Închide meniul

Spaniolii au făcut praf Anglia după finala EURO 2024: „Nu a făcut nimic. Da, da, fotbalul s-a întors acasă”

Dan Roșu Publicat: 15 iulie 2024, 8:27

Reclamă
Spaniolii au făcut praf Anglia după finala EURO 2024: „Nu a făcut nimic. Da, da, fotbalul s-a întors acasă

Spaniolii au făcut praf Anglia după finala EURO 2024

Jucătorii Angliei, la finalul meciului cu Spania - Profimedia Images

Presa din Spania nu avut milă de Anglia, după ce Furia Roja a câştigat finala EURO 2024, 2-1. Ibericii jubilează şi susţin că echipa lui Southgate nu a jucat nimic, având noroc cu golul lui Palmer.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Al patrulea EURO este aici! Suntem campioni europeni din nou! O victorie meritată. Anglia nu a făcut NIMIC în afară de gol. Da, da, fotbalul s-a întors acasă! Nimeni nu are această autoritate în Europa.

Spaniolii au făcut praf Anglia după finala EURO 2024

Echipa privește de sus întregul continent. Doisprezece ani mai târziu, fotbalul s-a întors acasă. Ceea ce nu este cel al Angliei, este al Spaniei”, au scris cei de la marca.com.

„Din nou regii Europei! Spania a câștigat, fotbalul a câștigat. Rareori un campionat face dreptate unui grup de jucători dedicați atingerii dulci a mingii. Avem deja o fotografie, imaginea lui Álvaro Morata ridicând Cupa spre cerul Berlinului, așa cum a făcut Ferran Olivella la Madrid în 1964 sau Iker Casillas la Viena și Kiev în 2008 și 2012”, au scris şi cei de la as.com.

Spania este campioana Europei

Reprezentativa Spaniei a câştigat, duminică, pentru a patra oară Campionatul European de fotbal, învingând în finala Euro 2024, la Berlin, cu scorul de 2-1, selecţionata Angliei. Spaniolii au mai câştigat trofeul în 1964, 2008 şi 2012.

Reclamă
Reclamă 4

Pe Olympiastadion, din Berlin, spaniolul Lamine Yamal a mai stabilit un record odată cu titularizarea în meciul din această seara, devenind cel mai tânăr jucător prezent într-o finală de Campionat Mondial sau European, la numai 17 ani şi o zi. Pe teren, prima repriză a fost una a defensivelor, fără ocazii mari. Prima şansă reală de gol a venit în minutul 45, când Phil Foden a reluat din careu, din unghi, dar Unai Simon s-a aflat pe traiectoria balonului şi a respins.

Imediat după pauză, în minutul 47, cei doi puşti din echipa Spaniei au creat faza prin care ibericii au deschis scorul. Lamine Yamal a primit în terenul englezilor, a înaintat şi a pasat perfect pentru Nico Williams, iar acesta a înscris cu stângul, din careu. După numai două minute, Nico i-a trimis lui Dani Olmo, aflat în centrul careului şi jucătorul lui RB Leipzig a şutat puţin pe lângă poarta lui Pickford.

Nico Williams a trimis pe lângă poartă în minutul 55 şi englezii păreau că nici nu ieşiseră de la vestiare. Bellingham a şutat la poarta lui Unai Simon în minutul 64, iar Pickford a scos şutul lui Yamal, în minutul 67. Anglia a egalat în minutul 73, prin şutul din afara careului al lui Cole Palmer, din pasa lui Bellingham. Pickford a respins apoi şutul din careu al lui Yamal, în minutul 82, iar spaniolii au trecut din nou la conducere în minutul 87, la golul lui Oyarzabal.

Reclamă

Englezii au trecut pe lângă egalare în minutul 90, când Unai Simon a respins la lovitura de cap a lui Declan Rice, faza a continuat şi Dani Olmo a respins de pe linia porţii şutul lui Guehi.

Spania s-a impus în cele din urmă cu 2-1 şi ibericii câştigă cel de-al patrulea titlu continental după cele din 1964, 2008 şi 2012. Englezii se află la cea de-a doua finală europeană ratată, după cea din 2021.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:42 15 iul.

Constantin Budescu a tras un semnal de alarmă, după ce a fost huiduit de fanii fostei sale echipe!

23:26 15 iul.

William Baeten a fost prezentat oficial la FCSB! Când va putea debuta la echipa lui Gigi Becali

23:25 15 iul.

Petrolul – Gloria Buzău 0-0. Mehmet Topal nu a reuşit să câştige la debutul în Liga 1. Gicu Grozav a ratat un penalty!

23:23 15 iul.

CSA Steaua a primit o ofertă scrisă de asociere pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1!

23:06 15 iul.

FotoPrimele imagini cu William Baeten la antrenament, după transferul la FCSB! Cum s-a pregătit noul jucător al campioanei

23:02 15 iul.

EXCLUSIVFederico Piovaccari a spus care sunt cei doi jucători ai FCSB-ului care îl impresionează: „Am urmărit mereu echipa”

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 Spania a scris istorie şi a devenit cea mai titrată naţională din Europa! Succes uriaş la EURO 2024, în finala cu Anglia 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și