Închide meniul

Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024. Cu ce jucători se pot duela „tricolorii” lui Edi Iordănescu

Alex Ioniță Publicat: 7 mai 2024, 20:57

Reclamă
Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024. Cu ce jucători se pot duela tricolorii” lui Edi Iordănescu

Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024

Jucătorii Belgiei / Profimedia

Iată surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024. Domenico Tedesco, i-ar putea include pe veteranii Axel Witsel şi Toby Alderweireld în lotul pentru EURO 2024, scrie marţi site-ul radioteleviziunii RTBF, cu ceva mai mult de o lună înainte de startul turneului final unde „diavolii roşii” vor fi printre adversarii României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

UEFA a decis că echipele de la EURO 2024 pot avea loturi de 26 de jucători, astfel că unii fotbalişti, care erau văzuţi cu şanse mici sau chiar fără şanse de a fi convocaţi pentru turneul final, pot spera acum să fie prezenţi la această competiţie.

Surprizele pregătite de selecționerul Belgiei pentru EURO 2024

După decizia UEFA, Domenico Tedesco s-ar putea răzgândi în privinţa lui Axel Witsel, care este în continuare titular, la 35 de ani, în apărarea cu trei fundaşi a lui Atletico Madrid, sau în privinţa lui Toby Alderweireld, fundaşul, de aceeaşi vârstă, al lui Royal Antwerp, care în sezonul trecut a deschis uşa pentru revenirea sa la naţională, notează agerpres.ro.

RTBF ia în calcul o revenire surprinzătoare şi în compartimentul ofensiv: Dries Mertens, care, ajuns la 37 de ani, face un sezon foarte bun la Galatasaray Istanbul, pentru care a reuşit 8 goluri şi nu mai puţin de 17 pase decisive în 33 de meciuri de campionat.

Selecţionerii naţionalelor calificate la EURO 2024 pot alcătui o listă de numai 23 de jucători sau pot opta pentru 24 sau 25 de nume.

Reclamă

Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024

Thibaut Courtois va fi OUT de la EURO 2024. Selecţionerul Belgiei a decis să nu se bazeze pe portarul lui Real Madrid, care este aproape de a reveni pe teren după accidentarea horror suferită la genunchi.

Selecţionerul Belgiei, Domenico Tedesco, a declarat că Thibaut Courtois nu va face parte din lotul pentru Campionatul European, competiţie care va avea loc în perioada 14 iunie-14 iulie. Belgia este una dintre adversarele României la Euro.

Thibaut Courtois (31 de ani) are un sezon afectat de accidentări la Real Madrid. Courtois a suferit o ruptură de ligament încrucişat anterior la genunchiul stâng la începutul lunii august 2023 şi a fost nevoit să se opereze la genunchiul drept la jumătatea lunii martie 2024.

Reclamă 4 / 0/3

Courtois are o relaţie rece cu antrenorul Domenico Tedesco încă din iunie 2023, după ce s-a simţit jignit că nu a fost numit căpitan al Diavolilor Roşii în urma accidentării lui Kevin De Bruyne. Împotriva Austriei, Romelu Lukaku a fost cel care a purtat banderola.

Portarul a anunţat în decembrie că nu va participa la Euro din cauza accidentării la genunchiul stâng.

„S-a spus deja totul pe această temă. Nu vreau să joc ping-pong. Sunt de acord cu asta„, a afirmat Tedesco, potrivit news.ro.

Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:03 Denis Alibec se întoarce în Liga 1! Dorit de FCSB şi Farul, atacantul naţionalei a ales echipa pentru care va evolua 17
mai
23:45
VIDEOSouthampton – Leeds, finala playoff-ului de promovare de pe Wembley (26 mai, AntenaPLAY). „Sfinţii”, victorie clară cu West Brom
17
mai
23:37
Cum a reacţionat Gică Hagi după ce a văzut prestaţia lui Ianis Hagi cu Real Madrid! Ce a spus „Regele” despre evoluţia fiului său
17
mai
23:24
Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK, chiar dacă va câştiga titlul în Grecia. Echipa refuzată de tatăl său a pus ochii pe el
17
mai
23:07
Mihai Stoica a confirmat că un jucător important al FCSB-ului se desparte de echipa lui Becali: „Sunt şanse să fi semnat deja”
17
mai
22:35
Discursul Cristinei Neagu, după ce CSM Bucureşti a primit titlul de campioană: „Există dezamăgirea ratării Final Four!”
17
mai
22:33
Reacţia lui Bogdan Andone după ce echipa lui a învins-o pe Mioveni cu un gol în prelungiri şi e aproape de rămânerea în Liga 1!
17
mai
22:20
Anunţul lui Florin Tănase, după ce Gigi Becali i-a făcut ofertă să se întoarcă la FCSB: „Mi-aș dori să joc în Champions League”
17
mai
21:48
Dan Petrescu avertizează înainte de CFR Cluj – Farul: „Stresul a rămas mai mult de partea noastră!”
17
mai
21:45
Botoșani – Mioveni 1-0. Jucătorii lui Bogdan Andone au dat lovitura în prelungiri! Oaspeţii au avut un gol anulat
Vezi toate știrile
Citește și