Închide meniul

Un român, alături de Lamine Yamal şi Cristiano Ronaldo! Cine sunt cei mai tineri marcatori din istoria Campionatelor Europene

Alex Masgras Publicat: 10 iulie 2024, 12:40

Reclamă
Un român, alături de Lamine Yamal şi Cristiano Ronaldo! Cine sunt cei mai tineri marcatori din istoria Campionatelor Europene

Un român, alături de Lamine Yamal şi Cristiano Ronaldo! Cine sunt cei mai tineri marcatori din istoria Campionatelor Europene

Lamine Yamal, după semifinala Spania - Franţa, de la EURO 2024 / Profimedia

Un român se află într-un top alături de Lamine Yamal şi Cristiano Ronaldo. Fotbalistul de 16 ani şi 362 de zile a scris istorie în meciul dintre Spania şi Franţa, prima semifinală de la EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

El a înscris în prima repriză cu un şut fantasic şi a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Campionatelor Europene. În Top 10 se află nume uriaşe, printre care şi un român.

Un român, alături de Lamine Yamal şi Cristiano Ronaldo! Cine sunt cei mai tineri marcatori din istoria Campionatelor Europene

Cristi Chivu este al nouălea cel mai tânăr marcator din istoria Campionatelor Europene, potrivit transfermarkt.com. Pe 20 iunie 2000, în victoria României în faţa Angliei, cu 3-2, Cristi Chivu a înscris la vârsta de 19 ani, 7 luni şi 25 de zile.

Din listă nu lipsesc nume precum Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo sau Patrick Kluivert.

Top 10 cei mai tineri marcatori din istoria EURO 2024

Reclamă
Reclamă 4

Lamine Yamal, discurs de mare campion după ce a scris istorie la EURO 2024!

Lamine Yamal a avut un discurs de mare campion după ce a scris istorie la EURO 2024. Tânărul care va împlini 17 ani pe 13 iulie a marcat unul dintre cele două goluri care au dus Spania în finala EURO 2024, după victoria în faţa Franţei.

Starul celor de la Barcelona a stabilit un nou record şi a devenit cel mai tânăr jucător din istoria Campionatelor Europene care înscrie. El a marcat la 16 ani şi 362 de zile.

Lamine Yamal a restabilit egalitatea în meciul cu Franţa, după ce Kolo Muani deschisese scorul cu o lovitură de cap. Golul tânărului care va împlini 17 ani chiar înaintea finalei de la Berlin a fost unul dintre cele mai frumoase de la ediţia din acest an. El a înscris cu un şut de la aproximativ 25 de metri. Mike Maignan, portarul lui AC Milan, nu a avut nicio şansă.

Reclamă

După meci, Yamal a vorbit despre gol şi despre recordul pe care l-a stabilit. În ciuda vârstei sale, jucătorul celor de la Barcelona a avut un discurs de mare campion. El nu se gândeşte prea mult la realizările personale şi este bucuros că a putut să ajute echipa să ajungă într-o nouă finală a Campionatului European:

„Eram într-un moment dificil, nu ne aşteptam la un gol aşa devreme. Am vrut să trimit mingea exact unde am trimis-o şi sunt foarte fericit.

Încerc să nu mă gândesc prea mult (n.r. la recordul stabilit cu Franţa). Mă bucur de acest lucru şi că ajută echipa. Sunt fericit cu victoria.

Eu vreau să câştig, să câştig şi să câştig. Voi sărbători ziua de naştere în Germania, cu echipa”, a declarat Lamine Yamal, citat de goal.com.

Cine va câştiga Balonul de Aur?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:42 15 iul.

Constantin Budescu a tras un semnal de alarmă, după ce a fost huiduit de fanii fostei sale echipe!

23:26 15 iul.

William Baeten a fost prezentat oficial la FCSB! Când va putea debuta la echipa lui Gigi Becali

23:25 15 iul.

Petrolul – Gloria Buzău 0-0. Mehmet Topal nu a reuşit să câştige la debutul în Liga 1. Gicu Grozav a ratat un penalty!

23:23 15 iul.

CSA Steaua a primit o ofertă scrisă de asociere pentru a obţine dreptul de promovare în Liga 1!

23:06 15 iul.

FotoPrimele imagini cu William Baeten la antrenament, după transferul la FCSB! Cum s-a pregătit noul jucător al campioanei

23:02 15 iul.

EXCLUSIVFederico Piovaccari a spus care sunt cei doi jucători ai FCSB-ului care îl impresionează: „Am urmărit mereu echipa”

1 FotoCum a arătat tortul de nuntă al lui Ianis Hagi și al Elenei! Momente superbe la petrecerea de la Domeniul Știrbey 2 FotoImagini de vis cu valsul mirilor, de la nunta anului! Ianis şi Elena Hagi au strălucit pe ringul de dans 3 FotoImagini superbe, după ce Spania a câştigat trofeul EURO 2024! Recordul uriaş stabilit de Lamine Yamal 4 Jucătorul care a devenit favorit să cucerească Balonul de Aur după ce Spania a câştigat EURO 2024! 5 VIDEOGigi Becali a făcut spectacol la nunta lui Ianis Hagi! A dansat pe ritmuri machedonești, ca în vremurile bune! Imagini virale 6 FotoApariţie rară a Luminiţei Becali! Ce a putut spune despre căsnicia cu Gigi Becali şi cum a reacţionat patronul FCSB
Citește și