Vulturii au fost vizitați la Munchen de prim-ministrul Milos Vucevic.

Sprijin pentru echipa națională de la cel mai înalt nivel din stat, când este cel mai important. Premierul a fost întâmpinat de președintele federației, Dragan Dzajic, selecționerul Dragan Stojkovic și directorul echipei naționale, Stevan Stojanovic”, a postat Federația Sârbă.

Reclamă
Reclamă

ȘTIREA INIȚIALĂ

Serbia a amenințat că se retrage de la EURO 2024, după scandalul de la Albania – Croația!

După meci, Jovan Surbatovic, secretarul general al Federației de Fotbal din Serbia, a transmis un mesaj uluitor. Acesta a vorbit despre gravitatea incidentelor și a amenințat că țara sa ia în calcul chiar și o retragere de la turneul final.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc suporterilor pentru sprijinul acordat în meciul cu Anglia și sper că vom bate Slovenia. Ce s-a întâmplat e scandalos și le vom cere celor de la UEFA să aplice sancțiuni, chiar dacă asta ar însemna că nu vom mai continua la acest turneu.

Reclamă

Ce s-a întâmplat merită cele mai dure sancțiuni, în așa fel încât incidentele să nu se mai repete.

Suntem siguri că vor fi pedepsiți, pentru că deja au răspuns cererii de a-l exclude pe așa-zisul jurnalist din Albania. Vom cere de la UEFA să pedepsească ambele federații.

Nu vrem să facem asta, dar dacă UEFA nu îi pedepsește, ne vom gândi la cum vom proceda pe urmă”, a spus Surbatovic, citat de presa din Serbia.

După acest anunț, jurnaliștii de la sportbible.com au dezvăluit ce se va întâmpla în cazul în care Serbia se va retrage de la turneul final.

În momentul de față, selecționata lui Dragan Stojkovic mai are de jucat două meciuri din grupă: cu Slovenia și Danemarca. În cazul unei retrageri, cele două partide vor fi pierdute la masa verde.

De asemenea, UEFA ar urma să îi ofere Federației de Fotbal din Serbia o amendă uriașă.

Albania şi Serbia, amendate după scandările fanilor de la EURO 2024

Fanii Albaniei au afişat un banner cu o hartă a ţării lor care îşi extinde graniţele pe teritoriul ţărilor vecine. Acesta a fost afişat în timpul meciului pierdut cu 1-2 împotriva Italiei, sâmbătă, la Dortmund.

Bannerul fanilor Serbiei includea teritoriul independent al Kosovo şi un slogan „No Surrender” (Fără capitulare), la înfrângerea cu 1-0 împotriva Angliei, la Gelsenkirchen.

UEFA a deschis, de asemenea, o investigaţie separată privind o presupusă discriminare din partea fanilor sârbi. Federaţia de fotbal din Kosovo a depus o plângere oficială la UEFA.

Federaţia albaneză a fost amendată cu încă 27.375 de euro (29.400 de dolari) pentru că fanii au aprins rachete de semnalizare şi artificii, au aruncat cu pahare de bere şi un fan care a intrat pe teren, notează news.ro.

UEFA a anunţat sancţiunile comisiei sale disciplinare la câteva ore după ce Albania a remizat 2-2 cu Croaţia, în a doua etapă din Grupa B.

Federaţia sârbă trebuie să plătească 4.500 de euro (4.800 de dolari) în plus pentru că fanii au aruncat pahare de bere.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:04

„Ce inconştienţi!” Gest scandalos al fanilor dinamovişti în finalul meciului cu Botoşani. Echipa lui Kopic, aproape de dezastru

23:55 27 sept.

VIDEOEstoril – Sporting 0-3.Victorii pe linie pentru campioana en-titre. Programul etapei cu numărul 7 din Liga Portugal

23:42 27 sept.

EXCLUSIVDetalii din interiorul familiei despre viitorul lui Edi Iordănescu: „Înclin să cred că acolo va merge să antreneze”

23:40 27 sept.

Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – FC Botoşani 2-2: „Golurile au venit pe greşeli personale!” Ce a spus Kopic

23:10 27 sept.

VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY

22:45 27 sept.

Dinamo – Botoşani 2-2. Echipa lui Kopic a ratat dramatic victoria, după ce a condus cu 2-0

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 Darius Olaru, prima reacţie după „dubla” de vis din FCSB – RFS 4-1: „Era cel mai uşor meci!” Mesaj pentru Ştefănescu şi Bîrligea 6 Daniel Bîrligea, în extaz după ce a marcat primul său gol la FCSB: „Asta am vrut să arăt!”. Cui a dedicat victoria
Citește și